Vienas reikšmingiausių Lietuvos orkestrinės muzikos renginių jau kovo 25-ąją Palangoje

Vienas reikšmingiausių Lietuvos orkestrinės muzikos renginių jau kovo 25-ąją Palangoje

Kovo 25 d. nuo ankstyvo ryto Palangoje, Palangos kultūros ir jaunimo centro Kuhauzo salėje bei Palangos koncertų salėje vyks didžiausias ir reikšmingiausias Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse ,  XXIII Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatas! 2001-aisiais metais pirmą kartą suorganizuotas čempionatas tapo svarbiu reiškiniu - tradicija,  kur geriausi šalies kolektyvai turi galimybę pasitikrinti savo sceninius gebėjimus ir, suskirstyti į 5 kategorijas, varžytis su kitais orkestrais. 

Šiais metais renginyje dalyvaus beveik 800 atlikėjų - vaikų, jaunimo ir profesionalų - iš visos Lietuvos. Juos vertins komisija, sudaryta iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Švedijos, Norvegijos, JAV ekspertų. Po konkurso klausytojų lauks kasmet rengiamo Čempionato įspūdinga apdovanojimų ceremonija ir Gala koncertas Palangos koncertų salėje, kurį surengs Lietuvos kariuomenės orkestras (vadovas majoras Egidijus Ališauskas), kartu su svečiu iš Švedijos karalystės – dirigentu Magnus Hylander.

Pasak Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionato iniciatoriaus Remigijaus Vilio, intensyvios orkestrų repeticijos ir koncertai tvirtina muzikinį jaunųjų atlikėjų kelią, sudaro palankesnes sąlygas realizuotis talentams, kurie yra esminė investicija į mūsų šalies muzikinę ateitį. Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacija jau 23 metus rengia ir tobulina orkestrų čempionatą, o nuo 2005 metų dėjo dideles pastangas, kad Lietuva būtų pastebėta Europos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacijos. Mūsų dideliam džiaugsmui, įdėtas darbas davė vaisių – Palangos miesto savivaldybė kartu su Europos ir Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacijomis 2024-aisiais Europos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatą surengs Palangoje! Gražus sutapimas, kad 2024-aisiais šimtmetį švenčia ir Lietuvos dainų šventė „Kad giria žaliuotų", o jos metu galingai nugriaudės ir visų geriausių Lietuvos orkestrų „Vario audra“. Tikime, jog mūsų šaliai atstovaujantys orkestrai puikiai pasirodys ir Europos čempionate Palangoje.

Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacija nuoširdžiai dėkoja miestų ir rajonų savivaldybėms už nuolatinį orkestrų palaikymą ir sąlygų dalyvauti renginyje  sudarymą. Ačiū kompanijoms Besson ir „Muzikos garsai“, Palangos miesto savivaldybei, Palangos koncertų salei, už paramą ir pagalbą organizuojant projektą. Šis renginys - didžiulė dovana visiems dalyviams, klausytojams ir visiems orkestrinės muzikos mylėtojams.

Sveikiname Palangos miesto savivaldybę, orkestrą ir bendruomenę tapus Europos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionato organizatore 2024-aisiais metais!

Vienas reikšmingiausių Lietuvos orkestrinės muzikos renginių jau kovo 25-ąją Palangoje, nuotrauka-1
Lietuvos orkestrinės muzika renginiai Palanga XXIII Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937