Šventoji vėl tradiciškai suburs draugėn Jonus ir Janinas

Šventoji vėl tradiciškai suburs draugėn Jonus ir Janinas

Užburiantis Joninių šurmulys į Šventąją vilios kitą savaitgalį ir truputį ilgiau – nuo birželio 22 iki 25 d. Joninės (anksčiau vadinamos Rasos, Kupolės) – viena linksmiausių, pagoniškas tradicijas išsaugojusi vasaros šventė. Tai – trumpiausia metų naktis ir ilgiausia metų diena. Ši šventė turi daug simbolių, kurie susijungia į vieną kalbą, kurioje žmogus ir gamta vieningai juda, nuolatos harmoningai atsinaujindami.

Vainikėlių pynimas, plukdymas ir įspūdingas šou

Tradiciškai Joninės Šventojoje prasidės kermošiumi, kuris vyks visomis šventės dienomis. Kermošiaus prekybininkai įsikurs Jūros g. ir Šventosios Pėsčiųjų aikštėje. O visas Joninių paslaptis padės įminti keliavimas Paslapčių taku Jūros g. 1.

Penktadienį, birželio 23 d., nuo 15 val. iki 21 val. visus pakvies Joninių pieva (Jūros g. 1). Kaip papasakojo Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė, šioje pievoje „Mėguvos“ ansamblio nariai mokys susirinkusiuosius nusipinti Joninių vainikėlius.

„Tai jau tapo graži Joninių tradicija. Kaip pastebėjome, žmonėms labai patinka šventės metu pasipuošti iš žolynų pintais vainikėliais – Joninių atributu. Pievoje pinami ir vainikai Jonams. Kiekvienas norintis gali išmokti pinti vainikus ir tai būna smagi atrakcija“, – pasakojo direktorė.

O tos pačios dienos vakarą – 23 val. – susirinkusiuosius šventės dalyvius užburs misterija „Gamtos stichijos“, erdvėje ties Šventosios upės žiotimis. „Tai – viena iš mistiškiausių pramogų, kai vieniu virsta gamtos stichijos – žmonės regi įspūdingą šou. Ten pat yra plukdomi ir vainikėliai. Itin pasiteisinusi tradicija – rinktis būtent šioje vietoje, kadangi čia patogu ir vainikėlius plukdyti vandeniu, ir pasigrožėti visais gamtos stebuklais“, – apie šventės tradicijas, kaskart prikviečiančias šventės dalyvius, kalbėjo V. Petrauskienė.

Varduvininkų gausa visuomet labai džiugina

Tikrąją Joninių dieną – birželio 24-ąją – susirinkusiųjų lauks dar daugiau pramogų. Veiklos ras ir tie, kurie itin mėgsta aktyvias pramogas. Mat nuo 10 val. iki 12 val. vyks Joninių 3×3 krepšinio turnyras Palangos Šventosios pagrindinės mokyklos stadione. O vėliau – nuo 12 val. iki 16 val. – visi kviečiami į Paplūdimio dūzges „Shark slide“ terasoje. Ten pasitiks ir linksmins didžėjai Jovanni ir DJ Tommie.

Žinoma, svarbiausias akcentas vis dėlto skirtas Jonams ir Janinoms. Tad nuo 12 val. iki 18 val. prie Joninių vartų (Jūros g. 1) bus registruojami Jonai. Vakarop, 19 val., jie bus pakviesti į Pėsčiųjų aikštę (Topolių g. 4).

„Jonams ir Janinoms visada skiriame dėmesį prieš koncertą. Labai džiugu, kad kasmet į Šventąją švęsti savo varduvių susirenka netoli šimto varduvininkų, ir kaskart baiminamės, kad tik nepristigtų vainikų, kuriais puošiame šventės kaltininkus. Bet tai ir labai džiugina – šventė yra įgavusi pagreitį. Žinoma, žmonės atvyksta iš įvairių Lietuvos kampelių, ir Jono bei Janinos vardai vis dar nėra nustumiami į paraštes“, – vykstančia švente džiaugėsi V. Petrauskienė.

Sveikinimų metu pasirodymą pristatys vaikų šokio teatras „Angel Project“.

Nuobodžiauti neteks ir kitiems. Nuo 12 val. iki 18 val. veiks interaktyvus paslapčių takas (Jūros g. 1), nuo 14 val. iki 18 val. – kūrybinės dirbtuvės „Susikurk gamtos dovaną“ (Topolių g. 4). Taip bus galimybė atrasti savo kūrybiškumą ir originaliai pasidabinti.

O vakare visi smagiai galės pašokti koncerte – 20 val. į šėliones pakvies muzikos grupė „Rondo“ (Topolių g. 4).

Šį savaitgalį – retro festivalis

Šį savaitgalį Šventojoje taip pat nebus liūdna – jau antrus metus iš eilės į Šventąją sugrįžta retro muzikos festivalis „LA MER“. Didelio pasisekimo sulaukęs renginys šiemet bus dar spalvingesnis, kupinas originalios muzikos, meno ir šokių.

„Tikrai labai nuoširdžiai kviečiame visus į renginį. Pernai festivalis labai pasiteisino. Žmonės itin smagiai leido laiką. Buvo daug šokių, nuostabių dainų ir muzikos bei smagaus bendravimo akimirkų. Kviečiame atvykti, pašokti, o jei nemokate, tikrai išmoksite, ir jūs puikiai praleisite laiką“, – neabejojo V. Petrauskienė.

Šventoji vėl tradiciškai suburs draugėn Jonus ir Janinas, nuotrauka-1 Šventoji vėl tradiciškai suburs draugėn Jonus ir Janinas, nuotrauka-2 Šventoji vėl tradiciškai suburs draugėn Jonus ir Janinas, nuotrauka-3 Šventoji vėl tradiciškai suburs draugėn Jonus ir Janinas, nuotrauka-4
Šventoji Joninės Rasos Kupolės Joninės Šventojoje kermošius
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933