„Orkestro vasaros“ koncerte Palangoje – auksinės Danieliaus Dolskio dainos

Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“
Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“

Šeštadienį, liepos 8 d. 18.30 val., Palangos Birutės parko rotondą užlies Lietuvos estrados klasiko Danieliaus Dolskio dainos. Specialią programą drauge su solistu Andriumi Apšega klausytojams dovanos „Orkestro vasaros“ svečiai – Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ ir choreografinė orkestro šokėjų grupė. 

Operos solistas Andrius Apšega. Liutauro Paškevičiaus nuotr.

Melodingos, užvedančios ir žavingai naivios – tokios yra Danieliaus Dolskio (1890–1931) dainos. Jos klausytojus vis dar pasiekia iš traškančių vinilinių plokštelių ir atkurtų įrašų, kuriuose užfiksuotas manieringas, specifinės žodžių tarties, tačiau visada šarmingas „Metropolio“ ir „Versalio“ restoranų žvaigždės balsas, kurį anuomet buvo galima išgirsti ir Palangos kurhauze.

„Auksinės Danieliaus Dolskio dainos“ – speciali Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ programa, spalvingomis dainomis įsukanti į retro epochos sūkurį. 

Lietuvos pramoginės muzikos klasika tapusios dainos Palangos Birutės parko rotondoje suskambės naujomis aranžuotėmis, o Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas, baritonas Andrius Apšega garbins gražiausią pasaulyje „Lietuvaitę“, nutapys „Karišką vaizdelį“, godos apie „Palangos jūroj“ nuskendusią meilę ir kvies kartu užtraukti šias bei kitas puikiai žinomas melodijas. Danieliaus Dolskio dainų programa – ne tik estrados klasiko prisiminimas, bet ir tikrų muzikinė šventė, įrodanti, jog auksinės dainos niekada nesensta. 

Koncerto svečiai – Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas” – įkurtas 1961 m. Gausiame „Ąžuolyno“ repertuare – operų, operečių, miuziklų programos, džiazu ir estrada nuspalvinti koncertai su ryškiais Kauno ir šalies solistais. Orkestras yra nuolatinis Lietuvos ir Kauno miesto dainų švenčių, respublikinių bei tarptautinių pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatų, konkursų ir festivalių dalyvis. Palangiškiai šio orkestro skambesį jau ne kartą galėjo įvertinti tarptautinio  pučiamųjų muzikos festivalio „Amber Wind“ metu. 

2017 m. „Ąžuolynas“ sėkmingai dalyvavo XXXIII tarptautiniame pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalyje Swiece, Lenkijoje. Tais pačiais metais orkestras tapo E kategorijos I vietos nugalėtoju XVII Atvirajame Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionate Panevėžyje. Šiuo metu kolektyvui vadovauja Giedrius Vaznys. 

Palangos orkestras rotondoje. Aldo Kazlausko nuotr.
Palangos orkestras rotondoje. Aldo Kazlausko nuotr.

Vasaros pabaigoje, rugpjūčio 27 d., su draugišku atsakomuoju vizitu Kauną aplankys bei koncertą Santakos parke surengs ir „Palangos orkestras“. 

Projektą „Orkestro vasara 2023“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba bei Palangos miesto savivaldybė. 

Exchange Rates
USD 0,933