Gegužės 6 d. - Europos diena. Būkime kartu

Gegužės 6 d. - Europos diena. Būkime kartu

Europos diena – kasmet minima tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę. Šiemet gegužės 6 d. Palangos Jūratės ir Kastyčio skvere organizuojamos Europos dienos tikslas – skatinti Palangos miesto gyventojus ir svečius domėtis Europos Sąjunga, Europos žaliuoju kursu Palangos kurorte ir aktyviai švęsti Europos dieną, prisimenant Europos raidą, puoselėjant vertybes ir kultūrą.

Esant lietingam orui šventė vyks Palangos viešojoje bibliotekoje, Vytauto g. 61, Palanga.

Renginys nemokamas. Renginio metu bus filmuojama ir fotografuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse, spaudoje ir kt..

Renginio programa

Jūratės ir Kastyčio skveras

12 val. – šventės atidarymas. Vėliavų pakėlimo ceremonija. Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos himnai. Palangos miesto orkestras (dirigentas Egidijus Miknius).

12.30 val. – „Dovana Europai“. Dalyvauja jaunieji šokėjai: „Palangos Vėtrungė“, Šventosios „Eglija“ ir „Lašeliai“. Jono Narutavičiaus muzikinis sveikinimas. Palangos moksleivių klubo muzikos studija „SoundLab“. Palangos balandininkų ir Klaipėdos apskrities dekoratyvinių paukščių augintojų klubai paleis į dangų 27 balandžius Europos vienybei ir taikai.

13 val. – diskusija „Europos žalias kursas Palangos kurorte“. Dalyvauja: Team EUROPE DIRECT ekspertas Domantas Tracevičius ir miškininkė Gražina Banienė.

Gegužės 6 d. - Europos diena. Būkime kartu, nuotrauka-1

Palangos viešosios bibliotekos inf.

Gegužės 6 d. Europos diena Būkime kartu Palangos miesto savivaldybės viešoji biblioteka
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936