Palangos senoji gimnazija 2022-ų metų gruodžio „Reitinguose“

Gimnazijos pavaduotoja ugdymui Sandra Žutautienė, geografijos olimpiadų nugalėtojai gimnazistai Jokūbas Gudaitis ir Tomas Jakubauskas, geografijos...
Gimnazijos pavaduotoja ugdymui Sandra Žutautienė, geografijos olimpiadų nugalėtojai gimnazistai Jokūbas Gudaitis ir Tomas Jakubauskas, geografijos mokytojas Nerijus Vaišvila, gimnazistė Mūza Olimpija Svetickaitė, direktorius Leonas Šidlauskas.

Šimto metų jubiliejų švenčianti Palangos senoji gimnazija gruodžio mėnesį žurnale „Reitingai“ minima itin aukštose pozicijose. Lietuvos gimnazijų reitinge pagal mokinių laimėjimų olimpiadose ir konkursuose rezultatus 2022 m. mūsų Gimnazija yra 8-oje vietoje iš 359 Lietuvos gimnazijų.

Aplenkėme mokinių atranką vykdančias mokyklas

Pagal šį rodiklį Palangos senoji gimnazija aplenkė mokinių atranką vykdančias mokyklas: Kauno Jėzuitų gimnaziją, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnaziją, Vilniaus Biržiškos, Klaipėdos Ąžuolyno ir kt. gimnazijas. Palangos senąją gimnaziją aplenkė tik Vilniaus ir Klaipėdos licėjai, Vilniaus jėzuitų gimnazija, KTU gimnazija ir keletas kitų mokinių atranką vykdančių mokyklų. Tad ši 8-oji vieta mums itin reikšmingam, turint omenyje, kad mūsų Gimnazija yra vienintelė Palangoje tokio amžiaus moksleivius ugdanti mokykla, priimanti visus be išimties.

2021 m. reitinge gimnazija buvo 18-oje vietoje, o 2020 m. – 6-oje. Tai rodo, kad gimnazija sukūrė ypatingai aukštas mokinių ugdymosi galimybes ir išskirtinį mokytojų talentą.

Keleri metai pirmaujame pagal prizus olimpiadose

Remiantis Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro skaičiavimais, jau keleri metai Palangos savivaldybė yra aukščiausioje – pirmoje – pozicijoje pagal mokinių iškovotų prizinių vietų skaičių respublikiniuose konkursuose ir olimpiadose, skaičiuojant medalių skaičių ir savivaldybės mokinių santykį.

Ir šiais metais Palangos senosios gimnazijos mokiniai ir jų mokytojai pelnė 3 aukso, 6 sidabro, tris bronzos medalius. Abiturientė Mūza Olimpija Svetickaitė iškovojo sidabro medalį Pasaulinėje geografijos olimpiadoje, pirmos gimnazijos klasės mokinys Tomas Jakubauskas iškovojo bronzos medalį Baltijos šalių geografijos olimpiadoje.

Po vieną sidabro medalį progimnazijų kategorijoje iškovojo „Baltijos” pagrindinės mokyklos ir Vlado Jurgučio progimnazijos mokiniai.

Palangos senoji gimnazija pagal chemijos, geografijos ir informacinių technologijų valstybinių brandos egzaminų rezultatus patenka tarp 50 geriausiai dalyko Lietuvoje išmokančių gimnazijų. Gimnazistus moko chemijos mokytoja metodininkė Aušra Žemaitaitienė, geografijos mokytojas metodininkas Nerijus Vaišvilas ir informacinių technologijų mokytoja metodininkė Asta Knietienė.

Pasiekimai nuoseklūs ir tvarūs

Tokie aukšti pasiekimai parodo ugdymo kokybės Gimnazijoje tvarumą – jie nėra atsitiktiniai. Iš pažiūros gali atrodyti, kad tai tik kelių mokinių pasiekimai, bet taip nėra: pasiekimų yra nepaprastai daug (daugiausiai Lietuvoje). Tam, kad būtų sudarytos galimybės atsiskleisti talentams Gimnazijoje, buvo būtina sukurti platų ir gilų ugdymo kontekstą, keisti ugdymo tradiciją ir ugdymo(si) kultūrą.

Nuosekliai veikdama Gimnazija sukūrė šiuolaikiškas ugdymo(si) ir darbo sąlygos tiek mokiniui, tiek jo mokytojui. Tomis pačiomis išskirtinėmis sąlygomis ir galimybėmis naudojasi visi mokiniai.

Aukščiausius pasiekimus su mokytojų pagalba iškovoja tik išskirtiniai talentai. Jų pasiekimai – garbė visai Palangos senajai gimnazijai ir Palangai. Šiais metais Gimnazijos mokiniai savo pasiekimais ir tarptautinėje erdvėje išgarsino Lietuvos vardą.

Palangos senosios gimnazijos direktorius Leonas Šidlauskas

Palangos senoji gimnazija reitingai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938