Šeštadienį Kurhauze inauguruotas Palangos miesto meras

Šeštadienį Kurhauze inauguruotas Palangos miesto meras

Šeštadienis – pagrindinė festivalio „Myliu Palangą 770“ – diena prasidėjo itin iškilmingai – vidurdienį aukotos šv. Mišios už Palangą, o joms pasibaigus Kurhauze įvyko iškilminga mero inauguracija. Regalijas merui įteikė Palangos miesto garbės pilietis, akademikas, profesorius Vladas Žulkus.

Š. Vaitkus Palangos miesto savivaldybės mero pareigas eina jau ketvirtą kadenciją, iš jų tris kadencijas gyventojų išrinktas tiesioginių mero rinkimų metu.

Mero inauguracijos renginyje, be kurorto bendruomenės narų, dalyvavo ir Palangos miestų partnerių iš Izraelio, Sakartvelo, Estijos, Švedijos bei Prancūzijos atstovai.

Inauguracijos proga Š. Vaitkų pasveikino ne tik Palangos miestų partnerių atstovai, bet ir Mero inauguracijos renginyje dalyvavę Seimo nariai, europarlamentaras Liudas Mažylis, kolegos – kitų miestų merai, taip pat – Palangos bendruomenės nariai.

Kreipdamasis į susirinkusiuosius Š. Vaitkus padėkojo palangiškiams už parodytą pasitikėjimą bei pabrėžė, jog kurorto gyventojai gali džiaugtis gyvenantys nuostabiame mieste – kvepiančiame pušynais, turinčiame baltą kaip sniegas smėlį, išpuoselėtą grafų Tiškevičių paveldą, sutvarkytą infrastruktūrą, ir visa tai pasiekta kiekvieno Palangos miesto gyventojo nuoširdžių pastangų bei darbo dėka. Pasak Š. Vaitkaus, kiekvienas, nuoširdžiai mylintis Palangą – nuo jaunuolio ir senjoro – įneša savo indėlį į miesto klestėjimą ir už tai yra vertas padėkos.

Meras taip pat padėkojo trijų paskutiniųjų Vyriausybių vadovams, Seimo nariams, nuoširdžiai besirūpinusiais Palangos keliamais klausimais, padėjusiais juos spręsti – bendrų pastangų dėka kurortas per keliolika pastarųjų metų ženkliai pasikeitė.

Renginį savo pasirodymu praturtino kurorto gyventojų itin pamėgtas Palangos kultūros ir jaunimo centro folkloro ansamblis „Mėguva“.

Šeštadienį Kurhauze inauguruotas Palangos miesto meras, nuotrauka-1 Šeštadienį Kurhauze inauguruotas Palangos miesto meras, nuotrauka-2 Šeštadienį Kurhauze inauguruotas Palangos miesto meras, nuotrauka-3 Šeštadienį Kurhauze inauguruotas Palangos miesto meras, nuotrauka-4
Kurhauzas inauguracija Palangos miesto meras Regalijos Palangos miesto garbės pilietis akademikas profesorius Vladas Žulkus
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933