Gimnazistų žemės menas – komandoje su vėju ir pajūrio smėliu

D. Stonkuvienės nuotr.
D. Stonkuvienės nuotr.

Praėjusį savaitgalį Palangoje nuskambėjo Jurginės. Ne tik nuskambėjo, bet ir išpuošė šį Lietuvos kampelį žemės meno kūriniais. Vieną iš jų, pačioje ypatingiausioje vietoje – pajūryje, sukūrė ir Palangos senosios gimnazijos pirmokai. Tiksliau – kūrė kartu su pačia žeme, tai yra, smėliu ir vėju. Pastarieji vis dar tebekuria…

Gimnazistai kartu su dailės mokytoja Daiva Stonkuviene, Palangos komunalinio ūkio apginkluotai kastuvais, pajūrio smėlyje išraitė įspūdingus raštus, žemės mandalą. Ir kasdien vėjui pučiant smėlį, buvusios griežtos linijos švelnėja ir švelnėja – taip, kaip nori pati žemė, pati gamta.

Įspūdingas žemės meno kūrinys pajūrį išpuošė pliaže priešais parką, prieš Birutės kalną.

D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr. D. Stonkuvienės nuotr.

Palangos senosios gimnazijos inf.

Palanga Jurginių festivalis Palangos senosios gimnazijos pirmokai dailės mokytoja Daiva Stonkuviene
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929