Gimnazijoje vieši svečiai iš Portugalijos

Gimnazijoje vieši svečiai iš Portugalijos

Šią savaitę Palangos senojoje gimnazijoje vieši aštuoni 11 klasių mokiniai ir du mokytojai iš Portugalijos mokyklos Agrupamento de Escolas de Paredes de Coura. Jie vykdo Erasmus projektą „Digital Innovation in AEPC“ („Skaitmeninės inovacijos“). Pateikę paraišką jie laimėjo galimybę savaitę mokytis kartu su Palangos senosios gimnazijos III klasių gimnazistais gegužės 15-19 d. Projekto metu mokiniai dalyvauja pamokose su Gimnazijos mokiniais dalykų, kuriuose dirbama su skaitmeniniais ištekliais, pamokose. Jie taip pat dalyvauja visose kitose veiklose, kurios vyksta šią savaitę gimnazijoje.

Anglų kalbos mokytoja  Alexandra Rocha jau vedė anglų kalbos pamoką gimnazijos trečiokams, o matematikos mokytojas Dinis António Sá Fernandes Pereira dirbo kartu su mokytojomis Asta Pantelejeva ir Aušra Ševeliova. Anglų kalbos pamokos – darbas grupėse – vyko su mokytoja Audra Kakliene ir IIA klasės gimnazistais.

Dar Portugalijos moksleivių laukia biologijos bei muzikos pamokos (su mokytojais Daiva Urbštiene ir Augustinu Užkuratu), susitikimas su Gimnazijos Parlamentu, ekskursija į Kuršių neriją bei anglų kalbos pamokos Palangos kurorto muziejuje su mokytojomis Aušrine Janušiene ir A. Kakliene.

Vasario mėnesį vyko parengiamasis vizitas, kurio metu šios mokyklos direktorė Ana Paula Fernandes ir švietimo departamento atstovė susipažino su Palangos švietimo sistema, kartu su švietimo skyriaus vedėja Laima Valužiene ir anglų kalbos mokytoja A. Janušiene aplankė Palangos ugdymo įstaigas (darželį, „Baltijos“ pagrindinę mokyklą), aptarė Portugalijos moksleivių šios savaitės mokymosi programą su pavaduotoja Jolita Vaičiuliene.

Kiekvienos dienos pabaigoje mokiniai atliktą veiklą įrašo į dienoraštį. Tiek mokytojai, tiek mokiniai puikiai bendrauja ir bendradarbiauja. Tai unikali galimybė susipažinti su Portugalijos švietimo sistema ir kultūra kartu mokantis ir dirbant.

Gimnazijoje vieši svečiai iš Portugalijos, nuotrauka-1 Gimnazijoje vieši svečiai iš Portugalijos, nuotrauka-2 Gimnazijoje vieši svečiai iš Portugalijos, nuotrauka-3 Gimnazijoje vieši svečiai iš Portugalijos, nuotrauka-4 Gimnazijoje vieši svečiai iš Portugalijos, nuotrauka-5 Gimnazijoje vieši svečiai iš Portugalijos, nuotrauka-6

Anglų kalbos mokytoja Audra KAKLIENĖ

Palangos senoji gimnazija svečiai Portugalija mokykla Agrupamento de Escolas de Paredes de Coura Erasmus projektas „Digital Innovation in AEPC“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936