Su valstybės vadovais aptarti savivaldai aktualūs klausimai

Su valstybės vadovais aptarti savivaldai aktualūs klausimai

Antradienį, gegužės 2 d., Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus valstybės vadovų kvietimu lankėsi Vilniuje – LR Seime ir Prezidentūroje bei aptarė savivaldai svarbius klausimus.  

Seimo Pirmininkė Viktorijos Čmilytės – Nielsen naujos kadencijos pradžios proga į darbo pusryčius su Seimo Valdybos nariais pakvietė naujai išrinktus ar perrinktus visų Lietuvos savivaldybių merus. Susitikimo metu buvo aptarti merams aktualūs klausimai. Vienas iš jų – naujojo Vietos savivaldos įstatymo redakcijos nustatytas naujas savivaldybių veiklos modelis, kuris merams numato visiškai naujas pareigas bei atsakomybes. Merai išsakė nuomonę, kad dabartinė Vietos savivaldos įstatymo redakcija, nors ir yra visiškai nauja bei įsigaliojo tik nuo balandžio 1 d., vis dėlto skubiai tobulintina. Merai nebėra savivaldybių tarybų nariai, tačiau jiems tenkančios funkcijos pagal naująjį modelį merams ne visad atrodo logiškos ir pateisinamos. Susitikimo metu merai akcentavo, kad šiai pareigybei tenkantis pasirašytinų dokumentų, kuriuos vizuoti gali tik išskirtinai merai, kiekis yra ženkliai per didelis. Kalbėta apie tai, kad merai tampa ne strategais, kurie rūpinasi savo savivaldybių plėtra, o tiesiog valdininkais, pasirašinėjančiais krūvas pasirašyti reikalingų dokumentų, tarp kurių – ir mažareikšmiai.

Palangos meras Š. Vaitkus susitikimo metu pasisakė apie Palangai ypač aktualų klausimą, kurio nagrinėjimas užtruko beveik ketverius metus – apie praėjusią savaitę paskelbtą Konkurencijos tarybos nutarimą, įpareigojantį Palangos savivaldybę miesto baseiną, pastatytą valstybės ir savivaldybės lėšomis, perduoti valdyti privatininkams. Š. Vaitkus akcentavo ne tik tokio nutarimo nelogiškumą, bet ir tai, kad jis taps aktualus visoms savivaldybėms, kurios dabar savo gyventojams stato ar ketina pastatyti baseinus, sporto kompleksus, koncertų sales.

Vakare Š. Vaitkus kartu su kitais šalies savivaldybių merais dalyvavo Prezidento rūmuose vykusiame susitikime su Lietuvos Prezidentu Gitanu Nausėda ir pirmąja ponia Diana Nausėdiene.

Palangos miesto meras valstybė vadovai susitikimas LR Seimas Prezidentūra
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936