Romantiškiems rugpjūčio vakarams – ispanų filmų retrospektyva

Romantiškiems rugpjūčio vakarams – ispanų filmų retrospektyva

Palangos kurorto muziejus kartu su Ispanijos karalystės ambasada, Ispanijos Karalystės garbės konsulu Klaipėdoje Vytautu Lygnugariu, kino klubu „8 ½“, (vadovas – Kęstutis Meškys) rengia ispanų kino filmų retrospektyvą.

Seansai vyks nuo liepos 26 d. iki rugpjūčio 23 d., trečiadieniais, 17 valandą.

Visi seansai nemokami.

Pirmąjį trečadienį,liepos 26 d. 17 val., vyks filmų retrospektyvos atidarymo vakaras. Kartu žiūrėsime filmą „Elisa, mano gyvenime“ (Ispanija , 1977 m., 125 min.).

Režisierius: Carlos Saura

Vaidina : Fernando ReyGeraldine Chaplin

Nuošalioje sodyboje Kastilijoje ir Leone Luisas po 20 metų išsiskyrimo vėl susitinka su savo atskirta dukra Elisa. Sodyboje Luisas rašo tai, kas kartais atrodo ir autobiografija, ir romanas. Knyga suvaidinta su prisiminimais apie praeitį, pavyzdžiui, kai Luisas paliko savo šeimą ir yra sumaišytas su fantazijomis apie suaugusio Elisos gyvenimą ir jos nesėkmingą santuoką.

N-13

Ispanų k., lietuviški titrai

Rugpjūčio 2 d. (trečiadienį) 17 val.

„Chico & Rita“ (Ispanija, Prancūzija, Kanada, 2010 m., 94 min.)

Režisierius- Fernando Trueba, Javier Mariscal, Tono Errando

Muzika – Bebo Valdés

Tai suaugusiems skirtas animacinis muzikos romantinis filmas. Chico ir Ritos istorija vyksta Havanos, Niujorko, Las Vegaso, Los Andželo ir Paryžiaus fone XX amžiaus ketvirtojo dešimtmečio pabaigoje ir šeštojo dešimtmečio pradžioje. Chico yra jaunas pianistas, turintis didelių svajonių. Rita – nuostabi dainininkė, turinti nepaprastą balsą. Muzika ir romantiškas troškimas juos vienija, tačiau jų kelionė – pagal lotyniškos baladės bolero tradiciją – sukelia širdies skausmą ir kančias.

Filmas – Oskaro nominantas, laimėjęs GOJA apdovanojimą už geriausią animacinį filmą. N-13

Ispanų k., lietuviški titrai.

Rugpjūčio 9 d. (trečiadienį), 17 val.

„Keršto angelas“ (Ispanija, Meksika,1962 m., 63 min.)

Po prabangios vakarienės Nobile pensione svečiai suvokia, kad dėl nepaaiškinamų priežasčių negali išeiti iš šios vietos. Užsitęsus situacijai kelias dienas, mandagumas bendraujant užleidžia vietą primityviausiam ir brutaliausiam išlikimo instinktui. Prašmatni vakarienė virs prietarų ir komiško absurdo chaosu.Tai makabriška siurrealistinė komedija, kandus žvilgsnis į žmogiškosios prigimties šerdį, kurioje saugiai tūno žvėriški instinktai, nutylėtos paslaptys ir keri ydingi visuomenės ritualai.

Keršto angelas /El ángel exterminador

Režisierius - Luis Buñuel

Vaidina- Silvia Pinal, Enrique Rambal, Lucy Gallardo, César del Campo

N-13

Ispanų k., lietuviški titrai

Rugpjūčio 16 d. (trečiadienį), 17 val.

„Žinau, kas esi“ (Ispanija , 2000 m.,  100 min.)

Drama Kai savo darbą įsimylėjusi jauna psichiatrė Paloma atvyksta į atokią ligoninę Galisijoje, ji suranda labai ypatingą pacientą. Tai - Mario, vyras, trikdantis ir viliojantis, kuris serga keista liga: Korsakofo sindromas, atminties sutrikimas, kurio atvejo tyrimas yra jaudinantis jaunajai gydytojai Režisierius -Patricia Ferreira

Vaidina - Miguel Ángel Solá Ana Fernández Roberto Enríquez

N-13 Ispanų k., lietuviški titrai

Rugpjūčio 23 d. (trečiadienį), 17 val.

„Tamsiai mėlyna, beveik juoda“ (Ispanija, 2006 m., 105 min.),

Režisierius- Daniel Sánchez Arévalo

Vaidina - Quim Gutiérrez, Marta Etura, Raúl Arévalo

„Tamsiai Mėlyna Beveik Juoda” yra dvasinė būsena , neužtikrinta ateitis, spalva, kuri, priklausant nuo prizmės, pro kurią pažiūrėsi, keičiasi. Jorge paveldėjo savo tėvo darbą po jo mirties, kai šį ištiko insultas. Tačiau kovoja su savo likimu, kuris atrodo neišvengiamas. Pastaraisiais metais jis sunkiai prisivertė dirbti savo darbą, rūpindamasis savo tėvu ir studijuodamas. Dabar jo tikslas susirasti kitą darbą. Per savo brolį Antonio susipažįsta su Paula, su kuria užmezga keistus santykius, kurie paskatins Jorge nustoti jaustis atsakingu už viską ir atsižvelgti į savo troškimus, nepaisydamas to, ko yra tikimasi iš jo. Tada viskas galėtų būti kitaip… arba ne... N-13

Ispanų klb; lietuviški titrai

Malonių įspūdžių!

Romantiškiems rugpjūčio vakarams – ispanų filmų retrospektyva, nuotrauka-1
Palangos kurorto muziejus Ispanijos karalystės ambasada Ispanijos Karalystės garbės konsulas Klaipėdoje Vytautas Lygnugaris kino klubas „8 ½“ ispanų filmų retrospektyva
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933