Klaipėdos pareigūnai primena – saugokite savo daiktus ir ypač įvairius PIN kodus

Klaipėdos pareigūnai primena – saugokite savo daiktus ir ypač įvairius PIN kodus

Per praėjusią parą  į pareigūnus kreipėsi dvi moterys, praradusios mokėjimo korteles ir nuo jų nuskaičiuotas pinigų sumas. Viena Klaipėdos m. pareigūnams nurodė, kad 2023-07-17 apie 10.30 val. į telefoną gavo pranešimą, jog iš jos banko sąskaitos yra išgryninta 100 eurų. Po to moteris pastebėjo, kad iš darbo vietoje, neužrakintame kabinete, buvusios rankinės yra dingusi piniginė, kurioje ir buvo jos mokėjimo kortelė bei lapelis su užrašytu PIN kodu. Kita moteris nukentėjo Kretingoje – apie 10.36 val. ji pastebėjo, kad iš Rotušės aikštėje, automobilių stovėjimo aikštelėje stovėjusio neužrakinto automobilio yra pavogta rankinė, kurioje buvo piniginė su 15 eurų, asmens dokumentai, dvi mokėjimo kortelės ir lapeliai su užrašytais PIN kodais. Netrukus moteris gavo pranešimą, kad nuo jos banko sąskaitos yra pasiavinti 500 eurų.

Klaipėdos apskrities pareigūnai primena, kad savo daiktus reikia saugoti nuolat, jokiu būdu nelaikyti mokėjimo kortelių ir jų ar elektroninės bankininkystės PIN kodų vienoje vietoje – dėl tokio žmonių neatidumo pasipelnyti ilgapirščiams būna itin lengva.

Vagystės iš automobilių taip pat yra opi problema, todėl pareigūnai primena svarbiausius dalykus, kurie gali padėti apsisaugoti nuo ilgapirščių.

Visų pirma – būtina visada užrakinti dureles ir uždaryti visus langus, nes – pavyzdžiui, pagriebti ant keleivio sėdynės sudėtus daiktus lengvai galima net ir stabtelėjus prie šviesoforo. Nereikėtų automobiliuose palikti vertingų daiktų – ne tik salone, bet ir bagažinėje, ypač jei jie į bagažinę sudedami jau atvykus į aikštelę, kurioje automobilis bus paliekamas. Nakčiai automobilį patariama stengtis statyti saugomoje arba gerai apšviestoje, vaizdo kameromis stebimoje vietoje, rekomenduojama įjungti signalizaciją.

Nepraraskit budrumo – saugokit save ir savo turtą.

Klaipėdos apskrities pareigūnai priminimas saugokite savo daiktus PIN kodai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933