VRK atvėrė kandidatų duomenis - pasižvalgykime po Palangos rinkimų apygardą

VRK atvėrė kandidatų duomenis - pasižvalgykime po Palangos rinkimų apygardą

Vasario 3 d. visuomenei atvertos kandidatų anketos, turto, pajamų, privačių interesų deklaracijos ir kiti į savivaldybių tarybas ir merus kandidatuojančių asmenų duomenys Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) svetainėje. Pasižvalgykime, kokie kandidatai į savivaldybės tarybos narius ir merus registruoti Palangos rinkimų apygardoje nr.31. 

Žvelgiant į pateiktus VRK duomenis palangos miesto savivaldybėje aiškėja, kad mūsų mieste registruotos 9 -ios partijos, politinės pergalės sieks 192 kandidatai, dėl mero posto varžysis 8 politikai. Primename, kad mandatų skaičius taryboje be mero – 21.

Palangos rinkimų apygardoje nr.31 daugiausiai kandidatų registravo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – 42; toliau rikiuojasi Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, registravę 31 kandidatą; Lietuvos socialdemokratų partija – 26; Partija „Laisvė ir teisingumas“ – 22; Lietuvos regionų partija – 17; Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 17; Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) – 14; Lietuvos žaliųjų partija– 11 ir Laisvės partija – 11 narių.   

Palangos m. savivaldybės mero mandato sieks 8 kandidatai: Svetlana GRIGORIAN - Lietuvos socialdemokratų partija; Genoveita KRASAUSKIENĖ - Partija „Laisvė ir teisingumas“; Darius KUBILIUS - Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga; Jonas KUBILIUS - Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“; Dovydas PETROŠIUS - Lietuvos žaliųjų partija; Veronika SKEBERDYTĖ - išsikėlė pati; Šarūnas VAITKUS - Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai ir Eimutis ŽIDANAVIČIUS - Lietuvos regionų partija.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kovo 5 d.

Parengta pagal VRK duomenis 

Rinkimai 2023 m. kovo 5 d. savivaldybių tarybų ir merų rinkimai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,931