Tarptautinis renginys Palangoje subūrė šimtus kiokušin karatė kovotojų

Žygio Jurevičiaus nuotr.
Žygio Jurevičiaus nuotr.

Palangoje įvyko antrasis tarptautinis kiokušin karatė seminaras „Baltic Fighting Camp“, kuriame šiais metais dalyvavo net 280 sportininkų iš 6 valstybių.

Pirmą kartą surengti tokį tarptautinį seminarą klubo „Shodan įkūrėjas vienas geriausių visų laikų Lietuvos kiokušin karatė kovotojų Lukas Kubilius planavo dar 2020-aisiais, tačiau tuomet planams virsti kūnu nebuvo lemta dėl prasidėjusios pandemijos. 2022-aisiais apie 200 dalyvių pagaliau susirinko į pirmąjį tokio tipo renginį Palangoje, o šiemet dalyvių skaičius reikšmingai padidėjo.

Lukas Kubilius ir Eventas Guzauskas, Žygio Jurevičiaus nuotr.
Lukas Kubilius ir Eventas Guzauskas, Žygio Jurevičiaus nuotr.

Kaip ir kasmet, stovykloje buvo galima mokytis iš geriausiųjų. Treniruotes kartu su lietuviais Vladimiru Silvaško (6 dano meistras, Lietuvos rinktinės treneris, vienas kiokušin karatė pradininkų Lietuvoje) ir Eventu Gužausku (pasaulio čempionas, daugkartinis Europos čempionas) vedė du ypatingi svečiai iš užsienio – Semmy Schiltas iš Nyderlandų ir Koenas Spitaelsas iš Belgijos.

Vladimiras Silvašk ir Semmy Schiltas, Žygio Jurevičiaus nuotr.
Vladimiras Silvašk ir Semmy Schiltas, Žygio Jurevičiaus nuotr.

S.Schiltas yra tikra kovų menų legenda, ne tik pilno kontakto karatė, bet ir kikbokso, pankrationo, mišrių kovos menų, įvairių turnyrų čempionas ir juodų diržų savininkas. K.Spitaelsas – vienas charizmatiškiausių kiokušin karatė instruktorių, 6 dano meistras, ilgametis savo šalies rinktinės narys ir vyriausiasis treneris.

Stovyklos dalyviai, susirinkę iš Lietuvos, Belgijos, Latvijos, Lenkijos, Liuksemburgo ir Ukrainos, iš instruktorių ketverto mokėsi efektyviausių kovų kombinacijų, taktikos ir viską iš karto galėjo išbandyti kovose.

„Seminaro intensyvumas buvo labai aukštas, įvyko keturios treniruotės, o kiekvienos jų pabaigoje naujai pažintą kovos techniką buvo galima iš karto bandyti pritaikyti kovojant. Seminaro metu dalyviai atlaikė net 100 kovų, o tai yra didžiulė ir neįkainojama patirtis“, –  sakė L.Kubilius.

Savo patirtimi liko patenkinti ir abu instruktoriai iš užsienio.

„Jaučiuosi puikiai, nes tai buvo nuostabi stovykla. Puikūs kovotojai ir geri draugai dirbo labai sunkiai, o priėmimas buvo nuostabus. Toks, prie kokio ir esu įpratęs Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad buvau čia pakviestas“, – tvirtino K.Spitaelsas.

„Stovykla buvo labai kokybiška – daug dalyvių, geros treniruotės. Ačiū už kvietimą, viskas buvo puiku“, – pritarė S.Schiltas.

L.Kubilius neabejoja, kad po metų gausus karatė bendruomenės būrys ir vėl susitiks Palangoje.

„Džiaugiuosi, kad susidomėjimas šiuo unikaliu seminaru auga, o tai įkvepia naujiems darbams. Neabejoju, kad su visa gausia bendruomene kitais metais toliau kartu kelsime savo kvalifikaciją. Esu labai dėkingas visiems dalyviams, mūsų svečiams, „Shodan“ trenerių komandai, padėjusiai viską surengti, ir mus dar kartą svetingai priėmusiai Palangos savivaldybei“, – sakė tradiciniu ir dalyvių labai laukiamu tapusio renginio pagrindinis organizatorius.

Žygio Jurevičiaus nuotr. Žygio Jurevičiaus nuotr. Žygio Jurevičiaus nuotr. Žygio Jurevičiaus nuotr.
Palanga antrasis tarptautinis kiokušin karatė seminaras „Baltic Fighting Camp“ klubas „Shodan Lukas Kubilius
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936