Pilietinė akcija „Milijonas vaistinėlių Ukrainai“

Pilietinė akcija „Milijonas vaistinėlių Ukrainai“

Pilietinės akcijos „Milijonas vaistinėlių Ukrainai” organizatoriai kviečia gyventojus prisidėti įgyvendinant jos tikslą – surinkti jau nebereikalingas automobilines vaistinėles ir perduoti jas Ukrainai, tokiu būdu primenant visuomenei apie paramos Ukrainai svarbą.

Palangos gyventojai prie akcijos gali prisidėti vaistinėles atnešant į Palangos savivaldybės priimamajį darbo dienomis 8:00–17:00, V 8:00–15:45 val. (Vytauto g. 112). Vaistinėlės bus surenkamos nuo birželio 19 iki liepos 3 d.

Vis dar besitęsianti plataus masto Rusijos invazija ir vykdomas agresyvus karas Ukrainoje ragina mus visus susitelkti ir padėti Ukrainos žmonėms. Vis dar labai reikalinga mūsų visų parama ir pagalba, todėl ieškoma būdų, kaip tikslingiausiai galėtų visi prisidėti prie bendro tikslo.  Ypatingai svarbi ir reikalinga pagalba tvarsliava ir kitomis medicinos priemonėmis.

Kadangi nuo 2023 m. liepos 1 d. vairuotojai savo automobiliuose turi atnaujinti ar įsigyti naujos sudėties pirmosios pagalbos rinkinius (vaistinėles), senosios vaistinėlės taps nebereikalingos ar nebenaudojamos, tačiau jos būtų svari parama Ukrainos gynėjams ir civiliams gyventojams. Siekiama surinkti kuo daugiau keičiamų vaistinėlių, kurios bus perduotos tiek į karo zoną, tiek civiliams gyventojams. Vaistinėlėms rinkti bus sutartos surinkimo vietos UAB Circle K Lietuva ir LIDL Lietuva prekybos taškuose, surinkti jas iš visos Lietuvos padės DPD Lietuva komanda. Vaistinėlės iki išgabenant į Ukrainą bus saugomos (sandėliuojamos) UAB ELEKTRUM LIETUVA patalpose. Vėliau išgabentos į Ukrainą. Ši akcija taip pat primins visuomenei apie paramos, kokia ji bebūtų, Ukrainai svarbą.

Akcijos iniciatoriai: Asociacija „Po mažą žingsnį“, VšĮ „Ukrainos namai“, pilietinė iniciatyvinė grupė.

Akcijos partneriai: Lietuvos Respublikos ambasada Ukrainoje, Ukrainos ambasada Lietuvoje, UAB „Circle K Lietuva“, LIDL Lietuva, DPD Lietuva, UAB ELEKTRUM Lietuva, Susisiekimo ministerija, Lietuvos savivaldybių asociacija, Lietuvos pramonininkų konfederacija.

Akcijos ambasadoriai: Oleksijus Arestovičius, Andrius Mamontovas, Martynas Giga, Benediktas Vanagas, Vaidotas Žala, Antanas Juknevičius.

Palanga Pilietinė akcija „Milijonas vaistinėlių Ukrainai“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933