Už daugiau nei 2 mln. eurų Palangoje parduota poilsinė

Turto bankas pajūryje pardavė beveik 2000 kv. m. dydžio poilsio namus. evarzytines.lt nuotr.
Turto bankas pajūryje pardavė beveik 2000 kv. m. dydžio poilsio namus. evarzytines.lt nuotr.

Valstybės įmonė Turto bankas pajūryje sėkmingai pardavė beveik 2 tūkst. kv. m. dydžio poilsio namus. Pradinė kaina aukcione siekė 2 mln. 168 tūkst. eurų, už tokią kainą objektas ir parduotas. Gautos lėšos bus investuojamos į policijos komisariato statybą.

Parduotam poilsio pastatui priklauso 35 arų žemės sklypas patrauklioje Palangos vietoje, Žvejų gatvėje. Atstumas iki Palangos centro – apie 1,5 km, iki jūros – apie 600 m.

„Stebima gera tendencija – institucijos atsisako jų veiklai nebūdingų patalpų, poilsio namų. Tokius pastatus pertvarkyti, juos pritaikyti kitoms valstybėms reikmėms finansiškai neapsimoka. Dėl to, kad yra patraukliose kurortų vietose, tokį turtą verta parduoti, o už gautas lėšas įrengti tikrai reikalingus pastatus valstybei – ar tai būtų vaikų ligoninė, ar policijos komisariatas, kaip šiuo atveju“, – sako Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Parduota poilsinė anksčiau priklausė Miškų urėdijai, pastatas iki pardavimo buvo išnuomotas. 

„Tai išskirtinis objektas pajūryje. Aukcionas sąmoningai skelbtas po vasaros sezono, kad nuomininkas galėtų baigti suplanuotas veiklas ir dėl jų tęstinumo jau derėtųsi su naujais statinio šeimininkais“, – aiškina Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė. 

Turto bankas centralizuotai valdo valstybės turtą, renovuoja senus pastatus, o valstybei nereikalingą turtą parduoda elektroniniuose aukcionuose. Lėšos, gautos pardavus turtą, investuojamos į statinių modernizaciją, dalis keliauja į valstybės biudžetą.

Arasnt.lt Patikėkite būsto pardavimą mums! Rasime geriausią sprendimą Jums!

2 mln. eurų Palanga poilsinė Turto bankas poilsio namai policijos komisariatas statyba NT pardavimas Aras NT
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938