Kviečiame minėti Baltų vienybės dieną ir Lygiadienį

Kviečiame minėti Baltų vienybės dieną ir Lygiadienį

Artinasi Rudens lygė. Šiemet astronominis lygiadienis – dienos ir nakties susilyginimas – įvyks rugsėjo 23 dieną. Tačiau, kaip jau įprasta, jis daugelyje Lietuvos ir Latvijos vietų bus pažymėtas kultūriniais renginiais rugsėjo 22-ąją, kada švenčiama Baltų vienybės diena.  Palangoje, ant Birutės kalno, Baltų vienybės dienos ugnies sąšauka vyks rugsėjo 22 d. 20 val.

Baltų vienybės diena švenčiama Lietuvos ir Latvijos Seimų nutarimu, priimtu 2000-aisiais siekiant pažymėti svarbų istorinį įvykį – 1236 metais šią dieną iškovotą baltų genčių pergalę prieš Livonijos ordiną Saulės mūšyje.

Šia proga kasmet vyksta Baltų vienybės ugnies sąšaukos akcija: ant piliakalnių ir kitose istorijai reikšmingose vietose degama simbolinė baltų vienybės ugnis. Akcijos iniciatoriai – Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubas „Aukuras“. Klubas kviečia sąšaukos žemėlapyje iš anksto pranešti apie žadamus uždegti laužus: http://www.aukuras.lt/sasauka/

Etninės kultūros globos taryba, kaip ir visada, prisideda prie Rudens lygės ir Baltų vienybės dienos minėjimo, ragindama dalyvauti šiai progai skirtuose renginiuose.

Kviečiame visus pasišildyti prie baltų vienybės ugnies žengiant į šaltąjį metų laikotarpį.

Etninės kultūros globos taryba

Baltų vienybės diena Birutės kalnas minėjimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938