Klaipėdos apskrities pareigūnai įspėja – elektroninėje erdvėje plinta naujas sukčiavimo būdas

Klaipėdos apskrities pareigūnai įspėja – elektroninėje erdvėje plinta naujas sukčiavimo būdas

Net jei iš artimo ar pažįstamo asmens paskyros elektroninėje erdvėje sulauksite žinutės, kad neva galite gauti dovanų kuponą apsipirkti žinomoje internetinėje parduotuvėje – neskubėkite džiaugtis, nes, Klaipėdos apskrities policijos pareigūnų teigimu, tai gali būti sukčių pinklės. Pasak pareigūnų, susigundžius netikėta „dovana“ ir pradėjus bendrauti su ją siūlančiais asmenimis, pastarieji išvilioja asmeninius ir prisijungimo prie el. bankininkystės duomenis ir iš patiklių piliečių sąskaitų pasisavina įvairias sumas.

2022-10-13 Klaipėdos pareigūnai pradėjo du ikiteisminius tyrimus, pagal tokiu būdu nukentėjusių 1978 m. ir 1977 m. gimusių moterų pareiškimus. Iš vienos moters banko sąskaitos buvo pasisavinta 280, iš kitos – 1500 eurų.

Be to pareigūnai įspėja, kad sukčiai gali užvaldyti ir Jūsų paskyrą socialiniame tinkle ir analogiškas „dovanėles“ nusiųsti Jūsų draugams ir artimiesiems.

Policijos pareigūnai primygtinai primena būti itin atidžiais, ypač kai reikalaujama atskleisti asmeninius ar elektroninės bankininkystės duomenis – patariama neatlikinėti jokių nurodymų, prieš tai neįsitikinus, kad tai – ne sukčių pinklės.

Nukentėjus nuo sukčių, ar įtariant ketinimus sukčiauti patariama visada nedelsiant  pranešti policijai per www.epolicija.lt, arba telefonu 112.

policija perspįjimas sukčiai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939