Palangos kurorto muziejus – atviras žmonėms su negalia

Palangos kurorto muziejus – atviras žmonėms su negalia

Įgyvendinant  projektą „Muziejus be kliūčių“ Palangos kurorto muziejuje įrengta  speciali erdvė neįgaliesiems. Projekto  rėmėjai yra Lietuvos kultūros taryba ir Palangos miesto savivaldybė.  2023 m. birželio 29 d. čia jau apsilankė pirmieji erdvės lankytojai  – palangiškiai žmonės su negalia, lydimi  Anės Petrikienės.

Kurorto muziejus yra pritaikytas žmonėms, turintiems judėjimo negalią. Čia įrengti platūs praėjimai, veikia liftas. Džiaugiamės, kad nuo dabar muziejuje nuolat gali lankytis įvairias negalias turintys žmonės ir ne po vieną kartą. O veiklos čia ras kiekvienas.

Apžiūrėjus muziejų ir susipažinus su Palangos istorija, erdvėje neįgaliesiems galima žaisti interaktyviomis grindimis. Visi norintys gali pasitikrinti Palangos istorijos žinias atsakydami į muziejaus darbuotojų parengtus ir įdiegtus viktorinos klausimus. Tai  inovatyvi priemonė, skirta lavinti judesių koordinaciją, reakciją bei loginį mąstymą. Interaktyvių grindų pagalba bus lavinami ne tik judesiai, bet ir kiti gebėjimai.

Ši priemonė puikiai tinka ne tik žmonėms turintiems specialių poreikių, bet ir vaikams, nes skatina vaikų dėmesio koncentravimą, lavina motoriką. 

Ateikite, sužinokite, žaiskite! Linkime gražaus laiko muziejuje.

Palangos kurorto muziejus atviras žmonės su negalia projektas „Muziejus be kliūčių“ Lietuvos kultūros taryba
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933