Kurhauzo nykštukas jau 5-us metus kviečia pakeliauti po teatro ir muzikos pasaulį

Kurhauzo nykštukas jau 5-us metus kviečia pakeliauti po teatro ir muzikos pasaulį

Menų festivalis vaikams „Kurhauzo nykštukas“ švenčia 5-erių metų sukaktį! Ta proga, rugsėjo 22-25 dienomis vaikai bei jų tėveliai kviečiami į nepaprastą teatro ir muzikos kelionę Palangos kurhauze.

„Per penkerius metus mūsų kurhauzo palėpės gyventojas – nykštukas – užaugo ir suformavo savo asmenybę. Jis šmaikštus, energingas, kultūringas, talentingas bei besidomintis teatru. Todėl šiais metais ir mes galėsime susipažinti su lėlių bei objektų teatrų subtilybėmis, išgirsti ir pamilti nepaprastai gražią muziką, prisiminti lietuvių liaudies pasakas bei pasinerti į kūrybos pasaulį.‘, - dalinasi kultūrinės veiklos vadybininkė Ernesta Žaromskytė.

„Kurhauzo nykštuko“ bičiulių klubas

Šiais metais, gražaus jubiliejaus proga, nykštukas įkuria „Kurhauzo nykštuko“ bičiulių klubą, kurio metu visi kartu pažinsime teatrą, mokinsimės kurti istorijas, vaidinti bei dar labiau pažinti mūsų visų mylimą draugą – nykštuką. Taip pat klube diskutuosime apie festivalio spektaklius, jo personažus, vaidybos ypatumus. Dalyvauti ir burtis į klubą bus kviečiami jaunieji žiūrovai, šeimos ir vaikai kurie patys jau dalyvauja teatro veikloje.

Kurhauzo nykštukas jau 5-us metus kviečia pakeliauti po teatro ir muzikos pasaulį, nuotrauka-1

Jau rugsėjo 23 d. startuoja pirmasis bičiulių klubo susitikimas. Nepaprastai džiugu jog apie objektų teatrą mums papasakos festivalio ištikimiausias draugas – Stalo teatras ir jo vadovė Saulė Degutytė – Šiekštelienė, kuri nuo pat pirmojo menų festivalio sugrįžta kiekvienais metais. Kūrybinių dirbtuvių metu susipažinsime su objektų teatru, dalyviai grupėse rengs objektų teatro vaidinimą ir galiausiai jį pristatys. Apie bičiulių klubo susitikimus informacija bus skelbiama Palangos kultūros ir jaunimo centro puslapyje pkjc.lt

Profesionalūs teatrai iš visos Lietuvos

Šiais metais menų festivalyje dalyvauja Lietuvos profesionalūs teatrai iš Vilniaus, Klaipėdos bei Kauno. Ketvirtadienį ir penktadienį pradinių klasių mokiniai turės galimybę susipažinti su Klaipėdos lėlių teatru, Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru bei Stalo teatru iš Vilniaus.

Kurhauzo nykštukas jau 5-us metus kviečia pakeliauti po teatro ir muzikos pasaulį, nuotrauka-2

Sekmadienį, rugsėjo 25 d. tėveliai ir jų vaikai kviečiami susipažinti su Kauno valstybinio muzikinio teatro spektakliu „Žalias žalias obuoliukas“ ir Vėjų teatro (Vilnius) spektakliu „Baisiai gražu“. Visi spektakliai vyks kurhauzo teatro ir koncertų salėse (Grafų Tiškevičių alėja 1).

Menų festivalyje dalyvaujantys aktoriai bus atviri visiems vaikų klausimams ir norams čia pat išbandyti viską patiems. Festivalio tikslas – vaikams ir jų tėveliams parodyti, koks neįtikėtinai įvairus ir įdomus gali būti teatro ir muzikos pasaulis. Organizatoriai, Palangos kultūros ir jaunimo centras, tikisi, kad po šio festivalio šeimos atras naujas laisvalaikio leidimo galimybes, pasitelkiant meną ir kūrybą.

Spektakliai skirti visai šeimai, rekomenduojama vaikams nuo 4 iki 10 metų. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Bilietus platina KAKAVA.LT

Palangos kultūros ir jaunimo centro inf.
Menų festivalis vaikams „Kurhauzo nykštukas“ Palangos kurhauzas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936