Miestas taupys elektros energiją ir kartu – visų palangiškių pinigus

Miestas taupys elektros energiją ir kartu – visų palangiškių pinigus

Reaguojant į elektros kanų šuolį  bei siekiant taupyti elektros energiją, Savivaldybėje vykusiame pasitarime su miestą prižiūrinčios UAB „Palangos komunalinis ūkis“ vadovu Gediminu Valinevičiumi apsispręsta mažinti miesto apšvietimą, didžiojoje dalyje gatvių išjungiant kas antrą šviestuvą. Tačiau, siekiant užtikrinti saugumą, visų daugiabučių namų kiemai, apšvietimas prie ugdymo įstaigų bei pėsčiųjų perėjų, taip pat – pagrindiniai objektai, tai yra įvažiavimas į Palangą, J. Basanavičiaus gatvė, jūros tiltas, didžioji dalis Vytauto gatvės liks apšviesti taip pat, kaip ir iki šiol.

Atsižvelgiant į tai, kad dviračių sezonas jau baigėsi, taip pat apsispręsta nuo 24 val. visiškai išjungti apšvietimą dviračių takuose.

Šiek tiek mažiau spindės miestas ir kalėdiniu laikotarpiu – įvertinus tai, kad Vytauto gatvės medžius puošiančios girliandos dėl senų ir netaupių kaitrinių lempučių suvartoja pusę kalėdiniam apšvietimui skirtų lėšų, apsispręsta šiais metais jų atsisakyti. Kitos miesto gatvės bei viešosios erdvės kalėdinėmis dekoracijomis bus papuoštos, kaip ir praėjusiais metais.

Apskaičiuota, kad šie sprendimai leis sutaupyti apie 40 proc. miesto apšvietimui reikalingų sąnaudų, t. y. iki metų pabaigos – apie 60 tūkst. eurų.

„Elektros kainoms šuoliais augant į rekordines aukštumas, esame priversti ieškoti būdų, kaip mieste taupyti elektros energiją. Deja, šiandieninė situacija nedžiugina – elektros energijos kaina smogė labai skaudžiai. Per visus 2021 metus miestui apšviesti išleista 213 tūkst. eurų, o šiais metais vien per 8 mėnesius – jau 169 tūkst. eurų. Vien už rugpjūtį sumokėta 42 tūkst. eurų. Jei situacija nesikeis, iki metų pabaigos miestui apšviesti reikės dar apie 160 tūkst. eurų, o tai reiškia – maždaug 100 tūkst. eurų daugiau nei buvo numatyta formuojant biudžetą. Liūdna ir neramu, tačiau šiuo metu kitos išeities, išskyrus taupymą, nematome“, – sakė miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Palangos miesto savivaldybė UAB „Palangos komunalinis ūkis“ miesto apšvietimas elektra taupymas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938