Savaitgalį Šventojoje vyks išskirtinis retro festivalis – menininkų skveras ir šokiai su svingo karalienėmis „The Ditties“

Savaitgalį Šventojoje vyks išskirtinis retro festivalis – menininkų skveras ir šokiai su svingo karalienėmis „The Ditties“

Jau antrus metus iš eilės į Šventąją sugrįžta retro muzikos festivalis „LA MER“. Didelio pasisekimo sulaukęs renginys šiemet bus dar spalvingesnis, kupinas originalios muzikos, meno ir šokių.

Retro muzika, suvienijusi ansamblius

Pernai atsinaujinęs Palangos kultūros ir jaunimo centro moterų vokalinis retro ansamblis ,,Eldija“ padiktavo šio festivalio idėją ir sėkmingai tęsia užsimezgusią gražią kūrybinę partnerystę kartu su Miežiškių KC vokaliniu ansambliu „Vėjūnė“ ir Kretingos KC Kartenos skyriaus moterų vokaliniu ansambliu „Rapsodija“. „Retro muzikos žanras suvienijo šiuos ansamblius, senos geros dainos apie meilę niekada nenustoja skambėti, o ir pati retro tema dabar labai ant bangos“, - teigia „Eldijos“ ansamblio vadovė Kristina Rimienė.

Šiemet gimė idėja organizuoti vienos dienos kūrybinę „La Mer“ laboratoriją. Jos metu dainininkės tobulins įgūdžius dirbdamos su skirtingais vadovais bei ruoš muzikines staigmenas festivalio lankytojams. Bendrą kūrybinį ansamblių rezultatą bus galima išgirsti birželio 16 d. 19 val. koncerte „Ne vien tik retro“ viešbutyje „Auksinės kopos“, įsikūrusiame restorane „Jūros30“ (Jūros g. 30), ir birželio 17 d. 18 val. Šventosios pėsčiųjų aikštėje. 

Nestandartinis menininkų skveras ir maisto kiemelis

Pagrindinę festivalio dieną birželio 17 d. nuo 12 val. Šventosios pėsčiųjų aikštėje (Topolių g. 4) įsikurs menininkų skveras. Jame bus galima susipažinti su Palangoje ir Šventojoje kuriančiais menininkais, jų dirbiniais, pabendrauti, o gal net ir įsigyti išskirtinį rankų darbo meno kūrinį. Kiekvieno menininko prisistatyme netrūks retro akcentų, įdomių kūrybos istorijų. Lankytojų lauks dailininkai, juvelyrai, antikvaro entuziastai, fotografai, kalviai, šiuolaikinio meno atstovai bei kiti.

„La Mer“ festivalio metu veiks ir įvairaus maisto kiemelis. Reta galimybė pasilepinti sushi patiekalais, bowl'ais, saldžia konditerija, sūrio ir sojų lazdelėmis, kalakutiena ir traškiaisiais nachos vienoje vietoje! O patys maisto furgonėliai atitiko visus griežčiausius reikalavimus ir visą festivalį papuoš ne tik skaniuoju maistu, tačiau ir savo retro išvaizda.

Svingo ritmu

Iš Prancūzijos į „La Mer“ festivalį sugrįžta žavieji vedėjai Marlenn ir Fransua – „Grubiojo“ teatro režisieriai Rita ir Virginijus Miliniai. Pernai aplankę ansamblių miestus ir miestelius, šiemet savo prancūziškoms vasaros atostogoms jie pasirinko Šventosios pajūrį. Kokių istorijų šiemet jie atvežė savo paslaptingajame lagamine, sužinosite jau šį šeštadienį.

Birželio 17 d. nuo 18 val. Šventosios pėsčiųjų aikštėje nersime į retro muzikos bangas kartu su Palangos KJC vokaliniu retro ansambliu „Eldija“, Miežiškių KC vokaliniu ansambliu „Vėjūnė“, Kretingos KC Kartenos skyriaus moterų vokaliniu ansambliu „Rapsodija“, Vilniaus Universiteto Lindihopo šokių grupe. Netrūks linksmybių ir jauniems, ir vyresniems.

Vakare nuo 19 val. kilsime nuo kėdžių ir judėsime svingo ritmu – šokių studija iš Kauno „All that Swing“ mokys nuotaikingų lindihopo šokių žingsnelių. Pasimokyti tikrai verta, nes kai scenoje užgros gyvos muzikos grupė iš Vilniaus „Big Bam Jam“, kojas nulaikyti vietoje bus tikrai nelengva - užvedantys būgnų ritmai, pulsuojančios kontraboso linijos, gitaros fejerverkai bei autentiškai atliekami Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard, Bill Haley ir kitų legendinių atlikėjų hitų koveriai šokių aikštelei! Abejingų nepaliks ir svingo karalienių „The Ditties“ koncertas. Nuo 2011 metų susibūręs profesionalių džiazo dainininkių ansamblis klausytojus nukelia į svinguojantį ketvirtąjį dešimtmetį, kuriame nėra nieko svarbesnio nei meilė ir romantika, kuomet flirtas buvo lėtas, o šokiai – greiti, kai pasaulis buvo truputį naivesnis ir jaunesnis nei šiandien, ir jam apdainuoti užteko trijų balsų harmonijos.

Šį savaitgalį retro muzikos ritmu judame į Šventąją!

Savaitgalį Šventojoje vyks išskirtinis retro festivalis – menininkų skveras ir šokiai su svingo karalienėmis „The Ditties“, nuotrauka-1 Savaitgalį Šventojoje vyks išskirtinis retro festivalis – menininkų skveras ir šokiai su svingo karalienėmis „The Ditties“, nuotrauka-2 Savaitgalį Šventojoje vyks išskirtinis retro festivalis – menininkų skveras ir šokiai su svingo karalienėmis „The Ditties“, nuotrauka-3 Savaitgalį Šventojoje vyks išskirtinis retro festivalis – menininkų skveras ir šokiai su svingo karalienėmis „The Ditties“, nuotrauka-4 Savaitgalį Šventojoje vyks išskirtinis retro festivalis – menininkų skveras ir šokiai su svingo karalienėmis „The Ditties“, nuotrauka-5 Savaitgalį Šventojoje vyks išskirtinis retro festivalis – menininkų skveras ir šokiai su svingo karalienėmis „The Ditties“, nuotrauka-6
Šventoji retro muzikos festivalis „LA MER“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933