Palangos miesto mero sveikinimas Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga

Palangos miesto mero sveikinimas Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga

Gerbiamoji Palangos savivaldybės bendruomene,

jau visai netrukus minėsime mūsų Lietuvai išskirtinę ir labai brangią dieną. Vasario 16–oji, Valstybės atkūrimo diena, mums primena ne tik mūsų šaliai itin svarbius istorijos akcentus, bet ir tai, kaip nelengvai buvo siekta valstybingumo ir kad privalome tai saugoti ir tuo su meile didžiuotis.

Mes, palangiškiai, galime nepaprastai didžiuotis ir tuo, kad būtent Palangos progimnazijoje buvo auklėjami ir čia formavosi net keturių signatarų, 1918 metų vasario 16 dieną pasirašiusių Lietuvos Nepriklausomybės Aktą, asmenybės. Šioje progimnazijoje mokėsi būsimieji Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai Steponas Kairys, Antanas Smetona, Jurgis Šaulys ir Kazimieras Steponas  Šaulys, iš kurių vienas vėliau tapo ir Lietuvos Prezidentu.

Džiaugiuosi, kad Palanga jau prieš kurį laiką įamžino šių signatarų atminimą, atidarydama išskirtinę Signatarų alėją. Pagerbėme ir Palangai sugrįžti į Lietuvą padėjusį bei lemiamą žodį tarusį arbitražo komisijos, 1921 m. priėmusios sprendimą dėl sienų nustatymo tarp Lietuvos ir Latvijos, pirmininką Edinburgo universiteto profesorių, diplomatą Džeimsą Jangą Simpsoną.

Jau visai netrukus pagerbsime ir pirmojo Lietuvos Prezidento Antano Smetonos atminimą –  mūsų kurorte bus atidengtas šiai iškiliai asmenybei skirtas paminklas – neįprastas, kitoks, koks buvo ir A.Smetona.

Žingsnis po žingsnio Lietuva keičiasi ir stiprėja. Nuolat ir nesustabdomai, bendromis visos mūsų bendruomenės pastangomis keičiasi ir mūsų kurortas. Nepriklausomybę puoselėjanti valstybė, veržlus mūsų miestas, savo kraštą mylintys seneliai, tėvai, vaikai ir anūkai, aktyvi ir idėjų bei iniciatyvų kupina mūsų bendruomenė – tai ir yra mūsų Palanga bei Lietuva.

Pasveikinkime vieni kitus su Valstybės atkūrimo diena – su meile širdyse ir pačiais nuoširdžiausiais linkėjimais mūsų gintarinei Lietuvai ir mūsų išgražėjusiai Palangai, pasitinkančiai savo jubiliejinį 770 – mečio gimtadienį! Būkime sveiki, laimingi ir dėmesingi vieni kitiems!

Su Vasario 16 –ąja!

Pagarbiai Palangos miesto savivaldybės tarybos ir administracijos vardu

meras

Vasario 16 sveikinimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938