Gimnazija paskelbė startą naujai „Myliu Palangą“ tradicijai – kartingų varžyboms

Visi renginio dalyviai – ir lenktynininkai, ir žiūrovai, ir organizatoriai.
Visi renginio dalyviai – ir lenktynininkai, ir žiūrovai, ir organizatoriai.

Nuo šiol kurorto šventė „Myliu Palangą“ nebebus kokia buvusi. Kitokia buvo jau šiemet, praėjusį penktadienį renginių pradžią paskelbusi naujomis sportinėmis varžybomis, kokių iki šiol nebuvo – kartingų lenktynėmis. Trasą joms atvėrė nauja Palangos senosios gimnazijos kūno kultūros mokytoja Irina Šlimienė. 

Idėją mestelėjo mokytojos sūnūs

O viskas prasidėjo taip. „Šiemet pradėjusi Gimnazijoje dirbti mokytoja pagalvojau, kad noriu mūsų gimnazistus įtraukti į naują sporto renginį festivalyje „Myliu Palangąׅ“, – pasakoja organizatorė Irina. – Norėjosi, kad būtų kažkas naujo, ko dar nebuvo – ne tinklinis, ne krepšinis. O kadangi auginu du sūnus, vienas mokosi V. Jurgučio progimnazijoje, kitas – Gimnazijos abiturientas, kreipiausi į juos, ko jie patys norėtų. Jie labai mėgsta kartingus, tad ir pasakė, kad jeigu padarysiu kartingų varžybas, tai bus „wau“. Dar pasikalbėjau su savo mokiniais, pamačiusi, kaip jų akys blizga, išsikėliau sau tikslą – būtinai suorganizuoti.“

Irina suprato, kad didžiausias rūpestis bus pinigai, juk kartingai – ne pigi pramoga. Tačiau čia jos laukė maloni staigmena. Susisiekusi su įmone „Race Time“, Palangoje valdančiai kartingų pramogas, sužinojo, kad verslas – vienos šeimos rankose. Šeimos, kurios visi nariai – buvę ar esami mūsų gimnazistai. 

„Buvęs mūsų gimnazistas Deividas Panovas pristatė kartingų taisykles. Jo žmona Gytė taip pat yra baigusi Palangos senąją gimnaziją, o Deivido sesuo Domilė Panovaitė dabar mokosi trečioje klasėje, kitąmet bus abiturientė. Visi jie – palangiškiai, labai myli savo miestą ir savo mokyklą, tad mums labai sumažino kartingo kainas, praktiškai – tik už kuro savikainą, – džiaugiasi Irina. – O visą renginį finansavo dvi pagrindinės įmonės „EnerGym Dance Studio“ ir „R2baldai“ bei mokinių tėveliai. Kas davė 50 Eur, kas šimtą, kas daugiau, bet visą reikalingą sumą surinkome, kad renginys dalyviams būtų nemokamas. Toks ir buvo pagrindinis mano tikslas, kad vaikams niekas nekainuotų.“

Dalyvavo 10 komandų 

Varžybose dalyvavo 10 komandų po 3 narius. Taigi, iš viso – 30 gimnazistų. Prieš egzaminus smegenis pravėdino dvi abiturientų komandos, po vieną komandą sudarė trečiokai, antrokai, Gimnazijos ukrainiečiai, merginos, daugiausiai komandų – net 4 – suformavo pirmokai gimnazistai. 

Prasidėjęs 16 val. renginys truko tris valandas. 

Greičiausiųjų taurę laimėjo pirmokai Mantas Gužauskas, Arnas Burba ir Yip Thomas Anužis, pasivadinę „Žakas Danielius“. Antrą vietą iškovojo trečiokų komanda „Ratai“: Jonas Grikšas, Nojus Duoblys, Justas Židanavičius. Trečią vietą pelnė antrokai „Mano Armucha“: Henrikas Mordvinukas, Arijus Balčiūnas ir Matas Marauskas. Komandų nugalėtojų kapitonai – Yip T. Anužis, J. Židanavičius ir H. Mordvinukas.  

Reportažą vedė Gimnazijos trečiokė Agnė Dimaitė, akimirkas įamžino pirmokas Kristijonas Karačionka. 

„Kitais metais varžybas būtinai norime pratęsti, – sako renginio organizatorė Irina. – Ir tikiu, kad tai taps gražia kurorto šventės „Myliu Palangą“ tradicija.“

Varžybų iniciatoriai broliai V. Jurgučio progimanzijos septintokas Egidijus (kairėje) ir Gimnazijos abiturientas Vitalijus Šlimai su renginio organ... Varžybų pirmos vietos nugalėtojai M. Gužauskas, A. Burba, Yip T. Anužis. Komandos „Mano Armucha“ emocijos, paskelbus juos trečios vietos laimėtojais. Visi renginio dalyviai – ir lenktynininkai, ir žiūrovai, ir organizatoriai. Dalyvius nuolat stebi akylos žiūrovų ir kitų komandos narių akys. Jis dar nežino, kad iškovos garbingą antrąją vietą. Merginų komanda su Palangos sporto centro šokėjomis. Varžymasis dėl prizinių vietų. „Mano Armucha“ kapitonas antrokas H. Mordvinukas. Trys greičiausiųjų komandos. Lenktynių akimirka. Varžybų reporterė trečiokė A. Dimaitė kalbina ukrainiečių komandos „Kazokaiׅ“ kapitoną Danylą Potetnia. „Race Time“ bendrasavininkiai Deividas ir Gytė Panovai yra baigę Palangos senąją gimnaziją. Štai kaip emocingai sureagavo pirmokų komanda „Žakas Danielius“, išgirdusi, kad pelnė pirmą vietą. Vienas kitą įamžino ir varžybų fotografai gimnazistas K. Karačionka ir vieno lenktynininko tėvelis Raimundas Žilius.

Ligita Sinušienė, Palangos senosios gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja

kurorto šventė „Myliu Palangą“ kartingų lenktynės Palangos senoji gimnazija kūno kultūros mokytoja Irina Šlimienė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933