Tradicinių lietuvių liaudies žaidimų popietė su etnologu Jonu Kavaliausku

Tradicinių lietuvių liaudies žaidimų popietė su etnologu Jonu Kavaliausku

Visą vasarą jaunuosius palangiškius ir kurorto svečius Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus kvies prasmingoms ir jaukioms popietėms savo kiemelyje. Liepos 20 d. 15 val. muziejuje svečiuosis etnologas Jonas Kavaliauskas, kuris vasarotojų šeimas ne tik supažindins su senaisiais judriaisiais žaidimais, tačiau padrąsins išbandyti jėgas rungtyse naudojant retai šiandien sutinkamus daiktus.

Tradiciniai lietuvių liaudies žaidimai - paprasti ir visiems prieinami: nereikalauja sudėtingų įrankių bei prietaisų, didžiulių aikščių. O šiemet į Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejaus kiemelį sugrįžta atsinaujinę ir praturtėję naujomis rungtimis.

Etnologas Jonas Kavaliauskas edukacinėje popietėje nuotaikingai pristatys tradicinių lietuvių liaudies žaidimų ir pramogų įvairovę, priemones žaidimams žaisti, kartu su vaikais gamins garsinius žaislus skudutį ir birbynę. Nuošaly neliks nė vienas edukacijos svečias - vaikai savo vikrumą išbandys individualiose ir komandinėse žaidimų rungtyse, o jos vyks naudojant ne tik specialias priemones žaidimams žaisti, bet ir įvairius senovinius buities daiktus – vežimų ratus ir ienas, lankus, pavalkus. 

Neatsitiktinai etnologo siūlomų užsiėmimų metu yra nemažai žaidimų su lazdomis – ji buvo artimas didžiojo žaidimų sumanytojo piemens pagalbininkas ir pagrindinis lietuvių liaudies žaidimų įrankis. Todėl ir muziejaus rengiamos popietės metu bus galima įsitraukti į žaidimus „Rekežio nuvertimas“, „Išstūmimas iš rato“, „Fechtavimas lazdomis“, „Svarstyklės“, „Apsivertimas aplink lazdą“, „Šuolis per lazdą ir kitus. Tuo tarpu drąsiausi galės išbandyti klumpių tvirtumą ir patį egzotiškiausią žaidimų įrankį – kojūkus.

Edukacija skirta 5-12 metų vaikams, tačiau puikių emocijų dovanos ir juos atlydėjusiems tėveliams. Kaina edukacijos dalyviui – 2 Eur, lydintiems asmenims – nemokamai. Renginys vyks Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejaus kiemelyje, Vytauto g. 23A (patekimas iš Vytauto g., pro Jono Šliūpo biustą). Dėl riboto dalyvių skaičiaus prašome registruotis iš anksto užpildant anketą https://forms.gle/3KXSFM5xUqjrzZyt9

Tradicinių lietuvių liaudies žaidimų popietė su etnologu Jonu Kavaliausku, nuotrauka-1 Tradicinių lietuvių liaudies žaidimų popietė su etnologu Jonu Kavaliausku, nuotrauka-2
Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus susitikimas etnologas Jonas Kavaliauskas vaikai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933