Klaipėdos apskrities pareigūnai primena - už nepadoraus turinio vaizdų platinimą gresia atsakomybė

Klaipėdos apskrities pareigūnai primena - už nepadoraus turinio vaizdų platinimą gresia atsakomybė

Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai prašo nepilnamečių vaikų tėvelių dar kartą pasikalbėti su vaikais apie atsakomybę naudojantis mobiliaisiais telefonais ir kitais įrenginiais turinčiais prieigą prie interneto.

Neturėdami pakankamai žinių apie gresiančią teisinę atsakomybę, nepilnamečiai asmenys neatsakingai dalijasi įvairaus pobūdžio informacija, siuntinėdami ją vieni kitiems socialinių tinklų ar susirašinėjimo programėlių pagalba. Ypač didelį susirūpinimą policijos pareigūnams kelia nepilnamečių siuntinėjami nepadoraus turinio vaizdai ar savo pačių nuogų kūno dalių nuotraukos. Policija primena, jog už tokio pobūdžio vaizdų siuntimą gresia baudžiamoji atsakomybė pagal LR BK 309 str. 

Praėjusiais, 2021 metais, visoje Klaipėdos apskrityje buvo pradėti net 32 ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 309 str., 16 iš jų uostamiestyje, 3 Kretingos r. PK, šiemet iki rugsėjo 22 d. visoje Klaipėdos apskrityje pareigūnai pradėjo 43 ikiteisminius tyrimus pagal LR BK 309 str., Kretingos rajone pradėti 9 tokio pobūdžio tyrimai, uostamiestyje šiemet tokių tyrimų nepradėta.

"Svarbu, jog nepilnamečiai aiškiai suvoktų gresiančią atsakomybę, mat kartais jiems tai atrodo tiesiog linksmas pokštas – įkelti nuogo savo ar kito asmens nuotrauką ar video į socialinius tinklus ar kitaip pasidalinti, ir jie nustemba, jog tai yra pornografinio turinio platinimas. Todėl reikia dar ir dar kartą apie tai kalbėtis su vaikais, aiškinti kas yra atsakingas ir saugus elgesys internete" aiškino Kretingos r. PK Veiklos sk. viršininkas Tomas Mikelkevičius.

Klaipėdos apskrities pareigūnai priminimas nepadoraus turinio vaizdai platinimas atsakomybė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936