„Palangos orkestras“ kviečia pasimatyti Vilniaus knygų mugėje

Nuotraukoje: „Palangos orkestro“ pasirodymas Vilniaus knygų mugėje, „Muzikos salėje“ 2020 m (aut. Dainius Čėpla).
Nuotraukoje: „Palangos orkestro“ pasirodymas Vilniaus knygų mugėje, „Muzikos salėje“ 2020 m (aut. Dainius Čėpla).

Vasario 23-26 d. vyksianti 23-ioji Vilniaus knygų mugė jau tradiciškai kviečia ir į AGATA „Muzikos salę“, kurioje šiemet susitikimo su savo klausytojais lauks jubiliejinius metus švenčiantis „Palangos orkestras“. 

Visas keturias mugės dienas – nuo ketvirtadienio iki sekmadienio – „Palangos orkestras“ ragina užsukti į kolektyvo stendą „Muzikos salėje“, kur pristatys artimiausius projektus ir renginius: tarptautinį pučiamųjų muzikos festivalį „Amber Wind“, tradicinį vasaros koncertų ciklą „Orkestro vasara“, edukacinę programą vaikams „Skambantis miškas“, naujų kūrinių pučiamųjų orkestrams kūrybinį konkursą „MCC Palanga“ bei 2024 m. į Palangą atkeliausiantį prestižinį pučiamųjų žanro konkursą – „Europos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatą“, kuris šiemet vyksta Švedijoje. Orkestro gerbėjai taip pat turės galimybę įsigyti 2019 m. išleistą Viktorijos Urbonaitės ir Laimos Penek knygą „Palangos orkestras. Dialogai“.

Šeštadienį, vasario 25 d., 12 val. „Palangos orkestras“ kvies diskusijai tema „Pučiamųjų orkestrai: tendencijos ir stereotipai“. Mintimis apie pučiamųjų orkestrų vystymosi kryptis, žanro kultūrą, prestižą ir stereotipus bei priežastis, lemiančias lietuviško repertuaro stoką dalinsis „Palangos orkestro“ meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Vygantas Rekašius, dirigentas, kompozitorius Tadas Šileika, trimitininkas, kompozitorius, LMTA Pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų katedros lektorius Linas Rupšlaukis. Pokalbį moderuos – Ramūnas Zilnys. 

„Palangos orkestras“ Vilniaus knygų mugėje dalyvauja antrąkart – 2020-aisiais kolektyvas „Muzikos salėje“ pristatė tradicinio vasaros koncertų ciklo „Orkestro vasara“ programą. 

Unikaliu turiniu kasmet stebinanti „Muzikos salė“, organizuojama asociacijos AGATA ir suburianti daugumą Lietuvos kurėjų, muzikantų ir melomanų po vienu stogu – didžiausia Lietuvos muzikinės produkcijos mugė su dešimtimis koncertų, pokalbių ir susitikimų.

„Muzikos salė“ lankytojų lauks 23-26 d. Litexpo parodų ir kongresų centre, Vilniuje, tarptautinės Vilniaus knygų mugės metu.

„Palangos orkestras“ Vilniaus knygų mugė AGATA „Muzikos salė“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938