Palangos jūros šauliai dalyvavo Šiluvos atlaiduose

Palangos jūros šauliai dalyvavo Šiluvos atlaiduose

Rugsėjo 13 d. pagal tradiciją Palangos šauliai vyko į Šiluvos atlaidus kartu su Klaipėdos miesto šauliais. Transportu pasirūpino 3-iosios jūros šaulių rinktinės vadas atsargos majoras Rolandas Lukšas. 

Mergelės Marijos gimimo atlaidai yra vieni didžiausių ir svarbiausių Lietuvoje, suburiantys tūkstančius tikinčiųjų iš Lietuvos ir užsienio. 2022 m. Šilinės – didieji Švč. Mergelės Marijos gimimo atlaidai – vyksta rugsėjo 7–15 d. skirtingoms intencijoms. Šiemet ypatingas dėmesys skiriamas taikai ir paramai Ukrainai. Rugsėjo 13-oji diena – Taikos siekio diena. Buvo meldžiamasi su Lietuvos kariais,  šauliais, savanoriais. Meldžiamasi už tai, kad Lietuva būtų gyva, dinamiška ir turinti ateitį šalis, už Lietuvos krašto apsaugos struktūras ir visus taikos kūrėjus, už pasaulį, kad jame atsirastų vietos visiems visuomenės atstumtiesiems. Šv. Mišias aukojo Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas. Jis pasakė pamokslą, akcentuodamas melstis už taiką Ukrainoje ir pasaulyje. Atlaiduose dalyvavo keletas vyskupų ir daug kunigų iš visos Lietuvos, Karo akademijos kariūnai, savanoriai, atsargos karininkai, šaulių delegacijos iš visos Lietuvos.

Palangos šauliai bendravo ir nusifotografavo su Lietuvos Šaulių sąjungos vadu pulkininku Albertu Dapkumi. Šiemet buvo ypač gausi visų kariuomenės rūšių garbės rikiuotė, tuo paįvairindama Šiluvos atlaidus. Masė žmonių atidžiai išklausė Lietuvos kariuomenės vado generolo leitenanto Valdemaro Rupšio pasisakymą apie Lietuvos kariuomenės pasirengimą ir karą Ukrainoje. Grojo Lietuvos kariuomenės pučiamųjų orkestras, vadovaujamas atsargos majoro Egidijaus Ališausko. Pabaigoje sugiedojome Lietuvos himną.

Šventės metu vyko didelė, turtinga mugė. Išvykoje dalyvavusiems šauliams diena praėjo prasmingai ir paliko malonų įspūdį.

Palangos jūros šauliai dalyvavo Šiluvos atlaiduose, nuotrauka-1

Palangos generolo J. Žemaičio 306 jūros šaulių kuopos vadas Adolfas Sendrauskas

Palangos jūros šauliai Šiluvos atlaidai 3-iosios jūros šaulių rinktinė vadas atsargos majoras Rolandas Lukšas Generolo J. Žemaičio Palangos jūros šaulių kuopa vadas Adolfas Sendrauskas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928