R. Čapkauskas: „Mus tenkins tik aukščiausias nugalėtojų pakylos laiptelis“

Organizatorių ir Vytauto PILKAUSKO nuotr.
Organizatorių ir Vytauto PILKAUSKO nuotr.

Mažiau nei mėnuo beliko, kai liepos 19-ąją Palangoje suplevėsuos didžiausių Baltijos šalyse maratoninių „Aurum 1006 km lenktynių“ vėliava.

Tai bus jau 24-asis renginio istorijoje, nuo 2000-ųjų VšĮ „Promo Events“ be pertraukų organizuojamas prestižinis automobilių lenktynių festivalis, didžiausiame šalies kurorte pajėgiausius sportininkus bei adrenalino fanatikus subursiantis liepos 19-22 dienomis.

Laiko liko nedaug, todėl nieko nestebina, jog būtent dabar verda didysis darbymetis ruošiant bei atliekant paskutinius automobilių, startuosiančių Palangoje, bandymus. 

„Sportininkai įsitikinę, jog geriausia patikra prieš atsakingiausią metų startą – kitos lenktynės ir jose tenkantys maksimalūs išbandymai tiek pačiai komandai, tiek ir jos technikai“, - sugrįžęs iš Rygoje vykusių „Porsche Cup“ lenktynių sakė „TDS group-TOKS racing team“ ekipos lyderis, daugkartinis šalies ralio ir žiedinių lenktynių čempionas, 46-erių Ramūnas Čapkauskas.   

Ramūnas, 2007 m. jau šventęs pergalę Palangoje, startuos kartu su 47 metų Nemunu Dagiliu, kuris net tris kartus po „Aurum 1006 km lenktynių“ maratono stovėjo ant nugalėtojų pakylos aukščiausiojo laiptelio ir dar ne kartą finišavo tarp prizininkų. 

„Mūsų komanda bus tikras patirties ir jaunatviško veržlumo lydinys, - teigia R. Čapkauskas. – Mat ekipą papildė ir vienas jauniausių Latvijos automobilių sporto talentų, 22-erių rygietis Valteris Zviedris, kuris anksčiau su jaunimo grupe jau yra „uostęs“ ir šių lenktynių Palangoje parako. 

Tad Valterio naujoku net su didžiausiomis išlygomis nepavadinsi. Jis penkis kartus tapo Latvijos kartingo čempionu, o dabar tik ką gavo ir jo meistriškumą patvirtinantį „Porsche“ sportinio vairavimo sertifikatą. (Beje, Lietuvoje tokį turi Robertas Kupčikas). 

Nepaisant jauno amžiaus V. Zviedrio patirtis žiedinėse lenktynėse verta pagarbos. 2021 m. jis tapo Latvijos TCR automobilių klasės lenktynių čempionu, o pernai tokia pati sėkmė jaunąjį latvį lydėjo ir „Porsche Cup“ čempionate.

Šiemet Valteris lenktyniauja „Porsche Cup“ pirmenybėse, kuriose du kartus finišavo antras ir tiek pat kartų finišo liniją kirto penktas. 

Dalyvaudamas „Aurum 1006 km lenktynių“ pristatyme, neseniai vykusiame sostinės Gedimino prospekte, Valteris sakė, jog lenktynės Palangoje jam patinka ir jis atiduosiąs visas jėgas, kad komanda čia švęstų pergalę.  

„TDS group-TOKS racing team“ šiemet į „Aurum 1006 km lenktynių“ trasą išvairuos naujausią „Porsche 911 GT3 Cup (992)“ bolidą, kokių Lietuvoje yra tik keturi, - sako R. Čapkauskas. – Tokie du „Porsche Experience“ atstovo Roberto Kupčiko, 2018 m kartu su Nemunu Dagiliu ir belgu Steve Vanbellingen Palangoje laimėjusio šias prestižines lenktynes, komandos arsenale, o dar vieną turi „LG OLED & LKU by Porsche Club Lithuania“ ekipa, kurios sudėtyje irgi grėsmingi varžovai Mantas Janavičius, Aurelijus Rusteika ir Marius Bartkus“.  

Naująjį „Porsche 911 GT3 Cup (992)“ komanda jau išbandė Suomijoje ir lenktynėse Rygoje.

„Esame labai patenkinti jo generuojama jėga ir elgesiu trasoje“, - pristatydamas bolidą džiaugėsi R. Čapkauskas. - Todėl nepaisydami pajėgių varžovų ir labai daug galingos technikos, kurios motorai po mėnesio drebins trasą šalia didžiausiojo šalies kurorto, važiuojame vedini minčių tik apie pergalę bendrojoje lenktynių įskaitoje“.

Varžybų protokoluose mirgės ne vieno Ramūno pavardė. 

Jo 20-tis sūnus Titas, turintis keturių „Aurum 1006 km lenktynių“ patirtį, kartu su Mindaugu Lapačinsku ir Žilvinu Juršiu, šiemet vadovaus dviem komandoms – jau minėtai „TDS group-TOKS racing team“ ir „ALBE-ALLIANCE racing team“, kurios sudėtyje lenktynininkai Tomas Šipkauskas, Simonas Ramanauskas ir Tautvydas Butkus.

Ekipos sportininkai pasirinko „Cupra TCR“ automobilį ir puoselėja ne menkas viltis šioje klasėje. 

Komandos sportininkų pristatinėti irgi nereikia. T. Šipkauskas – nuolatinis R. Čapkausko navigatorius įvairiose ralio varžybose, turi ir žiedinių lenktynių patirties.

Simonas – bene universaliausias, kurį domina ir žiedinės, ir perimetro, ir įvairios bekelės varžybos, o Tautvydas labai įtemptai rengiasi Palangos maratonui dalyvaudamas BMW 2 val. lenktynėse Estijoje. 

Neseniai Rygoje vykusiose ilgų nuotolių lenktynėse jis užėmė penktąją absoliučios įskaitos vietą, o savo TCR klasėje finišavo trečias.

Organizatorių ir Vytauto PILKAUSKO nuotr. Organizatorių ir Vytauto PILKAUSKO nuotr. Organizatorių ir Vytauto PILKAUSKO nuotr. Organizatorių ir Vytauto PILKAUSKO nuotr. Organizatorių ir Vytauto PILKAUSKO nuotr. Organizatorių ir Vytauto PILKAUSKO nuotr. Organizatorių ir Vytauto PILKAUSKO nuotr. Organizatorių ir Vytauto PILKAUSKO nuotr.
Aurum 1006 km lenktynės VšĮ „Promo Events“ Ramūnas Čapkauskas „TDS group-TOKS racing team“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933