Sėkmingai įgyvendinto projekto „Paveldo objektų pasiekiamumo didinimas dviračiais“ rezultatai džiugina kurorto gyventojus ir svečius

Sėkmingai įgyvendinto projekto „Paveldo objektų pasiekiamumo didinimas dviračiais“ rezultatai džiugina kurorto gyventojus ir svečius

Palangos miesto savivaldybės administracijos įgyvendintas tarptautinis projektas „Paveldo objektų pasiekiamumo didinimas dviračiu“ pagal Europos kaimynystės priemonę, prasidėjęs prieš beveik pusantrų metų, suteikė didžiausiam Lietuvos kurortui itin aktualių turistinių, informacinių ir patyriminių produktų. Šio projekto dėka Palangos miesto savivaldybės administracija įgyvendino išsikeltus tikslus: didinti turizmo srautus Klaipėdos regione bei pagerinti istorinio, gamtos ir kultūros paveldo objektų prieinamumą dviračiais Palangoje. Tuo pačiu dviračių turizmas kurorte ir Klaipėdos regione tapo labiau aktualizuotas ir integruotas į svarbius strateginius tikslus bei objektus.

Pažintis su Palanga minant dviračio pedalus leidžia ne tik pamatyti kurortą  kitu kampu, bet ir maloniai bei aktyviai praleisti savo laisvalaikį tiek su draugais, tiek su šeima. Saugus susisiekimas ir  jo infrastruktūra kurortui yra prioritetinis tikslas ir jam skiriamas ypatingas dėmesys kasmet atnaujinant esamus dviračių takus ir tiesiant naujus. Taigi nuo 2021 m. birželio 18 d. prasidėjęs projektas „Paveldo objektų pasiekiamumo didinimas dviračiais“ leido Palangoje sukurti itin svarbių ir reikšmingų turistinių produktų.

Pirmiausia buvo organizuojamos turizmo specialistų nuotolinės diskusijos apie kultūros, gamtos ir istorijos objektų patogesnį prieinamumą regiono turistams dviračiais. Seminare-diskusijoje aptarti ne tik Palangos turistiniai objektai, Klaipėdos regiono turizmo naujovėmis dalinosi kitų regiono savivaldybių turizmo specialistai, turizmo plėtros ekspertai, dviračių turizmo atstovai. Diskusijos metu aktyviai analizuoti kriterijai, kuriais remiantis objektai įtraukiami į turistinius maršrutus, pateiktos svarios įžvalgos, kurios buvo naudingos kuriant naujus, patrauklius turizmo produktus bei dar labiau didinant paveldo bei gamtos objektų prieinamumą dviračiais.

Siekiant užtikrinti inovatyvią kurorto informacinės infrastruktūros plėtrą ir dviratininkams, ir pėstiesiems šiemet pastatyti 4 infoterminalai, 5 lauko interaktyvūs dvipusiai informaciniai stendai, 1 informacinis stendas, 13 kryprodžių bei 2 SUNECO daugiafunkcinės paslaugų stotelės. Tad jau šį rudenį kurorto svečiai ir gyventojai išvydo net 4 modernius infoterminalus (3 - Palangoje ir 1 - Šventojoje). Šiuose lauko informaciniuose terminaluose talpinama visa aktuali ir savalaikė turizmo informacija. 5 dvipusiai interaktyvūs lauko informaciniai stendai artėjant aktyviam kurortiniam sezonui padės efektyviai, greitai bei šiuolaikiškai pateikti Palangos miesto aktualią informaciją apie gamtinius ir kultūros paveldo objektus. Net 4 stendai pastatyti Palangos didžiausio turistinio srautingumo vietose bei 1 – Šventojoje, kurie, kaip ir dera tvarumą bei ekologiją puoselėjančiam kurortui, atitiks aplinkosauginius reikalavimus. Vienas informacinis stendas bus įrengtas Meilės al. ir J. Simpsono g. sankirtoje. Toks stendas - puikus gidas, teikiantis esminę turistinę informaciją didelio turistinio srauto juostoje, skelbiant jame informaciją apie vietovę, istoriją bei lankytinas vietas. Taip pat Palangos miesto savivaldybės administracija projekto metu įsigijo 13 vienetų stovų su 3, 4, 5, 6 krypčių rodyklėmis, kurie padės efektyviai, greitai bei šiuolaikiškai teikti aktualią Palangos miesto informaciją. Šios kryprodės dar labiau atlieps visus esminius gyventojų bei miesto svečių objektų paieškos poreikius bei padės atrasti dar daugiau nepažintų Palangos miesto vietų. Palangoje ir Šventojoje įrengtos dvi daugiafunkcinės, saulės baterija įkraunamos viešųjų erdvių paslaugų stotelės SUNECO. Šie įrenginys puošia viešąsias erdves bei technologiškai praturtina įvairiais, kasdieninį žmonių poreikį aprūpinančiais sprendimais, tokiais kaip bemotorių transporto priemonių smulkus remontas, padangų pūtimas ar mobiliųjų įrenginių pakrovimas.

Taip pat šio projekto dėka vykdyta aktyvi informacinės bazės plėtra: rengiami atraktyvūs kelionių dviračiais objektų aprašymai, sukurtas informatyvus veiksmų planas, o siekiant išsiaiškinti Palangos miesto dviračių takų tinklo ir dviračių infrastruktūros kokybę bei įtraukti ne tik miesto gyventojus, bet ir svečius prisidėti prie svarbių sprendimų įgyvendinimo organizuota internetinė apklausa. Parengtus specializuotus leidinius dviratininkams galima rasti Palangos turizmo informacijos centre arba atsisiųsti iš interneto svetainės adresu www.visit-palanga.lt.

Šį rudenį projekto dėka suorganizuoti net du dviračių turai su gidais. Maršrutu Palanga – Nemirseta labai susidomėjo Senosios gimnazijos moksleiviai bei pedagogai, kurie leidosi į kelionę laiku minant dviračių pedalus bei sužinojo itin įdomių faktų apie šią Palangos miesto dalį. Kitas maršrutas Palanga - Šventoji – Būtingė buvo itin populiarus tarp bendruomenės ir miesto svečių, kuriame dalyviai pasisėmė gerų įspūdžių bei atrado naujų ir negirdėtų faktų apie pakeleivingus gamtos ir kultūros paveldo objektus.

Palangos miesto savivaldybės administracijos įgyvendinamo projekto „Paveldo objekto pasiekiamumo didinimas dviračiais“ rezultatai prisidėjo prie dar patrauklesnio kurorto įvaizdžio formavimo, tapo dar labiau draugišku miestu dviratininkams bei prisidėjo prie kurorto inovatyvios ir tvarios plėtros. Neabejotina, kad šio projekto dėka atsiras erdvė ir paskata naujoms tarptautinių projektų idėjoms, kurios formuos ir didins dviračių turizmo plėtrą ne tik Palangoje, bet ir visame Klaipėdos regione.

Projektas iš dalies finansuojamas ES struktūrinių fondų lėšomis. Projekto bendrasis finansavimas – 400 495,98 Eur. Projektas įgyvendinamas nuo 2021 m. birželio 18 d. iki  2022 m. gruodžio 17 d. Išsamiau apie projektą ir programą: www.palanga.lt arba el. paštu [email protected].

Sėkmingai įgyvendinto projekto „Paveldo objektų pasiekiamumo didinimas dviračiais“ rezultatai džiugina kurorto gyventojus ir svečius, nuotrauka-1 Sėkmingai įgyvendinto projekto „Paveldo objektų pasiekiamumo didinimas dviračiais“ rezultatai džiugina kurorto gyventojus ir svečius, nuotrauka-2 Sėkmingai įgyvendinto projekto „Paveldo objektų pasiekiamumo didinimas dviračiais“ rezultatai džiugina kurorto gyventojus ir svečius, nuotrauka-3 Sėkmingai įgyvendinto projekto „Paveldo objektų pasiekiamumo didinimas dviračiais“ rezultatai džiugina kurorto gyventojus ir svečius, nuotrauka-4 Sėkmingai įgyvendinto projekto „Paveldo objektų pasiekiamumo didinimas dviračiais“ rezultatai džiugina kurorto gyventojus ir svečius, nuotrauka-5 Sėkmingai įgyvendinto projekto „Paveldo objektų pasiekiamumo didinimas dviračiais“ rezultatai džiugina kurorto gyventojus ir svečius, nuotrauka-6 Sėkmingai įgyvendinto projekto „Paveldo objektų pasiekiamumo didinimas dviračiais“ rezultatai džiugina kurorto gyventojus ir svečius, nuotrauka-7 Sėkmingai įgyvendinto projekto „Paveldo objektų pasiekiamumo didinimas dviračiais“ rezultatai džiugina kurorto gyventojus ir svečius, nuotrauka-8
projektas „Paveldo objektų pasiekiamumo didinimas dviračiais“ rezultatai kurorto gyventojai svečius
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938