Karate mokyklos Shodan auklėtinių pergalės taptautiniame Carpathia karate turnyre

Karate mokyklos Shodan auklėtinių pergalės taptautiniame Carpathia karate turnyre

Gegužės 28 dieną Žešuve, Lenkijoje, vyko Carpathia Karate CUP 2023 varžybos, kuriose rungėsi net 740 sportininkai iš 7 Europos valstybių, daugiau nei 80-ies karate klubų. Šiose varžybose taip pat dalyvavo ir Palangos karate Kyokushin mokyklos „Shodan“ auklėtiniai, kurie iškovojo net 4 medalius: 1 aukso ir 3 bronzos medalius. 

Amžiaus grupėje U11-12 svorio kategorijoje iki 40 kilogramų čempionės titulą iškovojo Greta Vaitiekūnaitė. Pirmoje kovoje shodanietė užtikrintai įveikė lenkijos sportininkę Wiktoria Kubala, antroje – taip pat varžovę iš Lenkijos Julia Fedko. Finalinėje kovoje Greta susirungė su lenke Anastazja Tranda ir po atkaklios kovos iškovojo čempionės titulą.

Amžiaus grupėje U11-12 svorio kategorijoje iki 50 kilogramų bronzos medalį iškovojo Linas Skališius. Pirmoje kovoje shodanietis įveikė lenką Szymon Janasik, o antroje kovoje teisėjų sprendimu pralaimėjo prieš lenką Aleksander Wasilewski ir iškovojo trečiąją vietą.

Amžiaus grupėje U11-12 svorio kategorijoje iki 55 kilogramų bronzos medalį iškovojo Aras Barzdžius. Po atkaklios kovos su ukrainiečiu Matviy Maksymiv teisėjai pergalę skyrė varžovui, Aras iškovojo trečiąją vietą.

Shodan mokyklos treneris Rimantas Visockis tapo vicečempionu. Pirmos kovos metu, per pirmą kovos laiką shodanietis buvo pranašesnis už varžovą Krzysztof Adamowicz - 2 iš 3 teisėjų įžvelgė Rimanto pranašumą, bet to nepakako ir teisėjai skyrė pratęsimą. Taip pat pratęsimo metu buvo Rimanto pranašumas visos kovos metu, bet pasibaigus laikui Lenkijos teisėjai pergalę skyrė saviškiui.

Varžybose taip pat dalyvavo, tačiau iki pergalės pritrūko: Arnas Matulionis, Edgar Poliščiuk, Martina Gurinovaitė, Viltė Skurdauskytė.

Treneriai Lukas Kubilius ir Aivaras Baltmiškis džiaugiasi auklėtinių drąsa bei ryžtu startuojant šiose varžybose.

Kitas svarbus artėjantis karate renginys – tarptautinės karatė kyokushin varžybos

„Baltijos taurė 2023 – vilties kova“ birželio 18 d., Klaipėdoje. Varžybose dalyvaujantys sportininkai savo kovas skirs visiems, kas kovoja su onkologinėmis ligomis bei parems šv. Prancičkaus onkologijos centrą. Renginio globėjas brolis Benediktas.

Karate mokykla Shodan pergalės Carpathia Karate CUP 2023
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933