Palangos kurorto muziejuje lankėsi profesorius Alfredas Bumblauskas

Profesoriaus A. Bumblausko paskaita
Profesoriaus A. Bumblausko paskaita

Minint pirmojo Palangos vardo paminėjimo 770-ąją sukaktį, balandžio 4 d. Palangos kurorto muziejuje viešėjo garbus svečias – vienas žinomiausių Lietuvos lektorių, Vilniaus Universiteto istorijos fakulteto profesorius Alfredas Bumblauskas. 

Profesorius mėgstamas ne tik už savitą istorinių žinių pateikimą, bet ir netikėtas įžvalgas, kritiškumą bei sąmojį, puikų humoro jausmą. Prof. A. Bumblauskas Palangos miesto bendruomenei skaitė paskaitą gana intriguojančiu pavadinimu „Kodėl Palangos Juzė siuva Zarasuose? Ar žinome, kas yra Žemaitija?“. 

Žmonės, norėdami paklausyti paskaitos ir susitikti su lektoriumi, pradėjo rinktis į muziejų likus valandai iki renginio. Susirinkusiųjų gausa pradžiugino prof. A. Bumblauską. 

Valandą trukusioje paskaitoje, profesorius nagrinėjo Žemaitijos sampratą ir kokios istorinės asmenybės jai turėjo didžiausios įtakos, supažindino kaip keitėsi Žemaitijos teritorinės ribos XIII–XX a., atsakė ir į intriguojančius klausimus: kodėl Palangos Juzė siuvo Zarasuose ir kodėl žemaičiai gyvena aukštai. Nepamiršo šmaikščiai pajuokauti ir iš žemaitiškų oksimoronų: „baisee skanee“, „didlee mažaa“, „baisee graži“, „bapruota pruotinga“.

Pasibaigus paskaitai klausytojai pateikė nemažai klausimų, į juos profesorius mielai atsakinėjo, o po renginio skyrė laiko visiems norintiems betarpiškai pabendrauti. Palangos kurorto muziejaus direktorė Virginija Paluckienė dėkojo svečiui už įdomią paskaitą, įteikė simbolines dovanas su 770-uoju Palangos gimtadienio atributika ir pakvietė profesorių apsilankyti muziejaus istorinėje ekspozicijoje. Profesorius kvietimu pasinaudojo ir kitą dieną atvyko į muziejų, kur buvo supažindintas su įdomiausiomis Palangos kurorto istorijomis.

Kas negalėjo atvykti į profesoriaus A. Bumblausko paskaitą, neturėtų nusiminti, ateityje video įrašas bus įkeltas į Palangos kurorto muziejaus socialinių tinklų paskyras.

Palangos kurorto muziejuje lankėsi profesorius Alfredas Bumblauskas, nuotrauka-1 Palangos kurorto muziejuje lankėsi profesorius Alfredas Bumblauskas, nuotrauka-2 Palangos kurorto muziejuje lankėsi profesorius Alfredas Bumblauskas, nuotrauka-3 Palangos kurorto muziejuje lankėsi profesorius Alfredas Bumblauskas, nuotrauka-4

Palangos kurorto muziejaus inf.

Palangos kurorto muziejus Lietuvos lektorių Vilniaus Universiteto istorijos fakulteto profesorius Alfredas Bumblauskas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933