Asociacija „Aktyvus jaunimas“ Palangoje suorganizavo “Erasmus+” jaunimo mainų projektą “Keep Baltic Sea Plastic Free”

Asociacija „Aktyvus jaunimas“ Palangoje suorganizavo “Erasmus+” jaunimo mainų projektą “Keep Baltic Sea Plastic Free”

Balandžio 1-7 dienomis, Asociacija „Aktyvus jaunimas“ Palangoje suorganizavo  „Erasmus+” jaunimo mainų projektą, „Keep Baltic Sea Plastic Free“. Ši Europos Sąjungos finansuojama iniciatyva skirta šviesti jaunimą apie Baltijos jūros taršą ir jos padarinius. Dalyviai atvyko iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, bei Lietuvos. Projekto metu šalių atstovai dalinosi savo žiniomis apie Baltijos jūrą įvairiose darbo grupėse, diskusijose, ir klausėsi pristatymų iš svečių.

Asociacijos „Aktyvus jaunimas“ tikslas yra kurti galimybes jaunimui bei pozityvų ir tvarų pokytį visuomenės santykyje su ekologija, sveikata, pažeidžiamomis grupėmis ir internetu. Tad kuriant šį pokytį Baltijos jūros užterštumo problemos yra neišvengiamos.

Dalyvius aplankė atstovės iš vandenyno raštingumą skleidžiančios organizacijos - Po Bangom. Jos pristatė Baltijos jūros charakteristikas, iššūkius, ir pasidalino asmeninėmis patirtimis apie darbą jūros moksluose. Tuo tarpu Klaipėdos uosto aplinkos apsaugos koordinatorė Aistė Kubiliūtė priėmė dalyvius uosto direkcijoje bei papasakojo apie uosto iniciatyvas mažinti aplinkos taršą pasitelkiant įvairias technologijas ir monitoringą. Galiausiai, Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto mokslininkas dr. Arūnas Balčiūnas pristatė šiukšlių problemą Lietuvos pajūryje iš mokslinių tyrimų perspektyvos.

Taip pat šis projektas neapsėjo be šiukšlių rinkimo paplūdimyje. Dalyviai paskyrė rytą aptvarkyti paplūdimio ruožą nuo Palangos tilto iki Birutės parko. Jaunimas pastebėjo, kad daugiausia rastu atliekų buvo cigarečių nuorūkos ir įvairūs maži plastikiniai objektai.

Viena iš „Erasmus+“ projektų savybių yra pasaulėžiūros skatinimas, todėl šalių atstovai turėjo galimybę pasidalinti savo kultūra. Vakarais, dalyviai vaišino vienas kita tradiciniais užkandžiais ir gėrimais. Šoko vieni kitų šokius, bei dalinosi savo šalių ypatumais.

Asociacija „Aktyvus jaunimas“ Palangoje suorganizavo “Erasmus+” jaunimo mainų projektą “Keep Baltic Sea Plastic Free”, nuotrauka-1 Asociacija „Aktyvus jaunimas“ Palangoje suorganizavo “Erasmus+” jaunimo mainų projektą “Keep Baltic Sea Plastic Free”, nuotrauka-2 Asociacija „Aktyvus jaunimas“ Palangoje suorganizavo “Erasmus+” jaunimo mainų projektą “Keep Baltic Sea Plastic Free”, nuotrauka-3

Augustė Snarskytė 

Asociacija „Aktyvus jaunimas“ Palanga „Erasmus+” jaunimo mainų projektas „Keep Baltic Sea Plastic Free“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937