Palangiškiui Nojui Trukšanovui – Lietuvos kiokušin karatė bronza

Palangiškiui Nojui Trukšanovui – Lietuvos kiokušin karatė bronza

Balandžio 16 dieną Kėdainių arenoje vyko Lietuvos kiokušin karatė U-16, U-18 ir U-20 čempionatas, į kurį susirinko net 335 sportininkai iš 36 Lietuvos klubų.

Okinava sporto klubą šiose varžybose atstovavo net 8 sportininkai. 

Tądien prizines vietas iškovojo okinavietis palangiškis Nojus Trukšanovas - bronzą (U-16 kategorijoje, trenerė Kristina Basova) bei kaipėdietis Nikas Kvasys - sidabrą (U-18 kategorijoje, trenerė Diana Mačiūtė).

Palangiškiui Nojui Trukšanovui – Lietuvos kiokušin karatė bronza, nuotrauka-1

Likusiems okinaviečiams pritrūko šiek tiek sėkmės, tačiau visi jie - Rasa Šeškauskaitė, Emilijus Stoncelis, Paulius Zibalis, Herkus Zibalis, Arsenij Djakov ir Kajus Malinen sukovojo puikiai. Kiekvienoje kategorijoje buvo daug dalyvių (kai kuriose kategorijos net virš 30 sportininkų), visi varžovai buvo labai stiprūs. Dauguma okinaviečių nepasidavė ir kovojo apyligiai, tačiau po pratęsimų nusileido varžovams, bet gavo po naują vertingą pamoką karate kelyje.

Mokytojos Diana Mačiūtė, Kristina Basova ir Rima Lisinskaitė labai džiaugiasi puikiais mokinių rezultatais tokio aukšto lygio varžybose. 

Dėkojame mokytojoms, kurios ruošė, motyvavo ir palaikė sportininkus. Taip pat, profeionalioms teisėjoms Kristinai Basovai (turinčiai tarptautinę C kategoriją) ir Žanai Novikovai (turinčiai nacionalinę A kategoriją), fotografui Ovidijui Zibaliui, kuris vyksta kartu ir įamžina svarbiausias akimirkas bei visai palaikymo komandai.

Dabar okinaviečiai intensyviai ruošiasi Europos U-16 ir U-18 čempionatui, kuris vyks birželio 24 dieną Vengrijoje. Į Europos čempionatą vyks ir Lietuvą asmeninėse kata (kova su šešėliu) runtyse atstovaus Nikas Kvasys ir palangiškis Nojus Trukšanovas, o komandinėse kata rungtyse: Nikas Kvasys, Tautvydas Rutė, Kajus Malinen (U18) ir Paulius Zibalis, Herkus ZIbalis, Arsenij Djakov (U-16). Kiti pretendentai į šį čempionatą dar paaiškės vėliau.

Lietuvos kiokušin karatė U-16 U-18 U-20 čempionatas Okinava sporto klubas Palangiškis Nojus Trukšanovas bronza trenerė Kristina Basova
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937