Palangos Birutės parko paplūdimyje ir vėl suplevėsuos Mėlynoji vėliava

Palangos Birutės parko paplūdimyje ir vėl suplevėsuos Mėlynoji vėliava

Palangos Birutės parko paplūdimyje vasarą ir vėl suplevėsuos Mėlynoji vėliava, žyminti, kad paplūdimys atitinka aukščiausios kokybės standartus. Tokį sprendimą priėmė Aplinkosauginio švietimo fondo Mėlynosios vėliavos programos Tarptautinė taryba. Mėlynoji vėliava paplūdimyje bus iškelta birželio 1 d., o nuleista – rugpjūčio 31 d.

Mėlynosios vėliavos programą koordinuoja tarptautinė nevyriausybinė organizacija – Aplinkosauginio švietimo fondas (Foundation for Environmental Education – FEE). Kaip FEE narys, Lietuvoje Mėlynosios vėliavos programą koordinuoja visuomeninė organizacija „Lietuvos žaliųjų judėjimas“.

Mėlynosios vėliavos apdovanojimas paplūdimiams yra suteikiamas atsižvelgiant į 29 kriterijų sąrašą (aplinkosauginio švietimo, vandens kokybės, aplinkosauginio valdymo, saugumo ir paslaugų). Prieplaukoms nustatyti 23 kriterijai. Mėlynosios vėliavos apdovanojimas suteikiamas vienam sezonui.

Lietuvos žaliųjų judėjimo bei Aplinkosauginio švietimo fondo atstovai sezono metu tikrina ar Mėlynąja vėliava apdovanoti objektai atitinka keliamus reikalavimus. Jei paplūdimys (prieplauka) nebeatitinka Mėlynosios vėliavos programos kriterijų, Mėlynoji vėliava yra nuleidžiama laikinai arba visai likusiai sezono daliai.

Mėlynosios vėliavos programa pradėta įgyvendinti 1985 metais Prancūzijoje, o už Europos ribų – Pietų Afrikos Respublikoje 2001 metais. 2006 metais Mėlynąja vėliava buvo apdovanota daugiau kaip 3200 paplūdimių ir prieplaukų 36 pasaulio šalyse. Nuo pat Mėlynosios vėliavos programos pradžios kiekvienais metais ji sparčiai populiarėjo, nuolat augo joje dalyvaujančių šalių bei apdovanotųjų paplūdimių ir prieplaukų skaičius. Šiandien Mėlynoji vėliava yra itin vertinamas aplinkosauginis ženklas.

Palangos Birutės parko paplūdimiui Mėlynoji vėliava pirmą kartą buvo suteikta 2006 m. ir nuo tada Birutės parko paplūdimyje ji iškeliama kiekvieną vasarą.

Palanga Birutės parkas Mėlynoji vėliava
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938