Kelionė laiku – visiškai įmanoma. Tik užsukite į Palangos turizmo informacijos centrą

Kelionė laiku – visiškai įmanoma. Tik užsukite į Palangos turizmo informacijos centrą

Kai atrodo, jog Palangoje jau viską aplankėte ir viską išbandėte, verta užsukti į kurorto Turizmo informacijos centrą (Vytauto g. 94) – čia ne tik sužinosite, kiek dar jūsų neatrastų vietų yra Palangoje, bet ir pasisemsite naujų potyrių bei netgi leisitės į kelionę laiku.

Išplėstas ir atnaujintas

Lankytojus Palangos turizmo informacijos centras pasitinka išplėstas, atnaujintas bei moderniai įrengtas. Čia dirbantys specialistai ne tik suteikia lankytojams reikalingos informacijos, bet ir pasiūlo daug interaktyvių staigmenų ir netgi dovanų.

Atnaujinant Turizmo informacijos centro patalpas siekta išlaikyti senajai autobusų stočiai artimą išplanavimą, adaptuojant jį pagal šiuolaikinius poreikius. Didelis dėmesys skirtas ir judėjimo negalią turinčių lankytojų poreikiams – judantieji vežimėliais į Turizmo informacijos centrą patogiai patekti gali pro specialiai šiam tikslui įrengtą įėjimą su patogiu įvažiavimu ir praplatintomis durimis. O kad bendraudami su centro darbuotojais judėjimo negalią turintys asmenys jaustųsi komfortiškai, specialiai šiam tikslui pritaikyta pažeminta darbo vieta, sanitarinis mazgas taip pat pritaikytas neįgaliesiems.

Atnaujinant patalpas, Turizmo informacijos centre buvo suformuotos 4 erdvės: administracinė, lankytojų aptarnavimo, lankytojų poilsio bei interaktyvioji.

Lankytojų poilsio ir informacijos zonoje patogiai įsitaisę ant minkštasuolio, galėsite susipažinti su informacija apie Palangos kurortą, pasinaudoti bevieliu internetu, čia taip pat galima įsigyti suvenyrų su Palangos atributika. O kad laikas Turizmo informacijos centre neprailgtų mažiesiems lankytojams, jiems įrengtas Vaikų kampelis. 

Interaktyvi zona

Tačiau didžiausio lankytojų dėmesio kasdien sulaukia Interaktyvi zona su vaizdo ir 3D filmų peržiūrų vieta, fofobūdelėmis ir infoterminalais. Čia galėsite ne tik susipažinti su informacija apie sukurtą turistinį Gintaro maršrutą, bet ir, pasinaudodami 3D ir virtualios realybės technologijomis, keliauti laiku bei pamatyti, kaip kūrėsi Palangos kurortas.

O jei apsilankymą Turizmo informacijos centre suplanuosite iš anksto, čia patirsite dar daugiau pramogų – užsisakę, galėsite dalyvauti edukacinėje programoje „Palanga vakar ir šiandien“, kurios metu išvysite 3D filmą apie Palangą, apimantį svarbiausius Palangos kūrimosi ir plėtros laikotarpius: senosios Palangos bei Šventosios gyvenviečių, grafų Tiškevičių laikmečio kurortą, sovietmečio bei dabartinės Palangos. Šį filmą papildo 10 virtualios realybės vaizdo klipų apie Palangos kurorto istoriją. O galiausiai, sužinoję daug įdomios informacijos, galėsite sudalyvauti viktorinoje. Teisingai atsakę į viktorinos klausimus, lankytojai bus apdovanoti Palangos turizmo informacijos centro įsteigtais prizais.

Lankytojų Interaktyviojoje zonoje laukia ir daugiau atrakcijų – galimybė įsiamžinti senosios Palangos fone, kurį pasirinkti galima iš 10 siūlomų variantų, bei šią nuotrauką elektroniniu paštu iš karto išsiųsti savo bičiuliams ar sau pačiam. Taip pat visi norintieji kviečiami susipažinti ir su interaktyvia fotografijų paroda, kuri leidžia kiekvienam lankytojui atskleisti laiko paslaptį ir susipažinti su istoriniais kurorto pastatais bei pamatyti, kaip šie pastatai atrodo šiandien.

Įspūdingos ekskursijos

Į kelionę laiku galima leistis ne tik Turizmo informacijos centro patalpose – esate kviečiami dalyvauti ir įdomiose teminėse ekskursijose. Tiesa, užsiregistruoti į jas reikia iš anksto.

Palanga – tobulas Tiškevičių verslo planas. Skamba įspūdingai, tiesa? Pasirodo, Palangos kurortą kūrusių grafų Tiškevičių verslo planas buvo toks geras, kad tebeveikia iki šiol. Tad ekskursijoje leisitės šio plano pėdsakais: kartu su gidu aptarsite, kur buvo gaminamos plytos, kaip ir kur jos gabentos. Sužinosite, kas pirmieji pastatė tiltą į jūrą ir kaip Tiškevičiai jį pavertė poilsiautojų pamėgta vieta. Ekskursijos metu gidas parodys, kur buvo pirmieji Tiškevičių rūmai, papasakos apie pirmąjį Palangos viešbutį, vasarotojų įspūdžius ir čia plazdenusią senosios Palangos dvasią. Išsiaiškinsite, kaip ir kodėl vartotas vienas garsus gėrimas bei kodėl kurorto parkas yra toks išskirtinis. Galų gale, šnektelėsite ir apie pinigus, meilę ir truputį intrigų. O jei dar nebūsite pavargę, įkopsite ir į Birutės kalną.

Ne mažiau intriguoja ir ekskursija, atskleidžianti Palangos vilų paslaptis, legendas ir likimus. Juk garsiosios vilos, kurių yra net kelios dešimtys, geriausiai reprezentuoja Palangą ir gali apie ją pasakoti. Keliaudami ne tik gražiuoju kurortu, bet ir praeitimi, sužinosite, kur ir kaip atostogavo Prezidentas Antanas Smetona, o mistinių istorijų gerbėjus neabejotinai sudomins vila, kurioje vaidenasi ir renkasi dvasios. Yra Palangoje ir tokių, kuriose rinkdavosi tarpukario žvaigždės, mezgėsi romanai ir vyko truputis skandalų, o po jų reikėdavo atgauti jėgas bei sveikatą – buvo ir tam skirtų vilų. Ekskursijos metu įsitikinsite, kad Palangoje seniau, kaip ir dabar, virė itin įdomus gyvenimas, tad pasimatymas su to gyvenimo liudininkėmis – vilomis – išties intriguojantis.

O romantiškai nusiteikę pramogautojai kviečiami į pustrečios valandos trukmės ekskursiją ,,Meilės sparnais Palangoje ir ne tik“ – į ją kviečiami visi norintys sugrįžti ar giliau pažvelgti į daugiau nei šimtmetį trukusį laikotarpį, aplinką ir įvykius, išgyventus meilės, ištikimybės ir tikrųjų gyvenimo vertybių šviesoje. Keturiose šio maršruto stotelėse pasiryžusiųjų praturtėti žiniomis ir dvasia laukia susitikimas su grafų Antaninos ir Felikso Tiškevičių, rašytojos Stasės ir dr. Liudo Vaineikių bei rašytojos Sofijos Kymantaitės ir dailininko ir kompozitoriaus M. K. Čiurlionio gyvenimo momentais ir jų veiklos atspindžiais dabartyje. Daugiasluoksnės ir šimtmečiais nemirštamos Eglės ir Žilvino lemties apmąstymas šios kelionės pabaigoje liudys apie kuriančiąją meilės jėgą ir jos trapumą.

Palangos turizmo informacijos centras Interaktyvi zona Įspūdingos ekskursijos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933