Legendinėje Kurhauzo salėje muzikinis pokalbis su mamomis

Saksofonistas Tomas Čiukauskas ir pianistas Andrej Polevikov
Saksofonistas Tomas Čiukauskas ir pianistas Andrej Polevikov

Ar galite įsivaizduoti, kaip atrodo dangus? Šiltas, vasaros dangus? Ne, tad būtinai atvykite į koncertą  „Po gegužės dangum”. Jau šį šeštadienį, gegužės 6 dieną Palangos Kurhauzo salėje vyks gyvo garso koncertas, skirtas artėjančiai Motinos dienai paminėti. Jaukius džiazo, pramoginės muzikos kūrinius atliks saksofonistas Tomas Čiukauskas ir pianistas Andrej Polevikov. Jokių mikrofonų, tik gyvas ir tikras akustinis skambesys, nuostabioje Palangos Kurhauzo salėje, klausytojus įtrauks į gyvą, nenuspėjamą muzikinį pokalbį su mamomis, apie mamas ir mamoms. 

Muzika su energija ir staigmenomis

Saksofonistas Tomas, į Palangą koncertuoti atvyksta net iš Druskininkų. Jis teigia, kad kaskart, atvykus prie jūros, apima jaukus jausmas, o jūra yra plati, kaip muzika. Jis džiaugiasi galėdamas groti čia, Palangoje, pavasarį, kai visa gamta bunda, skleidžiasi gėlių žiedai. Koncerte duetas kurs jaukias, romantiškus prisiminimus menančias akimirkas Jūsų mamoms, bet ir muzikos plotį, gyvą garsą. Koncertas vyks šiltoje, betarpiškoje atmosferoje. Duetas atliks autorines kompozicijas, savitai interpretuos populiariuosius ir džiazo muzikos kūrinius, gros muzika,  kupina energijos ir staigmenų.  

 Ką mums pasakoja muzika?

Muzika yra mūsų gyvenimo dalis. Be jos, mūsų gyvenimas būtų nuobodus ir monotoniškas. Ji visada yra su mumis, net jei mes to nesijaučiame. Kodėl taip vyksta? Svarbu tai, kad muzika yra tarsi uždara magija. Muzika gali pasidalinti su asmeniu džiaugsmu ir liūdesiu, padaryti jį geresniu ir geresniu. Muzika gali pakeisti asmens perspektyvas, jo požiūrį į gyvenimą. Ji verčia galvoti apie gyvenimo prasmę, peržiūrėti visas vertybes ir nustatyti tinkamus prioritetus, muzika gali mus pakylėti iki dangaus.

Apie atlikėjus

Andrej Polevikov - Lietuvos džiazo pianistas, kompozitorius bei pedagogas. Koncertavęs su dainininku A. Bocelli, Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru (2008). Su įvairiais kolektyvais ir projektais groja džiazo festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje. Šiuo metu A. Polevikov suburtas kolektyvas koncertuoja su etno džiazo programa - „Folktales“. Balandžio mėnesį, pianistas planuoja išleisti to paties pavadinimo kompaktinę plokštelę.

Koncertuojantis saksofonistas Tomas Čiukauskas pasižymi įvairia muzikine ir organizacine veikla. Nuo 2007 m. įgijęs LMTA bakalauro laipsnį pradėjo organizuoti tarptautinius džiazo muzikos vakarus - „Druskininkai Jazz“. Šie koncertai tapo oficialiai sukurta kasmetine erdve džiazo muzikai, Druskininkų mieste. Surengtuose koncertuose jau dalyvavo muzikantai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Bulgarijos, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Italijos, Islandijos bei Latvijos. Šiuo metu Tomas įrašinėja savo antrąjį autorinį albumą, kurį planuoja išleisti šių metų pabaigoje.

Puiki dovana

Valandėlė gero koncerto – puiki dovana. Juk jauki akimirka gali būti gerokai vertingesnė už daiktus. Gera muzika, pasivaikščiojimas prie jūros, tai puikus šeštadienio vakaras kurorte Jūsų mamai. Tad kilkite kartu ligi dangaus su muzika, gaiviu Palangos oru ir šniokščiančia jūra. Andrej ir Tomas, jų muzika paliks puikius prisiminimus. 

Bilietus įsigyti galite paspausdę ant nuorodos: GYVO GARSO KONCERTAS – „PO GEGUŽĖS DANGUM” bilietai

Gyvo garso koncertas „Po gegužės dangum” Palangos kurhauzo salė Saksofonistas Tomas Čiukauskas pianistas Andrej Polevikov
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938