Kaip pasirinkti oro kondicionierių?

Kaip pasirinkti oro kondicionierių?

Lietuviai vis dažniau skiria laiko ne tik geros būsto šildymo įrangos pasirinkimui, tačiau taip pat ir oro kondicionieriams, kurie ne ką mažiau svarbūs tinkamo mikroklimato kūrimui. Lietuviškos vasaros darosi vis sudėtingesnės, tad dažnas norisi įrangos, kuri pasirūpina organizmui tinkamu klimatu namuose visus metus. Tam puikiai pasitarnauja Samsung kondicionieriai, kurie pasižymi labai įvairiomis techninėmis charakteristikomis, tad yra derinami prie konkretaus būsto poreikių. Renkantis siūlome tartis su Namams24 specialistais.

Kondicionierių tipai

Tinkamo kondicionieriaus paieškas siūlome pradėti nuo tipo. Šiuo metu jų yra gana daug, tad rinkitės įvertinę įrangos technines charakteristikas.

  • Sieniniai oro kondicionieriai.

Jie džiugina funkcionalumu, kadangi ne tik vėsina, tačiau ir drėkina patalpas, net gali šildyti. Efektyvus įrangos našumas patenkina net ir didelio būsto poreikius, galiausiai, sistema dažniausiai suteikia įvairias valdymo galimybes: šilumos, drėgnumo, vėsinimo ir t.t.

  • Mobilūs oro kondicionieriai.

Tai yra įranga, kuri itin pasiteisina, kai nesinori oro kondicionieriaus montuoti konkrečioje vietoje, pavyzdžiui, nuomojame bute. Svarbiausia pasirūpinti, kad būtų rasta tinkama oro išmetimo anga (tai dažniausiai yra langas arba balkonas). Ši sistema yra gera, kadangi galima pagal poreikius ją perkelti vis į kitą vietą, kaina dažniausiai mažiausia lyginant su kitais kondicionieriaus tipais.

Galimi režimai

Kaip jau supratote, oro kondicionieriai gali turėti bent jau kelis režimų tipus. Jie tikrai ne tik vėsina, tačiau žiemos metu tampa papildoma oro šildymo įranga, taip pat naudojami kaip oro drėkintuvai ir net oro valytuvai, tai yra, jonizatoriai. Ne visi oro kondicionieriai turi tiek daug funkcijų, tad susipažinkite su kiekvieno techninėmis charakteristikomis ir įsigykite Jums labiausiai tinkamą.

Galingumas 

Renkantis bet kokias būsto mikroklimato kūrimo įrangas itin daug dėmesio reikia skirti galingumui. Jis lemia, ar konkrečios patalpos bus tinkamai atvėsintos (arba sušildytos pagal poreikį). Reikiamo galingumo apskaičiavimas yra atliekamas paprasta formule: vėdinamos patalpos plotas yra dalijamas iš 10. 

Žinoma, kaip papildomas vertinimo aspektas yra žmonių skaičius, kurie dažniausiai būna patalpoje, šilumos šaltiniai, kurie natūraliai yra kambaryje: lempos, kompiuterių skaičius ir t.t.

Energijos efektyvumo lygis

Kuo aukštesnės energinė klasė – tuo įrangai reikės mažiau investicijų jos išlaikymui. Šiuolaikiniai oro kondicionieriai yra A, A+ ir A++ klasių. Galima rasti net ir A+++. Žinoma, geriau mokėti daugiau, tačiau rinktis įrangą, kurios išlaikymas yra pigus.

Valdymas

Galiausiai, susipažinkite su įrangos valdymo galimybėmis. Inovatyvios sistemos gali būti valdomos net nuotoliniu būdu, per Wi-Fi. Gal ir smulkmena,  tačiau kai kuriems tai yra didelis patogumas, kadangi nesant namuose, tačiau važiuojant link jų – galima nusistatyti reikalingą kambario temperatūrą.

kondicionieriai Kondicionierių tipai Sieniniai oro kondicionieriai Mobilūs oro kondicionieriai Energijos efektyvumo lygis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933