Palangiškis Arnestas Naujokas – pasaulio kikbokso vicečempionas

Arnestas Naujokas, „Žvėris Gym” klubo ugdytinis, tapo pasaulio kikbokslo vicečempionu.
Arnestas Naujokas, „Žvėris Gym” klubo ugdytinis, tapo pasaulio kikbokslo vicečempionu.

Lietuvos kikbokso jaunių ir jaunimo rinktinė dalyvavo WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) pasaulio kikbokso vaikų, jaunių ir jaunimo čempionate, kuris rugsėjo 30 – spalio 8 dienomis vyko Jesolo Lido mieste, Italijoje. Pasaulio čempionate dalyvavo virš 2 000 kovotojų iš 63 šalių ir jame puikiai pasirodė Lietuvos kikbokso rinktinė. Palangiškis sportininkas Arnestas Naujokas, „Žvėris Gym” klubo ugdytinis, tapo pasaulio vicečempionu. 

Puikūs pasirodymai kovose

Arnestas Naujokas, „Žvėris Gym” klubo ugdytinis, tapo pasaulio kikbokslo vicečempionu.

Arnestas Naujokas K1 Style disciplinoje, svorio kategorijoje iki 71 kg pirmame etape nugalėjo australą Dent Mark, antrajame etape sunkioje kovoje laimėjo prieš Ukrainos atstovą Oleksandr Zosymov, pusfinalyje nepaliko vilčių Vengrijos kovotojui Marcell Eichinger, o finale turėjo pripažinti kovotojo iš Lenkijos Milosz Bogucki pranašumą, tapdamas pasaulio vicečempionu. Aštuoniolikmetis jaunuolis savo sportiniais pasiekimais yra gerai žinomas Pabaltijo šalyse, jis keliskart Lietuvos ir Latvijos kikbokso čempionas. Palangoje jis treniruojasi „Žvėris Gym” sporto klube, pas trenerį Rolandą Remeiką. Savo sportinę karjerą jis pradėjo nuo dešimties metų. Jau nuo vienuolikos metų, jaunasis sportininkas skina laurus Lietuvos ir Latvijos kikbokso čempionatuose, domisi Muay Thai kovos menu. Jaunuosius sportininkus, tarp jų ir  Arnestą Naujoką,  į čempionatą siuntė Lietuvos kikbokso federacija, kuri yra yra vienintelė WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) teises Lietuvoje atstovaujanti organizacija.

Sunkiausia kova – revanšas

Bene sunkiausia kovoti buvo su Ukrainos sportininku Oleksandr Zosymov, kuriam Arnestas buvo pralaimėjęs kovą Budapešte. Tačiau jis išanalizavo savo klaidas ir Italijoje įveikė savo varžovą iš Ukrainos. Įvyko revanšinė kova. Pasak vicečempiono, tokio pobūdžio varžybose labai daug lemia psichologinis nusiteikimas, nuovargis. Kovoti su Ukrainos atstovu labai sunku buvo psichologiškai, mat Arnestas jam jau buvo pralaimėjęs. Tačiau jis įrodė, kad yra pajėgus įveikti net sunkiausią kovą. Deja, nuovargis ir išsekimas pakišo koją finalinėje kovoje, kurią laimėjo Lenkijos sportininkas Milosz Bogucki .

Gausu išbandymų

„Norėčiau tapti profesionaliu sportininku, nes sportas suteikia galimybę pakeliauti po pasaulį, pamatyti kitas šalis, pabendrauti su kitais kovotojais. Sportuojantis žmogus, nuolat kelia sau naujus tikslus, stengiasi įveikti vis aukštesnę kartelę. Čia yra gausybė valios, pasiryžimo, atkaklumo išbandymų. Vieniems patinka komandinės rungtys, kitiems – individualūs pasirodymai, kiekvienas renkasi savo sporto šaką. Man labiausiai patiko kikboksas, noriu tobulėti ir augti šioje srityje”, – sako pasaulio kikbokso vicečempionas Arnestas Naujokas. „Kiekvienam sportininkui aukščiausias įvertinimas – aukso medalis yra pagrindinis gyvenimo tikslas, jo darbo, treniruočių įvertinimas. Sidabras pasaulio čempionate, tai tik vienas žingsnelis iki aukso.  O treneriui didžiulė garbė treniruoti gabius, technišką kovą demonstruojančius sportininkus”, – džiaugėsi savo ugdytinio pasiekimais treneris Rolandas Remeika. 

Palangiškis Arnestas Naujokas – pasaulio kikbokso vicečempionas, nuotrauka-1
Mūsų žinios
Palangiškis Arnestas Naujokas pasaulio kikbokso vicečempionas „Žvėris Gym” klubas treneris Rolandas Remeika
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933