Savaitgalį ledinių maudynių entuziastai renkasi Palangoje

Savaitgalį ledinių maudynių entuziastai renkasi Palangoje

Lietuvos sveikuolių sąjunga 2022-ius metus buvo paskelbusi imuniteto stiprinimo metais ir kvietė visus sveikai gyvenančius žmones vienytis, burtis miestuose, savo pavyzdžiu demonstruoti, skatinti, įkvėpti savo draugus, bičiulius ir artimuosius gyventi sveikiau, stiprinti imuninę sistemą natūraliais būdais. Jau 33 metus sveikos gyvensenos idėjas šalyje puoselėjanti organizacija džiaugiasi ledinių maudynių populiarėjimu ir kviečia visus entuziastus susitikti vasario 11 d. Palangoje vyksiančioje grūdinimosi šventėje „Palangos ruoniai“.

Kiekvienas metų laikas savaip yra tinkamas grūdintis, fiziškai aktyviai judėti, rūpintis savo sveikata. Nereikia pradėti grūdintis vasarą, kad žiemą galėtum maudytis. Tie, kas tvirtina ir bando įtikinti kitaip, tiesiog nėra to išbandę ir įvairiomis išgalvotomis teorijomis klaidina žmones.

„Užtenka gerai apšilti, kad niekada iki tol nesimaudžius lediniame vandenyje, galėtum į jį išokti keletui sekundžių. Tai visai dienai pakelia nuotaiką, sugrąžina energiją ir suteikia pasitikėjimo savimi. Šalto vandens nauda pripažįstama jau seniai, šis būdas yra labai saugus ir nėra tokios ligos, prie kurios žmogus negalėtų grūdintis. Esant sudėtingai sveikatos būklei nebūtina šokti į eketę, galimi švelnesni grūdinimosi sprendimai: šaltas dušas, apsitrynimas sniegu ar šaltu vandeniu, vaikščiojimas basomis ir pan. Tačiau tai vienareikšmiškai pagreitins regeneracinius procesus žmogaus kūne, padės kūnui greičiau sveikti, o sveikam žmogui – nesusirgti“, – įsitikinęs LSS prezidentas Simonas Dailidė.

Ledinių iššūkių ir grūdinimąsi skatinančių renginių organizatorius S. Dailidė kviečia visus sveiko gyvenimo būdo ir ledinių maudynių entuziastus vasario 11 d. susitikti Palangoje ir visiems kartu pademonstruoti, kad šaltas vanduo gali tik padėti stiprinti imunitetą, atsikratyti depresyvių nuotaikų, susigrąžinti energiją, pagerinti gyvenimo kokybę ir suburti bendraminčius nuotaikingam laisvalaikio praleidimui. 

Anksčiau grūdinosi tik sveikuoliai, dauguma šaipėsi, dalis stebėjosi ir žavėjosi, gydytojai gąsdindavo įvairiomis ligomis ir net mirtimis tiesiai eketėje. Po 33 metų sveikuolių sąjungos veiklos augantis ledinių maudynių mėgėjų skaičius akivaizdžiai įrodo teigiamą grūdinimosi poveikį.  

„Aš mėgstu grūdinimąsi lyginti su vegetarizmu: kažkada vegetarais dažniausiai būdavo tik sveikuoliai. Dabar tai madinga, žmonės renkasi būti vegetarais ne tik dėl sveikatos, bet ir dėl etinių, ekologinių priežasčių. Panašiai ir su grūdinimusi lediniame vandenyje. Sveikuoliai lyg žmonės iš ateities: pradeda daryti dalykus, kurie vėliau tampa madingi ir mums visiems įprasti“, - sako Simonas, savanoriauti sveikuolių sąjungoje pradėjęs nuo 18 metų .

Grūdinimasis – tik maža sveikos gyvensenos dalis

„Niekas niekada negalės suteikti didesnės apsaugos nuo ligų nei natūralus žmogaus imunitetas. Jis priklauso ne tik nuo to, ar žmogus grūdinasi, sveikai maitinasi, pakankamai fiziškai aktyviai gyvena, bet ir nuo santykių su aplinka, su savimi, nuo pasaulėžiūros ir reakcijos į aplink vykstančius procesus. Beprotiškas gyvenimo tempas ieškant geresnio gyvenimo dažnai mus tik dar labiau atitolina nuo taip siekiamos laimės ir ramybės. Išorinis informacinis triukšmas kelia paniką manipuliuodamas žmonių emocijomis. Tokiu atveju geriausia atsitraukti: išjungti visa, kas kelia šį triukšmą ir atsigręžti į gamtą. Joje viskas vyksta taip, kaip vyko prieš milijoną metų ir vyks po milijono metų: saulė tekės ir leisis kiekvieną dieną nustatytu laiku, dieną keis naktis, o vasarą ruduo, pavasarį kalsis žolė, viskas ims žydėti, o žiemą ledas užklos upes ir ežerus. Burkimės ir padėkime vieni kitiems nurimti, padaryti viską, kad sirgtume mažiau, o susirgę įveiktumėm ligas lengviau“, – į „Palangos ruonių“ šventę kviečia Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė Lukrecija Augustaitytė.

Programa:

10.00 Pradedama maudynių dalyvių registracija  (Jūratės g. 13, Palangos gimnazija)

13.00 Maudynių dalyvių susitikimas, aptarimas ir pasirengimas startui. (Jūratės g. 13, Palangos gimnazija)

13.30 Bėgimo link jūros startas.

14.00 Neriam į jūrą.

Čia galite rasti savo miesto facebooko grupę ir kooperuotis nuvažiavimą kartu su savo miestiečiais. Grupes rasite čia: https://www.sveikuoliai.lt/ledine-ekete/

Išankstinė registracija į renginį vyksta: https://www.sveikuoliai.lt/renginys/palangos-ruoniu-maudynes-2023/

Lietuvos sveikuolių sąjunga Palanga grūdinimosi šventė Palangos ruoniai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937