Svarbi informacija dėl „Kablys + jūra“ koncertų

Svarbi informacija dėl „Kablys + jūra“ koncertų

Palangos meras Š.Vaitkus paprašė mūsų gatvėje esančias įstaigas labiau tarpusavyje bendradarbiauti – tai ir darysime!

Šiandien Palangos miesto savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus susitiko su S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje veikiančių viešbučių bei kultūros erdvės „Kablys + jūra“ vadovais. Susitikimo metu aptartos šioje gatvėje esančių įstaigų bendradarbiavimo galimybės, siekiant išlaikyti geros kaimynystės praktiką ir tiek turistams, tiek kultūros vartotojams patrauklų Palangos įvaizdį.

Kurorto vadovas Š.Vaitkus pasidžiaugė, kad neabejotinai vienoje iš labiausiai Palangoje lankomų vietų – Birutės parke ir greta esančioje garsių Lietuvos lakūnų vardu pavadintoje S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje – tęsiamos šimtametės ir kuriamos naujos darnaus su gamta poilsio, muzikavimo bei kitokio meno puoselėjimo tradicijos. Ir būtent viso to darna – labai svarbus veiksnys pritraukiant į didžiausią šalies kurortą tiek turistus, tiek įvairaus žanro meno gerbėjus.

„Džiaugiamės, kad Birutės parke bei gretimoje S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje esančiose įstaigose buriasi gamtą bei įvairų meną mylintys žmonės. Kultūros erdvės „Kablys + jūra“ terasa ir meno galerijos traukia lankytojus, čia vyksta įvairūs renginiai, parodos, susitikimai. Viešbutis „Prie parko“ organizuoja menininkų plenerus. Birutės parkas itin mėgiamas dėl čia su meile puoselėjamos gamtos, istorinių Tiškevičių rūmų bei juose eksponuojamo gintaro. Parko rotondoje rengiami Palangos orkestro, M.K. Čiurlionio festivalio bei kiti koncertai. Viešbutį „Palangos vėtra“ renkasi Birutės parko kaimynystę ir tuo pačiu meno erdves mylintys poilsiautojai. Todėl labai svarbu dirbti visiems kartu, stengtis derinti visų pusių interesus, tartis, surasti kompromisus ir visų pastangomis išlaikyti šią unikalią gamtos bei meno darną“,  – susitikime kalbėjo Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Š.Vaitkus teigė suprantantis, kad praėjusios savaitės pabaigoje viešoje erdvėje pasirodęs „Kablys + jūra“ pranešimas apie tai, kad atšaukiami visi vasaros koncertai, sukėlė nemažą atgarsį tarp šios vietos mylėtojų. „Ir tai suprantama: parodų paviljonas „Kupeta“, kuriame veikia kultūros erdvė „Kablys + jūra“, turi dešimtmečius skaičiuojančias kultūrines tradicijas. Čia vasaromis nuolat rengtos ir rengiamos žymių šalies dailininkų parodos, vyko pirmasis muzikinis TV realybės šou „Baras“, įvairiausi kultūriniai renginiai, pritraukiantys tūkstančius klausytojų ir žiūrovų iš visos Lietuvos ir ne tik. Todėl džiaugiamės bei dėkojame, kad šias tradicijas puoselėja ir Palangoje jau dešimt metų veikianti meno erdvė „Kablys + jūra“, – kalbėjo meras.

Kurorto vadovas neabejojo, kad, šiandien išklausius visas puses, bus rasta galimybė toliau turiningai tęsti šią svarbią ir kurortui labai prasmingą kultūrinę veiklą, derinant ir meną, ir koncertus, ir atostogautojų poreikius leisti ramų laiką viename iš gražiausių Lietuvoje Birutės parke, o taip pat atsižvelgiant į tai, kad greta esančiuose viešbučiuose apsigyvenę turistai iš Palangos išsivežtų gražius gero poilsio įspūdžius.

Susitikimo metu buvo sutarta, kad visos suinteresuotos įstaigos labiau bendradarbiaus tarpusavyje, taip pat bus stengiamasi derinti ir organizuojamų renginių laiką. Tad “Kablys + jūra” toliau tęsia savo veiklą, šią vasarą tikrai bus renginių, tiesa, kiek paankstinus pradžios laiką. Ir žinoma, “Kablys + jūra” visada bus jaukus, skanus ir kvepiantis. Ir su maloniomis staigmenomis. O kaip gi be jų? Čia juk Palanga!

„Kablys + jūra“ koncertai Palangos meras
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933