„Aurum 1006 km lenktynės“ – ir TV ekrane, ir internete

Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos
Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos

Jau nuo trečiadienio, liepos 19-osios, didžiausias šalies vasaros kurortas alsuos 24-tą kartą pamečiui čia rengiamų didžiausių Baltijos šalyse „Aurum 1006 km lenktynių“ ritmu.    

Jas nuo pat 2000-ųjų be pertraukų rengianti VšĮ „Promo events“ kartu su TV3 grupe deda visas pastangas, kad šį lenktynių festivalį galėtų matyti net ir negalintys jo metu atvykti į Palangą.

Tad kokios gi įspūdingiausios „Aurum 1006 km lenktynių“ transliacijos automobilių sporto mėgėjų laukia šįmet? 

Pirmosios TV kameros įsijungs jau šį trečiadienį, liepos 19-ąją, 14 val., kai naujienų portale tv3.lt bus surengta tiesioginė net 3 val. trukmės transliacija iš trasos, kur dirbs lenktynių techninė ir administracinė komisijos ir vyks nuotaikingas komandų prisistatymas. 

Pirmosios tiesioginės transliacijos metu žiūrovai galės susipažinti su visais lenktynių dalyviais, jų technika, pamatys sportininkus be šalmų ir dar neslegiančius lenktynių įtampos – draugiškoje atmosferoje jie papasakos apie savo tikslus ir lūkesčius.

Kitą dieną, ketvirtadienį, liepos 20-ąją, automobilių sporto gerbėjų lauks dar viena šventinė transliacija iš Palangos centrinės Vytauto gatvės, kur kasmet rengiami spalvingi lenktynių dalyvių paradai ir jų pristatymas visuomenei. 

Tiesioginė tv3.lt transliacija prasidės 11 val. lenktynių dalyvių paradu ir šventiniu šurmuliu Vytauto gatvėje, o pasibaigs variklių riaumojimu, kai „Aurum 1006 km lenktynių“ dalyviai susirungs pirmose tikrose lenktynėse – „Dynamit supersprint“ - pačiame Palangos centre! 

Tačiau tuo TV operatorių ir komentatorių darbas dar nesibaigs. Ketvirtadienio popietę kas keletą valandų bus surengti tiesioginiai įsijungimai į lenktynių trasoje prasidėjusias treniruotes, bus parengtas reportažas apie jau išvakarėse prasidėjusį „Technitis“ žiūrovų slalomą, „Ultim8 drag“ lenktynių atrankos varžybas ir kitus įvykius.  

Bene gausiausia įvykių – trečioji lenktynių diena. Penktadienį, liepos 21 dieną, ir TV transliacijų bus parengta daugiausia, o jos prasidės nuo paskutiniais metais neregėtai išpopuliarėjusių TV8 televizijos globojamų „108 km moterų iššūkio“ varžybų. 

Transliacijos pradžia 10.35 val., kai bus duotas šių lenktynių startas, o damos prieš ilgos kelionės pradžią, sveikindamos žiūrovus, apsuks garbės ratą lenktynių trasa.  

Vėliau, dienos metu, kas keletą valandų lauks tiesioginės transliacijos iš „Aurum 1006 km lenktynių“ treniruočių, po kurių bus parengti interviu su lenktynininkais, pirmaisiais favoritais, o, galbūt, ir su patyrusiais pirmąsias nesėkmes.

Žiūrovai naujienų portale tv3.lt 12.10 val. išvys ir dar vienas azartiškas, jau ne automobilių, o juos remontuojančių mechanikų lenktynes – „1000 metrų mechanikų bėgimą“. Visos komandos deleguoja po vieną mechaniką, kad įrodytų savo pranašumą prieš konkurentus. Šis bėgimas tradiciškai sulaukia itin daug dėmesio iš komandų! 

Tačiau pagrindinis ir žiūrovų labiausia laukiamas penktadienio įvykis – „Aurum 1006 km lenktynių“ kvalifikacija ir jos TOP 10 batalijos.

Atrankos varžybų transliacijos pradžia – 15. 45 val. per tv3.lt. 

Po šios transliacijos televizorių išjungti tikrai neverta, nes po to, kai Susisiekimo ministras Marius Skuodis kvalifikacijos nugalėtojams įteiks pagrindinį apdovanojimą, iškart prasidės nugalėtojų ir prizininkų spaudos konferencija, interviu su dienos laureatais, po kurių paaiškės visi kas, kaip ir kodėl.

Ir tai penktadienio TV transliacijų dar ne pabaiga. Mat TV operatoriai ir komentatoriai dar lauks vėlai vakare pasibaigsiančių „Ultim8 drag“ lenktynių finalo kovų ir „108 km moterų iššūkio“ finišo.  

Lenktynių kulminacija – šeštadienis, liepos 22 d. Tądien sužinosime naujuosius čempionus, kurių komandos pavadinimas bus išgraviruotas ant pereinamosios taurės. 

Tad ir pagrindinė lenktynių transliacija TV6 kanalu bus surengta šeštadienį, liepos 22 d., o jos pradžia – 11 valandą. 

Transliacija tęsis iki pat finišo, kuris numatomas apie 21 valandą. Tai – nepertraukiama, daugiau nei 10 val. transliacija per televiziją! 

Lenktynių gerbėjų laukia vaizdai iš 20 kamerų, iš kurių trys transliuos tiesiogiai iš automobilių vidaus. 

Lenktynes komentuos net 5 komentatoriai, o incidentus ir įvykius trasoje padės aiškinti lenktynių ekspertas ir technikos žinovas, vienas greičiausių visų laikų lenktynininkų Kazimieras Vasiliauskas. 

„Aurum 1006 km lenktynės“ liepos 19-22 d. per tv3.lt ir TV6: https://www.tv3.lt/1006km-lenktynes

Beje, net ir neturėdami galimybių įsijungti televizorių automobilių sporto gerbėjai galės jausti visą „Aurum 1006 km lenktynių“ pulsą, nes renginį transliuos interneto radijas, girdimas visame pasaulyje.

Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos Vytauto PILKAUSKO ir Andriaus LAUCIAUS nuotraukos
„Aurum 1006 km lenktynės“ TV internetas VšĮ „Promo events“ TV3 grupė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933