„Aurum 1006 km lenktynės“ persirito per ekvatorių

Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos
Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos

16.25 val. „Aurum 1006 km lenktynių“ lyderiai – „Stateta BRO by HMobile“ ir jos „Mercedes-Benz AMG GT3 Evo“ vairą perėmęs Janas Magnusenas įveikė 186-ąjį ratą, reiškiantį varžybų pusiaukelę.

Mat 1006 km distanciją sudaro 373 trasos ratai, kurių vieno ilgis – 2682 metrai.

Po 3 ratus lyderiui pralaimi Nemunas Dagilis (TDS group-TOKS Racing Team“) ir Robertas Kupčikas („Porsche Baltic 91“), keturiais atsilieka Deivydas Jocius (Nebankrutuok.lt.-Club Exit by RD Sings“) 

Beveik nusistovėjusį lyderių trejetuką kiek koreguoja tik vairuotojų kaita, tačiau nuspėti visą lenktynių absoliučios įskaitos garbės pakylą – misija ir dabar neįmanoma.

Dar po kvalifikacinių varžybų pranašauta, jog šiemetinės „Aurum 1006 km lenktynės“ laiko prasme gali tapti rekordinėmis, nes šįsyk į Palangą suvažiavo rekordiškai daug galingų ir greitų automobilių, o juos pilotuoja tokios pirmo ryškumo žvaigždės, kaip buvęs „Formulės 1“ lenktynininkas danas Janas Magnusenas, jo tautietis Andres Fjorbach, britas Benjamin Barker ir kiti. 

Priminsime, kad trumpiausios ilgų nuotolių lenktynės Palangoje vyko pernai, kai „Circle K-Lesta Racing Team“ komanda finišo liniją kirto nuo starto prabėgus 8 val. 20 min. 44,726 sek. 

Tačiau ko gero šiemet taip neatsitiks, nes lenktynininkams kortas gerokai sumaišė ir toliau tebemaišo tai pajūrį merkiantis lietus, tai trasoje vėl spindinti saulė. O komandų strategams tai tikras galvos skausmas – kokias padangas rinktis? 

Žiūrovai tiesiog parpliupo plojimais, kai 13.35 val. lenktynių lyderiu tapo jaunas sportininkas Justas Jonušis, pilotuojantis „Circle K Miles Plus racing Team 2“ „Audi R8 LMS GT3 Evo II“ automobilį.

Lyderio marškinėlius teko prisimatuoti ir Robertui Kupčikui, vairuojančiam „Porsche Baltic 91“ „Porsche 911 GT3 Cup“, ir dar keliems sportininkams.

15.10 val. variklių gausmas trasoje gerokai pritilo, nes prapliupus liūčiai kone visi pasuko į garažus keisti padangų, kurios irgi ne visus gelbėjo.

Skaudžiausiai nukentėjo itin daug pastangų ir noro sugrįžti po variklio keitimo įdėjusios „LGOLED& LKU by Porsche Club Lithuania“ komandos sportininkas Marius Bartkus, apsisukęs trasoje ir trenkęsis į bordiūrus. 

Žiūrovams, be abejo, tokia vienas po kito sekusių įvykių kaita trasoje patiko, tačiau to nepasakysi apie sportininkus ir komandų vadovus.

Beje, tarp „Aurum 1006 km lenktynių“ žiūrovų išsiskyrė būrelis labai karštų, gyvai į įvykius trasoje reaguojančių jaunuolių būrelis. Pasirodo, tai iš Ukrainos atvykusi 15 jaunuolių ir dviejų auklėtojų grupė, kuri dvi savaites laiką leis Palangoje.

„Pirmąsyk matome tokias aukšto lygio, dramatiškas lenktynes, kuriose, pasirodo, dalyvauja ir mūsų tautietis Yevgen Sokolovskiy, - pasakoja iš subombarduotos Bučos atvykusi Luana Stacenko. – Džiaugiamės turėję labai įdomų susitikimą su juo, o lenktynininkas nuoširdžiai apsidžiaugė čia susitikęs su mumis“. 

Ukrainos Bučos miestas palaiko tamprius ryšius ir draugauja su Palanga, kurios savivaldybė ir organizavo šią bandomos užkariauti šalies jaunuolių stovyklą mūsų pajūryje.

„Mes ne tik šauniai leidžiame laiką Lietuvoje, bet ir dirbame Lietuvos – Ukrainos draugijoje, padėdami jos darbuotojams kuo galime ir ką mokame, - sako Polina Savickaja, atvykusi iš Ivano-Frankovsko. – Aš labai domiuosi sportu, todėl „Promo events“ kvietimas į šias varžybas – viena maloniausių dovanų, ilgam priminsianti ne tik viešnagę puikiajame jūsų pajūryje“. 

Įveikus lenktynių pusiaukelę lietus aprimo, ir lenktynininkai vėl suka ratus šviečiant saulei. 

Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos
Aurum 1006 km lenktynės ekvatorius Lenktynės įpusėjo
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933