Palangoje – naujas verslo centras ir bendradarbystės erdvė

Pastatas yra 1000 kv. m, trijų aukštų, su požeminėmis parkavimo vietomis. Planuojama statybų pabaiga – 2023 m. I ketv. / Bendrovės nuotr.
Pastatas yra 1000 kv. m, trijų aukštų, su požeminėmis parkavimo vietomis. Planuojama statybų pabaiga – 2023 m. I ketv. / Bendrovės nuotr.

NT investavimo ir valdymo įmonė „Wodlux“ artimiausiu metu baigs įgyvendinti projektą „Palangos technologijų slėnis“ bei visuomenei pristatys verslo centrą, kuriame, planuojama, bus komercinės paskirties erdvės bei įsikurs vienintelė Palangos mieste visus metus veikianti bendradarbystės erdvė (angl. coworking). Į šį projektą investuota apie 2 mln. Eur.

Čia bus pasiūlyta dirbti didžiausioms Lietuvoje IT, logistikos ir kitų sektorių įmonėms.

„Palangos technologijų slėnis“ yra Palangos centre, Ganyklų g. 4. Pastatas yra 1000 kv. m, trijų aukštų, su požeminėmis parkavimo vietomis. Planuojama statybų pabaiga – 2023 m. I ketv.

Naujas verslo centras Palangoje turėtų būti baigtas 2023-iaisiais. / Bendrovės nuotr.
Naujas verslo centras Palangoje turėtų būti baigtas 2023-iaisiais. / Bendrovės nuotr.

Pastato pirmojo aukšto (300 kv. m.) komercinėms patalpoms šiuo metu atrenkami nuomininkai: kavos tinklas, maitinimo įstaiga, konditerijos bei kitos veiklos sritys – šių įmonių prekėmis ir paslaugomis naudosis tiek bendradarbystės erdvėje dirbsiantys žmonės, tiek ir miesto gyventojai bei svečiai, kadangi pastatas yra pačiame miesto centre. Taipogi planuojama, kad pastato viršutiniame aukšte galėtų įsikurti sporto ar jogos studija.

„Šiuo metu dar nėra pasirašytos sutartys, kokios bus projekte veikiančios įmonės. Sprendžiama kas bus bendradarbystės erdvės operatorius, todėl įvairūs kavos tinklai, maitinimo įstaigos ir įmonės, norinčios dirbti naujoje bendradarbystės erdvėje ar būti šios erdvės operatoriumi, gali teikti pasiūlymus, – teigia NT investavimo ir valdymo įmonės „Wodlux“ atstovė Rita Žemaitienė. – Taipogi svarstoma, ar bendradarbystės erdvė bus išnuomota biurų erdvių operatoriui, ar vienai konkrečiai įmonei, kurios darbuotojai ten galės dirbti“.

Trūkta komercinių patalpų ir darbui skirtų vietų

„Palangos technologijų slėnis“ yra Palangos centre, Ganyklų g. 4. / Bendrovės nuotr.
„Palangos technologijų slėnis“ yra Palangos centre, Ganyklų g. 4. / Bendrovės nuotr.

Pasak projekto atstovės, prieš kelerius metus prasidėjus pandemijai bei pasikeitus tradicinės darbo vietos ir biuro sampratai, vis daugiau žmonių ir verslų nori dirbti nuotoliniu būdu, todėl pajūryje labai juntamas poreikis komercinių patalpų ir modernių darbo vietų, kurių dabar tiesiog nėra.

„Pandemija prisidėjo prie pakilusios paklausos poilsio būstams prie jūros  – kas galėjo, tas nusipirko antrąjį būstą. Pastebime tendenciją, kad daug žmonių pajūrį renkasi rudenį, žiemą bei pavasarį, kai kurorte itin nukrenta būsto nuomos kainos. Akivaizdu, kad Palangoje daugėja ir iš didmiesčių čia gyventi nuolat atsikeliančių naujakurių. Apie tai byloja ir skaičiai:dabar Palangoje savo gyvenamąją vietą deklaravo beveik 18,5 tūkst. gyventojų, palyginti su 2019 metais, jų skaičius padidėjo daugiau kaip tūkstančiu, – teigia R. Žemaitienė. – Tuomet iškyla klausimas – kur dirbti, nes Palangoje nėra darbo ar bendradarbystės erdvių, kurios veiktų visus metus, tuo tarpu Vilniuje ar Kaune pasirinkimas labai didelis. Ir tokių erdvių plėtra Palangai labai svarbi, nes žmonės galėtų pajūryje ne tik pramogauti, būti gamtoje įvairiais metų laikais, bet greta čia ir dirbti“.

2023 – 2025 m. trys modernios bendradarbystės erdvės

Pajūrio NT ekspertai jau ilgą laiką kelia klausimą – tiek dėl didelės komercinių patalpų stokos, tiek dėl minėtų erdvių darbo vietoms. Ypač tokį poreikį nurodo didesnės IT įmonės, kurios, konkuruodamos dėl darbuotojų ir norėdamos pritraukti talentus, žvalgosi inovatyvių darbo erdvių sprendimų ir galimybių. Akivaizdu, kad tiesiog gražus biuras sostinėje nieko nebestebina, o yra labiau jau standartas. Todėl patraukliai atrodo galimybė pasiūlyti darbuotojams dalį laiko gyventi ir dirbti pajūryje.

Naujas verslo ir bendradarbystės centras „Palangos technologijų slėnis“, planuojama, visuomenei bus pristatytas 2023 m.

Šiuo metu Palangoje yra viena ir tik vasaros sezono metu veikianti bendradarbystės erdvė „3o – Out of Office“ (kultūros bare „Kablys“).

Kitais metais Palangoje prasidės projekto „Futuristai“ statybos. Kontininkų gatvėje ketinama vystyti poilsio ir darbo prie jūros kompleksą, kuriame numatyta įrengti 70 kambarių viešbutį, barą ir restoraną, bendradarbystės erdvę, lauko ir vidaus baseinus, sporto ir jogos sales, lauko sporto aikštyną, SPA zoną. Projekto pabaiga numatyta 2024 metų pabaigoje – 2025-ųjų pradžioje.

Taigi Palangoje po kelerių metų veiks trys verslo centrai – bendradarbystės erdvės.

Palangos technologijų slėnis Palangos centras Ganyklų g. 4. NT investavimo ir valdymo įmonė „Wodlux“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936