Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams

Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams

Gegužės 11 d., Pagarbos mokesčių mokėtojams dieną, į Kurhauzą sukviesti didžiausi 2022 metų mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojai – tiek verslininkai, tiek ir vadinamojo Pagalvės mokesčio daugiausiai sumokėję gyventojai. Jiems dėkota už svarų indėlį į kurorto plėtrą kuriamas darbo vietas.

Šventinis renginys

Pagarbos mokesčių mokėtojams dienai skirtas renginys, organizuojamas Palangos miesto savivaldybės, kurorte surengtas antrus metus ir eilės ir jau tampa graži tradicija. Tai – puiki proga susirinkti prieš aktyvųjį kurortinį sezoną ir padėkoti už jau nuveiktus darbus, o taip pat – pasisemti įkvėpimo artėjančiai vasarai.

Į susirinkusiuosius kreipęsis Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus pabrėžė, jog į miesto biudžetą sumokėti mokesčiai įvairia forma grįžta vietos gyventojams – finansuojami švietimo, socialiniai ir kiti poreikiai, tvarkoma kurorto infrastruktūra, organizuojami kultūriniai renginiai ir kt. „Visos bendruomenės vardu dėkoju jums už jų svarų indėlį į mūsų miesto klestėjimą, sumokėtus mokesčius, sukurtas darbo vietas. Ne atsitiktinai šiandien dovanojame jums ne gėles, o po pušelę – medį, kuris žaliuoja visus metus, kuris simbolizuoja stiprybę ir gebėjimus atlaikyti visus Baltijos vėjus bei audras, puošiantis ir saugantis Palangą. Ačiū, ir gyvuokite daug metų, dirbkite, kurkite darbo vietas, o mes, miestas, kiek galėsime, tiek padėsime. Kartu auginkime Palangą“, – kalbėjo Š. Vaitkus.

Susirinkusiuosius taip pat pasveikino Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčiu inspekcijos Mokestinių prievolių departamento direktorė Laimutė Mačernienė.

Šventinį renginį, kurį vedė Gintaras Mikalauskas, dainomis praturtino Evelina Sašenko.

Pristatytas lėšų panaudojimas

Renginio metu ne tik dėkota didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, bet ir pristatyta, kokioms reikmėms panaudojamos surinktos lėšos. Iš viso praėjusių metų Palangos miesto biudžetas buvo 48 mln. 187,8 tūkst. eurų. Gyventojų pajamų mokesčio sumokėta 20 mln. 61 tūkst. eurų, žemės mokesčio – 1 mln. 182 tūkst. eurų, žemės nuomos mokesčio – 730 tūkst. eurų, nekilnojamojo turto mokesčio – 2 mln. 224 tūkst. Vietinės rinkliavos už naudojimąsi Palangos miesto viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūra surinkta 807 tūkst. 790 eurų.

Renginio metu pabrėžta, jog verslo atstovų ir gyventojų mokesčiai, sumokėti į 2022 m. Savivaldybės biudžetą, bus šiais metais panaudoti įvairioms reikmėms. Trečdalis – net 32 proc. – visų Palangos miesto savivaldybės išlaidų, arba 19 mln. eurų, numatyta švietimo reikmėms (mokytojų, mokyklos vadovų ir aplinkos darbuotojų atlyginimams, švietimo pastatams išlaikyti, atnaujinti materialinę bazę, tarp jų – ir pakeisti V. Jurgučio progimnazijos futbolo aikštės dirbtinę dangą, atnaujinti ikimokyklinių švietimo įstaigų lauko vaikų žaidimų įrenginius ir krepšinio aikšteles, atnaujinti ir plėsti vaizdo stebėjimo kameras, būtiniems švietimo įstaigų remonto darbams finansuoti bei atnaujinti kompiuterinę įrangą ir baldus.

Biudžetinėms įstaigoms išlaikyti ir darbo užmokesčiui skirta beveik 3,5 mln. eurų daugiau nei tvirtinant 2022 m. biudžetą. Jau pernai, nuo gruodžio 1 d., padidintas darbo atlygis mažiausias pajamas gaunantiems biudžetinių įstaigų (švietimo, kultūros, socialinių paslaugų ir kt. sričių) darbuotojams, kurių uždarbis nesiekė vidurkio. Tam ir dėl bazinio dydžio ir minimalaus darbo užmokesčio didėjimo šiemet papildomai numatyta beveik 2 mln. eurų.

Įvairioms socialinėms reikmėms ir pašalpoms numatyta 1,43 mln. eurų. Socialinėms paslaugoms (paslaugoms į namus, socialinei neįgaliųjų globai, socialinėms paslaugoms socialinės rizikos šeimose, socialinėms paslaugoms kitų savivaldybių globos įstaigose, budinčio globėjo veiklai, kompleksinių paslaugų šeimai teikimui ir kt.) – 1 mln. eurų.

Miesto aplinkos tvarkymo darbams skirta 5 mln. eurų, atliekų tvarkymo sistemai tobulinti – 1 mln. eurų.

Pristatant šiais metais numatytus įgyvendinti projektus pabrėžta, jog bus pradedama įrengti saulės elektrines ant savivaldybei priklausančių pastatų, šiam tikslui bus investuojama apie 2 mln. eurų (iš jų 1,146 mln. eurų ES paramos bei 0,881 mln. paskolos lėšų). Saulės elektrinės bus įrengiamos ant V. Jurgučio progimnazijos, lopšelio-darželio „Žilvinas“ stogų, Palangos miesto globos namų kieme. Kadangi Palangos baseino, Palangos miesto savivaldybės, Palangos sporto arenos bei administracinio Palangos botanikos parko pastato stogų konstrukcijos neleidžia saulės elektrinių įrengti ant jų, bus investuojama į saulės elektrinių pastatymą specializuotuose nutolusių saulės energiją gaminančių parkų teritorijose. Taip Palangos biudžetinės įstaigos taps elektros iš atsinaujinančių energijos šaltinių gamintojomis.

Miesto renginiams, valstybinių švenčių minėjimams, Palangos miesto 770–ojo gimtadienio paminėjimo programai įgyvendinti skirta 565 tūkst. eurų. Taip pat numatytas finansavimas miesto meno kolektyvų dalyvavimui tarptautiniuose renginiuose reprezentuojant Palangą. Taip lėšos buvo arba bus panaudotos reprezentaciniams miesto renginiams organizuoti: šventei „Palangos stinta“, Jurginėms, Joninėms, liaudiškų šokių festivaliui „Palangos miestely“, Tarptautiniam pučiamųjų muzikos festivaliui „Amber wind“ ir kitiems.

Dėkota didžiausiems mokėtojams

Dėkojant už sąžiningai sumokėtus mokesčius į Palangos miesto savivaldybės biudžetą 2022 metais pirmiausia apdovanotos įmonės, patekusios į didžiausių mokesčių mokėtojų penketuką: K. Geco prekybos įmonė, UAB „Sveikatos uostas“, UAB „Palangos Linas“, UAB „Domo projektas“ ir UAB „Eigera“.

Didžiausiais gyventojų pajamų mokesčio mokėtojais tarp privačių įstaigų 2022 m. buvo UAB „Motiejausko transportas“, UAB „Mirigita“, UAB „Vakarų mediena torso“, UAB „Pušų paunksnėje“, UAB „Palangos žvorūnė“ ir UAB „Kauno būstai“. Tarp viešųjų įstaigų šio mokesčio daugiausiai sumokėjo Palangos reabilitacijos ligoninė, Palangos vaikų reabilitacijos sanatorija „Palangos gintaras“ bei LR Vidaus reikalų ministerijos poilsio ir reabilitacijos centras „Pušynas“.

Apdovanoti ir didžiausi nekilnojamojo turto mokesčio mokėtojai. Jais tapo UAB „Lucanica“, IĮ „Du Broliai“, UAB Sveikatos Centras „Energetikas“ ir UAB „Auksinės Kopos“.

Didžiausių žemės nuomos mokesčio mokėtojų penketuką sudarė AB „Orlen Lietuva“, UAB „Vastint Lithuania“, UAB „Orion Asset Management“, OU „Litrada group“ filialas ir UAB „Spectator NT“.

Didžiausių žemės mokesčio mokėtojų penketuke išsirikiavo UAB „Hanika“, UAB „Sorensen Invest“,  UAB „Avolonas“, MB „Turto vystymo sprendimai“ bei UAB „Voster“.

Renginio metu dėkota ir didžiausiems vietinės rinkliavos už naudojimąsi Palangos miesto viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūra mokėtojams. Tarp juridinių asmenų daugiausiai vadinamojo pagalvės mokesčio surinko UAB „Prointus“, UAB „Vitros prekyba“, UAB „Palangos konferencijų centas“, UAB „Palangos žuvėdra“, UAB „Pajūrio gabija“, UAB „Eskom“, UAB „NRT LT“, UAB „Zuikio dainos“, UAB Poilsio namai „Baltija“, UAB „Egilora“ ir Kauno technologijos universitetas.

Iš apgyvendinimo paslaugą teikusių fizinių asmenų daugiausiai šios rinkliavos į miesto biudžetą sumokėjo Rita Česaitė, Gintautas Rekašius, Marija Jankuvienė, Linas Albertas Šivokas, Sigutė Rasčiuvienė, Rolandas Laurinavičius, Audronė Skinderienė, Vitalijus Šernas, Ričerdas Mikelionis ir Inga Rušinskienė.

Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-1 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-2 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-3 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-4 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-5 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-6 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-7 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-8 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-9 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-10 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-11 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-12 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-13 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-14 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-15 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-16 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-17 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-18 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-19 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-20 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-21 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-22 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-23 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-24 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-25 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-26 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-27 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-28 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-29 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-30 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-31 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-32 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-33 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-34 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-35 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-36 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-37 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-38 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-39 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-40 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-41 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-42 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-43 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-44 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-45 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-46 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-47 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-48 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-49 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-50 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-51 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-52 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-53 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-54 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-55 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-56 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-57 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-58 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-59 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-60 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-61 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-62 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-63 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-64 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-65 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-66 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-67 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-68 Pagarbos mokesčių mokėtojų dieną – padėkos žodžiai ir pušelės didžiausiems mokesčių į Palangos miesto biudžetą mokėtojams, nuotrauka-69
Pagarbos mokesčių mokėtojams diena Palangos miesto biudžetą mokėtojai verslininkai Pagalvės mokesčio daugiausiai sumokėję gyventojai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936