II-asis gatvės teatrų festivalis Šventojoje kviečia „Įkvėpti meniškos gamtos“

II-asis gatvės teatrų festivalis Šventojoje kviečia „Įkvėpti meniškos gamtos“

Šiais metais liepos 1-2 dienomis Šventoji pasiners į kultūros, teatro ir gamtos pasaulį. 2022 m. sulaukęs didelio susidomėjimo ir įvertinimo, Palangos kultūros ir jaunimo centro (PKJC) organizuojamas Gatvės teatrų festivalis sugrįžta su naujomis idėjomis, iššūkiais, norais bei tikslais.

Šventosios kurortas sparčiai keičiasi ir modernėja, atsiranda poreikis naujoms meno formoms ir renginiams. II-ajame Gatvės teatrų festivalyje lankytojai galės susipažinti su išskirtinėmis Šventosios kurorto vietomis. „Šio festivalio šūkis „įkvėpti meniškos gamtos“ kartu su profesionaliais šokėjais ir aktoriais ves po istoriškai svarbius Šventosios objektus. Šį šūkį kiekvienas dalyvis galės atrasti individualiai: „ateik ir įkvėpk meniškos gamtos“, arba „kurk įkvėptas meniškos gamtos“.“,- dalinasi PKJC vadybininkė Ernesta Žaromskytė.

II-asis gatvės teatrų festivalis Šventojoje kviečia „Įkvėpti meniškos gamtos“, nuotrauka-1

Kiekvienas šio festivalio pasirodymas įvairiose miesto vietose dovanos išskirtines patirtis. Bendruomenė ir kurorto svečiai ne tik stebės pasirodymus, bet ir bus įtraukti į meninę kompoziciją – kartu su aktoriais ir šokėjais nagrinės aktualius gyvenimiškus klausimus bei meniškai keliaus po netikėtas miesto erdves.

Meilė sau, o gal tik siurrealistinis sapnas?

Liepos 1 d. (šeštadienį) 18.00 val. Šventosios pėsčiųjų aikštėje (Topolių g. 4) pasirodys šokio teatras JUDESIO ERDVĖ su spektakliu „DÉBUT“. Jame nagrinėjamas moters santykis su pačia savimi ir supančia aplinka. Spektaklyje moteris susitinka ne tik su savimi, bet ir su kitu žmogumi. Keliami klausimai apie tai, kokia yra meilė sau ir meilė kitam. Apie įsiklausymą į save. Apie jausmus, keičiančius mus ir mūsų gyvenimą. Dėmesį prikaustantis pasirodymas, kuriame šiuolaikinio šokio šokėjai susilieja su gyvai atliekama violončelės ir akordeono muzika.

II-asis gatvės teatrų festivalis Šventojoje kviečia „Įkvėpti meniškos gamtos“, nuotrauka-2

22.30 val. Šventosios pėsčiųjų aikštėje (Topolių g. 4) teatras DEGANČIOS ŽIRAFOS pristatys Salvadoro Dali paveikslais paremtą šokio spektaklį ,,ANTROPOMORFINIS KABINETAS“. Spektaklyje į žmogų pažvelgiama per antropomorfinę stalčių reikšmę. Kalbama apie tai, kaip susigrąžiname save, kaip atidarę visus uždarytus stalčius pasiekiame proto ir sielos balansą, kaip nustojame rūšiuoti savo vidinį pasaulį ir pagaliau pasiekiame harmoniją.

Įtrauks šeimas

Liepos 2 d. (sekmadienį) 18.00 val. Prieplaukos g. 18 (prie pajūrio pušyno) teatro trupė TEATRONAS papasakos mums apie kelionę „80 PASAULIŲ PER VIENĄ DIENĄ“. Spektaklis skirtas visai šeimai. Spektaklio pagrindą sudaro trys įkvėpimo šaltiniai: J. Verne knyga „Aplink pasaulį per 80 dienų”, A. Chamisso filosofinis romanas “Peter Schleimihl”, kuris minimas kaip alegorinę apysaką apie žmogų be tautybės, bei šių laikų siekis išnaudoti kosmoso ir jo kūnus mūsų naudai. Teatro ir cirko dramaturgiją jungia talentingiausi šių sričių atstovai – Kristina Marija Kulinič ir Džiugas Kunsmanas. Sujungiant šiuos scenos menus spektaklis kalbės apie itin aktualias jaunajam žiūrovui temas: pagarbą kitam, keliones, planetą bei mokėjimą neatiminėti ar savintis tai, kas tau nepriklauso.

Istorinė ekskursija-šokio spektaklis

ŠEIKO šokio teatras leis pajusti smėlio ir kopų trapumą. Istorinė ekskursija – šokio spektaklis „UŽPUSTYTI“ pasakojanti apie permainingą unikalaus pamario krašto gamtą ir jo gyventojų bei svečių likimus. Kerinčios gamtos apsuptyje vykstantis ir naujoms patirtims ausinėmis apsiginklavusius žiūrovus viliojantis šokio spektaklis-ekskursija, kurioje galima išgirsti ir patirti pasakojimus apie užpustytus praeities įvykius. Istorinė ekskursija prasidės nuo „Žvejo dukros“ skulptūros ir tęsis iki Šventosios senojo pietinio molo.

Pasirodymas vyks tris kartus 20:20 val.; 21:25 val.; 22:05 val.

Žmonių skaičius ribotas, būtina registracija el. paštu [email protected]

Šventoji Ii-asis gatvės teatrų festivalis „Įkvėpti meniškos gamtos“ šokio teatras JUDESIO ERDVĖ teatras DEGANČIOS ŽIRAFOS teatro trupė TEATRONAS teatro trupė TEATRONAS
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933