Palangos „Grubusis“ teatras vėl skelbia „Marso naujienas“ ir priima į „Tanato viešbutį“

Palangos „Grubusis“ teatras vėl skelbia „Marso naujienas“ ir priima į „Tanato viešbutį“

Palangos „Grubusis“ teatras lapkričio ir gruodžio mėnesiais kviečia į visų pamėgtus spektaklius „Marso naujienos“ ir „Tanato viešbutis“. Režisieriaus Virginijaus Milinio vadovaujamas teatras, kitais metais minėsiantis garbingą 30-ies metų jubiliejų, pasižymi netikėtais režisūriniais sprendimais, nagrinėja aktualias šių dienų temas. Kiekvienas susitikimas su šiuo teatru visada intriguojantis, sulaukiantis daugybės palangiškių ir miesto svečių susidomėjimo.

Lapkričio 12 d. 18 val. ir 19 d. 15.30 val. Palangos kurhauzo teatro salėje bus rodomas spektaklis „Marso naujienos“ (pagal Dominik Moll scenarijų, rež. Virginijus Milinis). Filipas Marsas – racionalus žmogus, gyvenantis neracionaliame pasaulyje. Jis stengiasi būti geru tėvu, buvusiu vyru, kolega ir broliu, tačiau mažas jo pasaulis slysta iš po kojų. Jo sūnus virsta karingu vegetaru, duktė – pasipūtusia karjeriste, o sesuo pardavinėja didžiulius jų tėvų paveikslus (Luician Freud paveikslų reprodukcijos). Galiausiai Filipo gyvenimo scenoje pasirodo psichiškai nestabilus bendradarbis Žeromas ir jo gyvenimą visiškai išmuša iš rikiuotės. Pernai metais įvykusi spektaklio premjera susilaukė audringų žiūrovų atsiliepimų: „puikus spektaklis, išlaikęs vientisumą režisūrinėje ir aktorinėje plotmėje. Įdomus, su vintažo prieskoniu ir prancūzišku šarmu kostiumas, išryškinantis personažų charakterius. Taikli, iškalbinga scenografija"; „linksmas, aštrus“, „puikus spektaklis!“.

Gruodžio 10 d. 18 val. ir 17 d. 16 val. kurhauzo teatro scenoje išvysime „Tanato viešbutį“ (pagal A. Maurois novelę „Mirties pensionas”, rež. Virginijus Milinis). 2021 m. respublikinėje mėgėjų teatro šventėje „Tegyvuoja teatras“ šis spektaklis nominuotas net keturiose kategorijose. Spektaklyje „Tanato viešbutis“ jaunas verslininkas, ištiktas finansinės krizės, praranda mylimąją ir nebematydamas prasmės gyventi nusprendžia gyvenimą baigti savižudybe. Jo planą įgyvendinti padeda paslaptingos įstaigos personalas. Bet ar vienintelis kelias pasibelsti mirčiai į duris, kad išvystum MEILĖS jėgą gyventi... Spektaklis „Tanato viešbutis“ paremtas žymaus XX a. prancūzų rašytojo klasiko André Maurois novele „Mirties pensionas“, kuri ypač aktuali šiandien, kai savižudybių skaičius drastiškai didėja. Ši novelė buvo ekranizuota garsaus XX a. kino režisieriaus A. Hičkoko.

Bilietus galima įsigyti kakava.lt ir Palangos turizmo informacijos centre (Vytauto g. 94).

Palangos „Grubusis“ teatras vėl skelbia „Marso naujienas“ ir priima į „Tanato viešbutį“, nuotrauka-1 Palangos „Grubusis“ teatras vėl skelbia „Marso naujienas“ ir priima į „Tanato viešbutį“, nuotrauka-2 Palangos „Grubusis“ teatras vėl skelbia „Marso naujienas“ ir priima į „Tanato viešbutį“, nuotrauka-3

Palangos kultūros ir jaunimo centro inf.

Palangos „Grubusis“ teatras „Marso naujienos“ „Tanato viešbutis“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936