Palangos žemaičių išvyka į Saulės mūšio vietą rugsėjo 22d.

Palangos žemaičių išvyka į Saulės mūšio vietą rugsėjo 22d.

Kiekvienas doras žemaitis didžiuojasi žemaičių ir žemgalių laimėtu Saulės mūšiu, kuris vyko 1236 m. rogsiejė 22 d. Jauniūnų k., Joniškio raj. Šių metų Rugsėjo 22 d. Palangos žemaičiai autobusu nuvyko į mūšio vietą pagerbti mūsų protėvius, praliejusius kraują dėl pergalės. Mūšio vietoje prie ten stovinčio akmens ir atminimų lentos užkūrėme ugnį, perskaitėm senovinę maldą, paaukojom protėvių atminimui gintaro smilkalus. Padainavom žemaitiškai, pagrojom ir dviems aktyviems žemaičiams įtei-kėm žemaitiškus pasus. 

Mes, iš taip toli atvažiavę, taip pat aplankėm Naisius, Pakruojo dvaro sodybą, užsukom į Telšių Žemaičių buities muziejų.

Palangos žemaičių išvyka į Saulės mūšio vietą rugsėjo 22d., nuotrauka-1 Palangos žemaičių išvyka į Saulės mūšio vietą rugsėjo 22d., nuotrauka-2 Palangos žemaičių išvyka į Saulės mūšio vietą rugsėjo 22d., nuotrauka-3 Palangos žemaičių išvyka į Saulės mūšio vietą rugsėjo 22d., nuotrauka-4 Palangos žemaičių išvyka į Saulės mūšio vietą rugsėjo 22d., nuotrauka-5 Palangos žemaičių išvyka į Saulės mūšio vietą rugsėjo 22d., nuotrauka-6

Žemaičių Draugijos Palangos skyriaus seniūnas Augustas Narmontas

Palangos žemaičiai išvyka Saulės mūšio vieta
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937