Ką žinoti apie Odontologijos klinikas?

Ką žinoti apie Odontologijos klinikas?

Dantų priežiūra gali būti brangi, ypač jei lankotės privačioje odontologijos įstaigoje. Ar kada nors girdėjote apie odontologijos kliniką? Tai yra profesionalūs odontologai odontologijos klinikoje po vienu stogu telpa. Odontologijos klinikos paprastai kainuoja pigiau nei apsilankymas pas odontologą, be to, jos turi ir kitų privalumų.

Kuo klinika skiriasi nuo odontologo kabineto? Apie tai papasakosime, kai skaitysite toliau. Taip pat apžvelgsime klinikose siūlomas procedūras ir lankymosi jose privalumus bei trūkumus. Kai baigsime, žinosite, ar jums tinka lankytis odontologijos klinikoje.

Odontologijos klinika ir odontologijos klinika

Odontologijos klinikos paprastai būna ligoninėse, mokyklose, valstybinėse įstaigose ir kitose su sveikata susijusiose įstaigose. Jos dažnai būna susijusios su universitetu ir tarnauja besimokantiems odontologams mokyti. Jos taip pat yra odontologinių tyrimų šaltinis. Kitais atvejais odontologijos klinikos yra bendruomenės pasiūlymas paremti vietovę, kuriai reikia pagalbos. Kita vertus, privačios praktikos priklauso odontologams arba medicinos įstaigoms. Ir jos veikia kaip verslas.

Klinikoje visa odontologinė įranga ir priemonės yra vienoje vietoje, joje dirba odontologai, odontologijos specialistai, odontologų padėjėjai ir burnos higienistai.

Kokias procedūras gali atlikti odontologijos klinika?

Nors odontologijos klinikos yra skirtingos, jos paprastai daug ką siūlo žmonėms, kuriuos aptarnauja. Be bendrosios higienos, klinikose taip pat gali būti atliekamos:

  • rentgeno nuotraukas
  • plombos
  • periodontologiją
  • endodontija
  • dantų protezavimas
  • Vaikų odontologija
  • Implantai
  • Burnos chirurgija
  • Karūnėlės ir tiltai
  • Ortodontija
  • Reumatologija

Profesionalų patarimas: pasiteiraukite vietinės klinikos, ką konkrečiai ji siūlo. Tai padės jums nuspręsti, ar apsilankymas vienoje iš jų jums tinka.

Odontologijos klinikų privalumai

Yra keletas priežasčių, kodėl apsilankymas odontologijos klinikoje turi privalumų. Štai keletas jų:

Viskas vienoje vietoje. Tikėtina, kad pas specialistą vykti nereikia! Klinikose paprastai dirba ir bendrosios praktikos odontologai, ir specialistai, galintys padėti patenkinti daugumą jūsų odontologinių poreikių. Turėti visus odontologinius poreikius vienoje vietoje gali būti patogu, be to, tai padeda taupyti laiką.

Yra daugiau galimybių planuoti laiką. Daugelis klinikų siūlo pailgintas darbo valandas ir dirba daugiau dienų nei privati praktika. Tai naudinga, kai dienotvarkė įtempta, o ypač jei jūsų vaikai mokosi mokykloje.

Odontologijos klinikų trūkumai

Nors yra daugybė priežasčių, kodėl lankymasis odontologijos klinikoje yra teigiamas dalykas, tačiau yra ir tokių, dėl kurių žmonės mieliau renkasi odontologo kabinetą. Tai apima:

Sudėtingų procedūrų metu gali tekti keisti odontologus. Jei turite ką nors, kas reikalauja ilgalaikės priežiūros, svarbu, kad visą laiką šalia jūsų būtų tas pats odontologas. Tai padeda užtikrinti nuoseklumą ir ramybę. Klinikose taip būna ne visada.

Santykiai su odontologu yra kitokie. Apsilankymas pas odontologą jo kabinete yra kažkas asmeniško. Bėgant metams jūs iš tikrųjų jį pažįstate. Jei jaučiate nerimą dėl vizito pas odontologą, žinojimas, pas ką lankotės, labai padeda! Klinikose jus greičiausiai gydys tas, kas yra laisvas.

Odontologų personalo kaita yra didelė. Kitaip nei privačiose odontologijos klinikose, klinikose odontologijos personalas dažnai ateina ir išeina. Ši kaita reiškia, kad eidami gydytis dantų, susidursite su skirtingais specialistais.

Dabar jau žinote, kad ėjimas į odontologo kabinetą nėra vienintelė galimybė. Jei ieškote pigios ar nemokamos odontologinės priežiūros galimybės, atviresnio grafiko arba norite, kad visi jūsų poreikiai būtų patenkinti po vienu stogu, odontologijos klinika gali būti geriausias pasirinkimas jums! Ir tik pagalvokite, kad galbūt net prisidėsite prie odontologijos studentų ugdymo. Būtinai pasidomėkite, kas konkrečiai siūloma ir koks yra vietinės klinikos finansavimas. Ėjimas į odontologijos kliniką tinka ne visiems. Kai kuriems žmonėms reikia ir jie pageidauja nuoseklesnių ir asmeniškesnių santykių su odontologu.

Exchange Rates
USD 0,939