„Stateta BRO by HMobile” šokiravo: Lietuvoje lenktyniaus buvęs F-1 lenktynininkas!

„Stateta BRO by HMobile” šokiravo: Lietuvoje lenktyniaus buvęs F-1 lenktynininkas!

Trečiadienio popietę darbą pradėjo didžiausių Baltijos šalyse „Aurum 1006 km lenktynių” techninė ir administracinė komisijos. 

Tačiau dar prieš komisijų darbo pradžią kuluaruose pasklido sensacinga žinia. Kartu su „Stateta BRO by HMobile” komanda, kuri kausis pačioje galingiausioje GT3 klasėje, ir jos sportininkais „Mercedes-Benz AMG GT3” vairuos ir buvęs „Formulės 1” pilotas, legendinis Danijos sportininkas Janas Magnussenas. 

Komanda tai padarė pačią paskutinę sekundę, mat pagal lenktynių taisykles paskutinis momentas, kada galima keisti komandos sudėtį, yra techninė komisija.

Tokio kalibro žvaigždė šiose lenktynėse dar nėra dalyvavusi. J. Magnussenas tris sezonus su „Steward GP“ komanda lenktyniavo „Formulės 1” čempionate.                    

Pirmo ryškumo žvaigždė

Janui Magnussenui kažkada buvo prognozuojama fantastiška ateitis. Kai jis, būdamas jaunu dar 1992 metais laimėjo Britanijos „Formulės 3” čempionatą nugalėdamas net 14 lenktynių iš 18 ir pagerino legendinio Ayrtono Sennos rekordą (13 pergalių).

Tačiau „Formulėje 1” karjera Janui nesusiklostė. Po trijų metų pirmą kartą pateko į F1 lenktynes, kai pakeitė netikėtai susirgusį suomį Mikka Hakkineną. Tuo metu J. Magnussenas buvo „McLaren F1” komandos pilotas bandytojas.

Jo debiutas sulaukė dėmesio kitais metais. Su Danijos talentu sutartį pasirašė ne pati greičiausia „Steward GP” komanda. F-1 lenktynėse Janas Magnussenas praleido du sezonus ir per tą laiką iškovojo vieną tašką. 

Tačiau greitą, bet ne į tą komandą patekusį jauną talentą labai greitai pačiupo gamyklinė „General Motors“ ekipa, ir jis tapo jos nariu daugiau kaip dviem dešimtmečiams. Janas Magnussenas persėdo į automobilius ir ėmė laimėti pačiose įvairiausiose ilgų distancijų lenktynėse. 

Jis net keturis kartus yra laimėjęs legendines Le Mano lenktynes GTS ir GT1 klasėse. Tai vienas ilgiausiai Le Mane dalyvaujančių profesionalų – jis šiose lenktynėse dalyvauja kasmet nuo 1999 metų!

Prieš dvi savaitės Janas Magnussenas atšventė savo penkiasdešimtmetį, tačiau išlieka itin aktyvus automobilių sporte. Vien šiemet jis jau yra dalyvavęs dvylikoje lenktynių, iš kurių net dvi yra 24 val. Le Mano lenktynės – pagrindinės ir istorinės.

Beje, J. Magnussenas - dabartinio „Haas F1” komandos piloto Kevino Magnusseno tėtis. Kevinas vakar skambino tėčiui į Palangą ir palinkėjo jam pergalės. 

„Gaila, kad negaliu palaikyti savo tėčio akivaizdžiai, tą patį savaitgalį vyksta Formulės 1 lenktynės Vengrijoje ir esu priverstas būti ten. Bet palaikysiu jį morališkai. Tikiuosi jis mane taip pat,“ – sakė „Haas F1” lenktynininkas Kevinas Magnussenas.

„Mes visada vienas kitą palaikome ir esame labai artimi. Jis daug ko iš manęs išmoko ir esu labai laimingas, kad Kevinas „Formulėje 1“ pasiekė daugiau už mane. Didžiuojuosi juo,” – sakė Janas Magnussenas.

Favoritų komanda

Janui Magnussenui „Aurum 1006 km lenktynėse“ talkins jo tautietis Anders Fjordbach, kuris jau septynerius metus lenktyniauja įvairiose ilgų distancijų varžybose ir yra nuolatinis pasaulio ilgų distancijų čempionato dalyvis.

Be šių dviejų profesionalų, „Stateta BRO by HMobile“ komandą atstovaus du lietuviai - Eimantas Navikauskas ir Edvinas Žadeikis. Tai dar du itin greiti sportininkai. Eimantas praėjusiais metais laimėjo „Aurum 1006 km lenktynes”.

„Mercedes-Benz AMG GT3” automobilį aptarnauti padės viena geriausių Europoje šios markės automobiliais lenktyniaujančių privačių komandų – „Haupt racing team”.

„Mes turime vienintelį tikslą – nugalėti. Tam čia ir atvažiavome. Suprantu, kad automobilių sporte nieko prognozuoti neįmanoma, tačiau bent iki šiol padarėme viską, kad būtume itin greiti. Dabar pažiūrėsime kaip seksis mūsų lenktynininkams ir kaip namų darbus paruošė mūsų konkurentai,“ – taip komandos tikslus ir perspektyvas „Aurum 1006 km lenktynėse” įvardija jos savininkas Ernestas Staponkus.

„Stateta BRO by HMobile” šokiravo: Lietuvoje lenktyniaus buvęs F-1 lenktynininkas!, nuotrauka-1 „Stateta BRO by HMobile” šokiravo: Lietuvoje lenktyniaus buvęs F-1 lenktynininkas!, nuotrauka-2 „Stateta BRO by HMobile” šokiravo: Lietuvoje lenktyniaus buvęs F-1 lenktynininkas!, nuotrauka-3 „Stateta BRO by HMobile” šokiravo: Lietuvoje lenktyniaus buvęs F-1 lenktynininkas!, nuotrauka-4 „Stateta BRO by HMobile” šokiravo: Lietuvoje lenktyniaus buvęs F-1 lenktynininkas!, nuotrauka-5 „Stateta BRO by HMobile” šokiravo: Lietuvoje lenktyniaus buvęs F-1 lenktynininkas!, nuotrauka-6 „Stateta BRO by HMobile” šokiravo: Lietuvoje lenktyniaus buvęs F-1 lenktynininkas!, nuotrauka-7 „Stateta BRO by HMobile” šokiravo: Lietuvoje lenktyniaus buvęs F-1 lenktynininkas!, nuotrauka-8 „Stateta BRO by HMobile” šokiravo: Lietuvoje lenktyniaus buvęs F-1 lenktynininkas!, nuotrauka-9
„Aurum 1006 km lenktynės“ „Stateta BRO by HMobile” „Mercedes-Benz AMG GT3” F-1 Janas Magnussenas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933