Palangos turizmo informacijos centras lankytojams parengė „gintarinių“ staigmenų

Palangos turizmo informacijos centras lankytojams parengė „gintarinių“ staigmenų

Palangos turizmo informacijos centras lankytojus pasitinka išplėstas, atnaujintas bei moderniai įrengtas. Teigiamus pokyčius pajuto ne tik lankytojus kasdien pasitinkantys šio centro darbuotojai, bet ir kurorto svečiai – jiems parengta daug interaktyvių staigmenų ir netgi dovanų.

Įgyvendinant projektą „Gintaro pakrantė“, be kitų projekto priemonių, buvo atnaujintos Turizmo informacijos centro patalpos. Siekiant užtikrinti, kad čia patogiai jaustųsi tiek darbuotojai, tiek ir kurorto svečiai, Turizmo informacijos centras išplėstas sujungiant senosios autobusų stoties bei šio centro turėtas patalpas.

Planuojant patalpas siekta išlaikyti senajai autobusų stočiai artimą išplanavimą, adaptuojant jį pagal šiuolaikinius poreikius.

Atliekant remonto darbus didelis dėmesys skirtas ir judėjimo negalią turinčių lankytojų poreikiams – judantieji vežimėliais į Turizmo informacijos centrą patogiai patekti gali pro specialiai šiam tikslui įrengtą įėjimą su patogiu įvažiavimu ir praplatintomis durimis. O kad bendraudami su centro darbuotojais judėjimo negalią turintys asmenys jaustųsi komfortiškai, specialiai šiam tikslui pritaikyta pažeminta darbo vieta, sanitarinis mazgas taip pat pritaikytas neįgaliesiems.

Atnaujinant patalpas, Turizmo informacijos centre buvo suformuotos 4 erdvės: administracinė, lankytojų aptarnavimo, lankytojų poilsio bei interaktyvioji.

Lankytojų poilsio ir informacijos zonoje įrengtas minkštasuolis, čia pateikiama informacija apie Palangos kurortą, galima įsigyti suvenyrų su Palangos atributika, lankytojų patogumui veikia bevielis internetas, o kad laikas Turizmo informacijos centre neprailgtų mažiesiems lankytojams, jiems įrengtas Vaikų kampelis. 

Lankytojų aptarnavimo zonoje įrengtos modernios darbo vietos. Siena papuošta šviečiančiu Palangos kurorto logotipu, padabintu gintarais. Greta įrengta ir darbuotojų poilsio patalpa.

Administracinėje zonoje sprendžiami administraciniai klausimai.

Neabejotinai didelio lankytojų dėmesio sulauks Interaktyvi zona su vaizdo ir 3D filmų peržiūrų vieta, fofobūdelėmis ir infoterminalais. Čia lankytojai, pasinaudodami 3D ir virtualios realybės technologijomis, gali keliauti laiku ir pamatyti, kaip kūrėsi Palangos kurortas.

Turistai gali ne tik susipažinti su informacija apie sukurtą turistinį Gintaro maršrutą, bet ir, iš anksto užsisakę, dalyvauti edukacinėje programoje „Palanga vakar ir šiandien“, kurios metu išvys 3D filmą apie Palangą (filmas apima svarbiausius Palangos kūrimosi ir plėtros laikotarpius: senosios Palangos bei Šventosios gyvenviečių, grafų Tiškevičių laikmečio kurortą, sovietmečio bei dabartinės Palangos), šį filmą papildančius 10 virtualios realybės vaizdo klipų apie Palangos kurorto istoriją, o galiausiai, sužinoję daug įdomios informacijos, galės sudalyvauti viktorinoje. Teisingai atsakę į viktorinos klausimus, lankytojai bus apdovanoti Palangos turizmo informacijos centro įsteigtais prizais.

Lankytojų Interaktyviojoje zonoje laukia ir daugiau atrakcijų – galimybė įsiamžinti senosios Palangos fone, kurį pasirinkti galima iš 10 siūlomų variantų, bei šią nuotrauką elektroniniu paštu iš karto išsiųsti savo bičiuliams ar sau pačiam. Taip pat visi norintieji kviečiami susipažinti ir su interaktyvia fotografijų paroda, kuri leidžia kiekvienam lankytojui atskleisti laiko paslaptį ir susipažinti su istoriniais kurorto pastatais bei pamatyti, kaip šie pastatai atrodo šiandien.

Turizmo informacijos centro patalpų remontas – tik dalis Europos Sąjungos finansuojamo 2014–2020 m. Europos kaimynystės priemonės bendradarbiavimo per sieną programos projekto „Gintaro pakrantė“ (paramos sutarties Nr. 1S-199) rezultato. Siekiant didinti visuomenės susidomėjimą istorijos ir gamtos paveldu bei skatinti lankyti kultūros paveldo objektus ne aktyviojo kurortinio sezono metu, šgyvendinant šį projektą buvo sukurtas turistinis „Gintaro kelio“ maršrutas bei išleistas Keliautojo vadovas ir lankstinukai keliomis kalbomis, maršruto žemėlapis, sukurtas 40 minučių trukmės filmas „Gintaro maršrutas“, įrengtos Eco sun stotelės bei informaciniai terminalaio Palangoje ir Šventojoje bei perengta turizmo sektoriaus analizė, surengti turizmo paslaugų teikėjų bei darbuotojų mokymai.

Palangos turizmo informacijos centras lankytojams parengė „gintarinių“ staigmenų, nuotrauka-1 Palangos turizmo informacijos centras lankytojams parengė „gintarinių“ staigmenų, nuotrauka-2 Palangos turizmo informacijos centras lankytojams parengė „gintarinių“ staigmenų, nuotrauka-3 Palangos turizmo informacijos centras lankytojams parengė „gintarinių“ staigmenų, nuotrauka-4 Palangos turizmo informacijos centras lankytojams parengė „gintarinių“ staigmenų, nuotrauka-5 Palangos turizmo informacijos centras lankytojams parengė „gintarinių“ staigmenų, nuotrauka-6 Palangos turizmo informacijos centras lankytojams parengė „gintarinių“ staigmenų, nuotrauka-7 Palangos turizmo informacijos centras lankytojams parengė „gintarinių“ staigmenų, nuotrauka-8 Palangos turizmo informacijos centras lankytojams parengė „gintarinių“ staigmenų, nuotrauka-9 Palangos turizmo informacijos centras lankytojams parengė „gintarinių“ staigmenų, nuotrauka-10 Palangos turizmo informacijos centras lankytojams parengė „gintarinių“ staigmenų, nuotrauka-11
Palangos turizmo informacijos centras projektas Gintaro pakrantė atnaujintos patalpos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939